Herfstvibes: 5 lekkere én betaalbare rode wijnen!

Dag leuke mensen! Vanaf vandaag presenteer ik u iets nieuws op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, namenlijk… Gewoon wat een studentje ’s avonds drinkt! Ik ben zelf gék op een wijntje en heb het geluk dat mijn vader in de mooiste wijntjes handelt, waardoor mijn koelkast altijd gevuld is met een lekker druivensapje. Maar ik begrijp heel goed dat niet iedereen een vader heeft met wijnkennis en omdat ik het zelf ook niet echt heb, stel ik jullie vandaag voor aan Wout!

Ik ken Wout van mijn tijd dat we allebei bij het DeLaMar Theater in Amsterdam werkten en onlangs raakten we weer in contact met elkaar. Wout is namelijk een vet leuk Instagram-account begonnen: The Social Sommelier. Hier deelt hij allemaal toegankelijke wijnen, die je makkelijk en goedkoop kan scoren en die beschreven zijn zonder ingewikkeld taalgebruik. Echt precies waar ik van hou en wat ik vaak mis in de hele wijn-wereld.

Vanaf nu verschijnt er dus maandelijks een blog van Wout op deze site, met als thema wijn. We trappen af met een gezellig stukje over betaalbare en lekkere rode wijnen. Herfstvibes all over. ZIN IN! Ik geef het woord aan Wout!

Foto Wout - kennismaking

Hi, mijn naam is Wout en ik ben The Social Sommelier. Op mijn Instagram-account proef, ruik en deel ik wijn. Het viel me op dat veel online wijnblogs en -accounts met veel moeilijke woorden schrijven over vaak veel te dure wijnen. Ik ben juist geïnteresseerd in goede betaalbare wijnen die ‘op de hoek van de straat’ te koop zijn, zodat je ze ook echt zelf kunt proeven. Op Instagram probeer ik de veel te moeilijke wereld van wijn begrijpelijk te maken voor iedereen. Ik ben super blij dat ik een aantal blogs over wijn mag schrijven voor Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet!

De herfst is volop begonnen en dus proefde ik 5 lekkere en betaalbare wijnen die jij ook zeker moet proberen. Schenk een glas in, ga lekker warm onder een dekentje op de bank liggen en geniet!

1. Chateau Coulon Rouge – Albert Heijn – €5,99
Dit is absoluut één van mijn favoriete rode wijnen uit de supermarkt! En ook nog eens heel betaalbaar. Voor deze wijn worden uitsluitend biologisch geteelde druiven gebruikt, wat de wijn een stuk milieuvriendelijker maakt. De wijn wordt gemaakt in het zonnige Zuid-Franse Corbières van de druiven grenache, carignan en syrah. De wijn is fruitig en kruidig, zacht maar met voldoende kracht. Kortom, een wijn die altijd kan! Lekker bij stoofvlees bijvoorbeeld.

Wijn 1 - Chateau Coulon

2. Riporta Primitivo – Gall & Gall – €6,59
Drink je graag Italiaanse rode wijn? Dan is deze primitivo uit Puglia, een gebied in de hak van de laars, een hele goede én betaalbare optie! Het is een krachtige rode wijn met een prachtig etiket (het oog wil ook wat). De wijn smaakt naar donkerrood fruit zoals braam en kers. Hij is vol van smaak, heeft een lekkere lange afdronk en past perfect bij een broodje hamburger met bacon, tomaat, gegrilde paprika en zoete ui!

Wijn 2 - primitivo

3. Favoritos Cabernet Sauvignon/Carmenère – Vomar – €4,99
Dit is een klassieke blend van de druiven cabernet sauvignon en carmenère. In een blend worden verschillende basiswijnen gemengd tot één nieuwe wijn. Je kunt op meerdere manieren blenden, bijvoorbeeld door wijn van twee of meerdere druivensoorten te mengen. Het blenden is voor een wijnmaker dè manier om invloed te hebben op de smaak van de wijn. De cabernet sauvignon zorgt in deze wijn voor stevigheid en een rijke smaak, de carmenère maakt de wijn ronder en zachter. Samen zorgen ze voor een ideale herfstwijn!

Wijn 3 - favoritos

4. Domäne Wachau Blauer Zweigelt – Hema – €7,25
Het mooie aan rode wijn is dat er 1001 verschillende smaken en stijlen zijn. Deze rode wijn is bijvoorbeeld heel anders dan bovenstaande wijnen. In Oostenrijk krijgen druiven natuurlijk veel minder zon dan in het warme Spanje. Dit zorgt voor een frissere rode wijn met aroma’s van rood fruit als aardbei en framboos. Tip: zet de wijn een half uur van tevoren in de koelkast. Licht gekoeld is deze wijn namelijk lekkerder!

Wijn 4 - zweigelt

5. Le Préféré Chardonnay – Dirck III (slijterij) – €6,99
Ja ik weet het, dit is geen rode wijn… Maar stel dat je niet van rode wijn houdt, dan moet je toch een goed alternatief hebben? Precies! En dan is deze witte wijn uit Zuid-Frankrijk een hele fijne keuze! Bij druilerig en regenachtig weer hoort namelijk een witte wijn die voller en rijker is dan de lichte en frisse wijnen die je doorgaans drinkt in het zonnetje op een terras. Deze chardonnay is vol en romig met aroma’s van tropisch fruit en vanille. Een echte krachtpatser die prima bij de open haard gedronken kan worden!

Wijn 5 - chardonnayu

Wil je meer informatie? Check dan vooral The Social Sommelier op Instagram! Daar staan uitgebreidere proefnotities en heerlijke wijn/spijs combinaties. Cheers!

Volg Leo op Instagram
Op Instagram.com/Lterveld krijg je een kijkje achter de schermen het persoonlijke leven van Leonie én deelt ze veel lekkere recepten met je.

Volg alle recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg deze blog dan op Facebook. Op facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet delen we iedere dag een lekker recept.

17 reacties op “Herfstvibes: 5 lekkere én betaalbare rode wijnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *