Vegan taco’s met pulled jackfruit en mangosalsa

Gesponsord – Hallo fijne mensen en welkom bij dit ge-wel-di-ge recept voor vegan taco’s met pulled jackfruit en mangosalsa (met avocado!). Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Santa Maria, hét Tex Mex merk waar ik al jarenlang ambassadeur van ben. We hadden afgelopen maandag een gezellig samenkomen met allemaal leuke lezers van mijn blog en van de blogs van Francesca en Brenda, als finale van de Santa Maria Kookclub. Een super fijne avond waarop we de sterren van de hemel kookten, maar dan wel lekker simpel met de producten van Santa Maria.

Het recept dat ik met mijn volgers klaarmaakte was een lekkere oranje wrap met kruidige kip en Mexicaanse koolsla; dat recept kwam afgelopen juli al online. Vandaag is het tijd voor weer een nieuw recept, omdat de inspiratie nooit op is :D.We duiken de keuken in voor vegan taco’s met pulled jackfruit (lekker op smaak gebracht met barbecuesaus en Santa Maria Taco kruiden) ennnn een frisse salsa van mango en avocado. Nu moet ik meteen zeggen dat ik zelf recepten voor pulled jackfruit vaak ietwat saai vind, maar dit gerecht werd écht knetterrrrrr lekker. Beloofd 😀

Dit zijn de ingrediënten

Zelfgemaakte taco schelpen
Voor dit recept heb ik voor het eerst knapperige taco’s in de oven gemaakt; omdat de ingrediënten die in de taco’s gaan al best soft zijn, is het lekkerder om dat te combineren met iets knapperigs. Nu kan je natuurlijk voor de knapperige taco schelpen van Santa Maria gaan, maar ik vond het ook wel eens leuk om zelf die knapperige taco schelpen te maken in de oven. Wat super simpel is, want je hangt de zachte taco’s gewoon in je oven en bakt het af. Daarover zo meer.

Burendag 24 september
Mocht je het ook leuk vinden om je kookskills met anderen te delen, dan is dit recept een perfecte voor bijvoorbeeld Burendag, dat op 24 september wordt gevierd. Het is namelijk super makkelijk om gewoon een grotere pan pulled jackfruit te maken en Tex Mex leent zich uitstekend voor een dag als burendag, waarbij je een portie meer maakt voor de mensen die het kunnen gebruiken of gezellig vinden. Ik zou zeggen: reken op ongeveer een half blik pulled jackfruit per persoon. Lekker op smaak brengen met genoeg Taco kruiden en you’re good. En wat is dan precies genoeg? In dit recept gebruik ik 2 blikken jackfruit in combi met 1 zakje Taco kruiden en ik zou die verhouding ongeveer gebruiken, maar proef het vooral tijdens het koken. Jackfruit heeft van zichzelf niet bijster veel smaak, dus je hoeft niet heel voorzichtig te zijn met het op smaak brengen.

Weet je niet zo goed wie in jouw buurt wel een lekkere maaltijd kan gebruiken? Meld je dan aan via de website Thuisgekookt.nl, om te koken voor iemand in jouw buurt. Via de website wordt je aan iemand gekoppeld die het goed kan gebruiken. Zo kun je a.s. zaterdag een hapje meer koken, maar kan je dat natuurlijk ook op regelmatige basis doen. Super mooi, toch?

Goed, genoeg geluld. Tijd voor het recept. Wie o wie heeft er trek in dit heerlijke – veganistische – gerecht? LET’S TACO!

Vegan taco’s pulled jackfruit met mangosalsa

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor veganistische taco's met Tex Mex pulled jackfruit en frisse salsa van mango en avocado. Super simpel, super lekker. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 rooster voor in de oven

Ingrediënten

Instructies

  • Schenk de pulled jackfruit uit het blik en spoel even af onder de koude kraan. Doe de pulled jackfruit in een grote kom en meng met de barbecuesaus, een beetje olie en de Taco kruiden van Santa Maria. Laat dit 15 minuutjes staan.
  • Vouw de Santa Maria Tortilla's om de spijlen van het rooster van de oven. Bak de taco's knapperig in 15 minuten op 160C.
  • Snijd ondertussen de rode ui in ringen, de avocado en mango in blokjes en de peterselie fijn. Meng de mango met peterselie en avocado. Dit is je mangosalsa.
  • Bak de rode ui met een uitgeperste teen knoflook in een koekenpan op middelmatig vuur met een beetje olie. Bak totdat de ui mooi goudbruin kleurt. Voeg dan de gekruide pulled jackfruit eraan toe en bak mee totdat het er lekker uitziet. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt er op het einde een beetje water bij schenken, zodat het iets meer een sausachtige substantie wordt. En het vuur mag best hoog; het is wel lekker als de stukjes een beetje bruin kleuren.
  • Vul de taco's met pulled jackfruit en top af met de salsa. Eet smakelijk!

Zoals ik al schreef was het echt een super lekkere maaltijd. Een super leuk recept om samen te koken of uit te delen in de buurt dus. Ongeacht of het burendag is, of niet :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept