Leo’s leven 121: de gang is roze, pizza-sushi-weekend en geweldige gebakken aardappels

Goedemiddag fijne mensen! Live vanaf de bank in mijn woonkamer typ ik op lege maag dit dagboek, leuk dat je meeleest! Ik heb vanmiddag een bloedtest in het ziekenhuis en moet nuchter zijn en heb in tijden niet zo veel gefantaseerd over eten. Nog 2 uur en ik zit aan een McKroket. CAN’T WAIT.

Maar eerst praat ik je bij over mijn afgelopen dagen, die in het teken stonden van een major verandering in huis (DE GANG IS ROZEEEEE!), heel veel lekker voedsel (pizza-sushi-scaloppa-weekend, erg slecht voor m’n ingewanden gezorgd), een borrel met m’n Amsterdamse eetclub (muy gezellig), gehaktballen, groene smoothies, perfect gebakken aardappelen, een oranje marktplaatsvondst en The Bold Type. Jaaaa; die laatste was eventjes geleden, maar het was top. Lees je mee?

Vrijdag: die ene Mila Kunis film
Vrijdag was een drukke werkdag, meine gute. Ik was van plan om veel achterstallig werk in te halen – waaronder een mailbox die maar om m’n aandacht blijft schreeuwen – en ik heb ook echtttt veel gedaan, maar rond lunchtijd kreeg ik een migraine aanval en moest ik een uur stilzitten. Of nou ja; toen ben ik een cake gaan bakken. Want daar had ik al tijden zin in.

Jan was verder ‘s ochtends vroeg vertrokken voor een weekendje in de Elzas met vrienden, dus ik had het rijk voor mij alleen. Samen met schilder Patrick, die buiten aan het werk is. Wat echt heel fijn is, want het huis knapt nu ook van de buitenkant op, maar ook echt wel gaar want je hebt dan toch de hele tijd iemand in je aura of je moet steeds klaarstaan (ik kan niet ff in bed gaan liggen chillen met mezelf bijvoorbeeld) en dat vind ik toch altijd wat ingewikkeld. Blij als dit weer voorbij is.

Na m’n migraine heb ik het toch nog voor elkaar gekregen – ik heb altijd maar een uur migraine, dat schijnt erbij te horen met oogmigraine – om verder te gaan met werk en zo kreeg ik vandaag moeilijk veel gedaan. Maar wéér geen één e-mail beantwoord. Oooh wat vind ik dit toch irritant. Maar goed; komt wel.

‘s Avonds was het tijd voor chillen met Leo en kroop ik lekker op de bank met een flinke portie bestel-scaloppa-a-la-gorgonzola en die nieuwe MIla Kunis film. The Luckiest Girl Alive ofzo? Een film die echt Bijzonder Matig begon en ik wilde ontzettend wegzappen, maar later werd het toch echtttt een interessante film. Nice!

Om 9 uur ben ik lekker naar bed gegaan en dat was top.

Kijk! M’n marktplaats koopje voor 25 euro! Ik weet nog niet waar we ‘m neer gaan zetten, maar ik ben er erggg blij mee.

Zaterdag: de gang is roze!!
Zaterdag had ik snode plannen. Ik fietste eerste even naar De Mooiste Muren in Haarlem om verf te halen. Zoals je in m’n vorige dagboek al kon lezen had ik 6 proefpotjes tegen de muur in de gang gesmeerd om te kijken welke kleur het moest worden. Ik ging voor Setting Plaster van Farrow and Ball en ben daarna lekker rustig aan de slag gegaan.

Eerst al die hoekjes bij de tegels, toen de andere plekjes die afgeplakt moesten worden en daarna de grote vlakken. Van nat in nat schilderen was absoluut geen sprake, want ik werkte in m’n eentje en was vrij langzaam. Maar: na een middagje schilderen zat het er wel lekker op! Nu alleen nog het plafond.

En mensen; wát een transformatie. Het is echt zooooo gezellig en warm en helemaal Leo en Jan en I love it. Helemaal dol hierop :D. Jan schildert vandaag nog het plafond en dan is het tijd voor de afstyling. Kapstokje hier, kandelaartje daar, fotolijstje hier, plantje daar. ZIN IN!

Na de schildersessie ben ik lekker in bad gegaan met een bruisbal en Netflix en daarna was het tijd voor nóg een avond chillen met mezelf. Helemaal zin in. Ik bestelde sushi en keek The Bold Type. Daar was ik een hele tijd geleden ooit mee gestopt en dus had ik het laatste seizoen nooit afgekeken. Prima avondje om dit weer even op te pakken.

Teddy vond het ook een gezellig weekend.

Zondag: borrelen met m’n Amsterdamse Eetclub
Op zondag stond om 9 uur de schilder alweer de voorgevel te schuren. Niet echt m’n favoriete moment dit weekend. Maar wel blij met het werk dat ie verzet en aflevert haha. Anyway; ik ben toch lekker in bed blijven liggen en heb uitgeslapen tot 1 UUR. HEERLIJK.

Daarna stapte ik in de auto en reed ik naar het strand. Man, wat ben ik daar veel te weinig geweest de afgelopen dagen/weken en ik had er helemaal zin in. Bovendien was het prachtig weer – lekker zonnig- dus ik heb even heerlijk met mezelf gewandeld. Ondertussen luisterde ik naar Podcast Over Media over Techoptimisme en ook dat was geweldig. Ze hebben 5 afleveringen online staan waarin ze met heel veel hoop, optimisme en ook echt realisme kijken naar de toekomst van de wereld/de mensheid. Als tegengeluid voor al het negatieve nieuws waarmee we continu omringd zijn, was het echt fijn om nu eens te horen over wat er óók allemaal gaande is – op technisch gebied – wat de wereld echt ontzettend gaat helpen. Of het nu om het oplossen van kanker gaat of het fixen van de klimaatcrisis, wooncrisis of de intensieve veehouderij. Echt VET interessant, dus een mega aanrader om te luisteren!

Na het strand snelde ik nog even langs de supermarkt voor wat borrelhapjes en toen was het tijd voor de borrel met m’n Amsterdamse Eetclub, die ik al tijden niet had gezien. Maar ik had zin om ze te zien, dus dropte ik een paar weken geleden een datum in de appgroep met de mededeling “wie kan, is welkom” en toen konden opeens Laura én Ingelise én Ramon. VET gezellig.

We aten van een kaasplankje en kletsten bij over de afgelopen en komende tijd en het was echt heel erg leuk om elkaar weer te zien.

Daarna was het tijd voor weer een avondje Leo, Teddy & Thuisbezorgd op de bank, dit keer met pizza van De Pizzabakkers. Mjam! En The Bold Type, natuurlijk.

Maandag: gebakken aardappelen en De Hereniging
Op maandag ben ik weer hard aan het werk gegaan. Ik had vrijdag al redelijk een planning voor deze week gemaakt, omdat ik wist dat het een drukke week zou worden – waarbij m’n dinsdag niet heel productief zou zijn. Op maandagochtend finetunede ik de planning en daarna deed ik boodschappen, voor een goed begin van de week. Ik haalde allerlei lekkere en gezonde ingrediënten in huis, want het afgelopen weekend had ik niet heel best voor mezelf gezorgd. Eventjes tijd voor wat groente en fruit :D.

Daarna ging ik lekker aan het werk. Ik leverde wat previews aan voor campagnes, stelde een briefing op, dook in planningen en kon zelfs al wat vooruit werken. Uiteindelijk was ik om 4 uur klaar met werk en vond ik het mooi geweest. Ja; ik had natuurlijk wat mails kunnen beantwoorden, maar Janneman stond op het punt om thuis te komen en dat vond ik veel gezelliger dan beginnen aan die inbox van 100 mails die om me schreeuwen. 😀 #Uitstelgedrag.

Anyway; om 5 uur was Jan gezellig weer thuis en konden we uitgebreid bijpraten over onze weekenden. ZO leuk. Het is altijd fijn want op dit soort weekenden missen we elkaar helemaal niet – we genieten echt allebei intens van de tijd even zonder elkaar – en als we elkaar dan weer zien is het extra leuk om weer bij te praten.

Ik kookte ondertussen een AGV’tje met geweldige gebakken aardappelen – men is nogal benieuwd naar m’n geheim en het is: Vastkokende aardappelen in stukken snijden (met schil) en koken tot beetgaar mét een bouillonblokje erbij, dan afgieten en bakken in een grote hete koekenpan met lekker veel boter en niet te veel husselen 😀 – en we aten samen aan onze nieuwe eettafel. Love it!

‘s Avonds kropen we samen – met Ted – op de bank voor de nieuwste aflevering van Het perfecte Plaatje en zo vond ik het allemaal wel weer mooi geweest. Wat was dit een lekker weekend zeg!

Inmiddels is het dinsdagmiddag kwart voor 2 en ik zou willen zeggen ‘na lunchtijd’ maar deze meid heeft dus nog geen hap gegeten *neemt nog een slokje water want dat mag wel*. Erg zin in dat m’n bloed over 2 uur geprikt is en dan ga ik helemaal lós. Heus ook op de mandarijnen en het groene sapje dat nog in m’n koelkast staat. Maar ook op een McKroket want #ZININ!

Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *