Leo’s leven 114: een eerste fatsoenlijke werkweek!

Hey hey! Wat leuk dat je weer meeleest met mijn dagboek! Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen week; de eerste fatsoenlijke werkweek na de vakantie. In mijn vorige dagboek schreef ik al dat er na m’n vakantie echt STAPELS met werk liggen en dat ik ietwat opzoek ben naar hoe ik dat allemaal ga bolwerken. Vandaag praat ik je bij over hoe het deze week ging. Lees je mee? 😀

Maandag:
We begonnen de maandagochtend met een wandeling in de duinen. Een van de voornemens na de vakantie is om weer twee keer per week te wandelen en twee keer per week yoga te doen. Dat laatste is precies nul keer gelukt. Maar het wandelen ging goed en was heerlijk!

Na het wandelen ging ik aan het werk. Het was tijd om m’n mailbox met 300 mails terug te brengen naar 80. Als je erover nadenkt is het eigenlijk bizar he; dat ik 80 mails heb die op antwoord wachten. Inmiddels – het is vrijdag – zijn het er nog 76. Omdat ik veeeeel te druk ben geweest met andere dingen dan mails beantwoorden, haha. Help. Maar goed; komt wel weer.

Verder stond m’n maandag in het teken van een even voorbereiden voor die avond. Om half 3 stapte ik in de auto naar De Tuinen Van West; een super leuke evenementenlocatie tussen Haarlem en Amsterdam in. Hier vierden we vanavond de finale van de Santa Maria Kookclub, waar ik met volgers van mijn blog én mede bloggers Francesca en Brenda een heerlijke maaltijd heb klaargemaakt. Het was echt een super leuke avond waarbij we een stukje hebben gespeecht, samen een kookworkshop hebben gegeven, een walking dinner hebben gegeten en bovenal: heel gezellig met iedereen gekletst en elkaar een beetje leren kennen. Het was echt een heel leuk event en ik hoop echt dat we dit volgend jaar weer doen! 😀

Om half 10 was ik uiteindelijk weer thuis en toen was ik ook echt wel kapot. Een intens eerste dagje, zo na de vakantie.

Dinsdag:
Op dinsdagochtend had ik een meeting die iets uitliep, waardoor m’n hele ochtend weg was, maarrrrr ik kreeg het nog voor elkaar om m’n belangrijkste doel van de dag te behalen: mijn eerste dagboek in MAANDEN schrijven. En ik vond het heer-lijk om weer te doen. Ik heb het schrijven ontzettend gemist, merkte ik nu ik eindelijk weer “ik de pen kroop”. Ik hoop dat ik er de komende tijd wat meer tijd voor kan maken, want hoe rustiger ik kan schrijven, hoe fijner. Maar we gaan het zien. Ehh, lezen.

Verder hield ik me vandaag nog bezig met een beetje administratie (en het was niet eens de hel), schreef ik twee insteken voor samenwerkingen (dan schrijf ik alvast een stukje naar de klant over hoe ik denk dat ik de content het beste kan maken qua beeld en tekst) en ik paste nog even e.e.a. aan op m’n blog. En toen was de werkdag alweer voorbij.

De avonden staan verder deze week ontzettend in het teken van Mocro Maffia. Jan en ik zijn zondag begonnen aan het eerste seizoen en zijn inmiddels ergens halverwege seizoen 2; zo spannend en verslavend. En ik geniet intens van ‘s avonds in het donker op de bank onder een dekentje. Kneuterlife: I love it.

Woensdag:
Op woensdagochtend was het de bedoeling om vroeg op te staan voor een wandeling, maar dat vroege opstaan was deze week een totale struggle. Maar we zijn ook net terug van vakantie, waar we heel veel hebben uitgeslapen én het ook nog eens twee uur tijdverschil was (in uitslaapvoordeel). Dus 8 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd ís gewoon nog even een uitdaging.

Inplaats van een ochtendwandeling, maakten we er een lunchwandeling van. Die ontzettend welkom was op mijn behoorlijk drukke dag.

Lunchen!
En wandelen!

Ik had vandaag een hele leuke meeting met m’n management, schreef ontzettend veel voorstellen uit voor samenwerkingen (ik heb momenteel 15 (!) betaalde samenwerkingen lopen voor de komende periode met allemaal leuke merken). Echt er komen hele leuke dingen aan :D.

Na de lunchwandeling schreef ik het script voor onze volgende podcast en om 4 uur kropen Jan en ik achter de microfoon om voor het eerst overdag een aflevering van Podcast De Verbouwing op te nemen. We hadden het over ‘hoe nu verder’ en bespraken in de aflevering uitgebreid hoe de komende tijd eruit gaat zien en wat we klustechnisch allemaal nog moeten doen. De podcast komt dinsdag online in alle populaire podcastapps!

Donderdag:
Op donderdag ging de wekker wel weer vroeg, terwijl het mijn vrije dag was! We hadden een afspraak met de kozijnenman die onze glazen pui heeft geplaatst, omdat een van de twee deuren niet helemaal lekker loopt. Gelukkig kon hij het redelijk fixen en nu moeten we hopen dat het goed blijft. Fingers crossed!

Daarna ging ik toch nog even de ochtend aan het werk, om een paar dingen weg te werken. Ik schreef een artikel, bestudeerde briefings, leverde een preview aan voor een samenwerking, leverde de podcast aan en beantwoordde 4 mails :D. Daarna was het tijd voor m’n vrije donderdag.

Tijd om de bankentour te vervolgen! We zijn op zoek naar een nieuwe bank in onze woonkamer en gingen dit keer langs bij Sofa Company. Daar zijn we wel gevallen voor twee varianten en we zijn er nog niet helemaal uit of dit het gaat worden, maar de levertijd van 2 weken (!!!!!) maakt het wel HEEL aantrekkelijk om ervoor te gaan.

Ik twijfel tussen deze twee stoffen. Die linker vind ik qua kleur mooier, de rechter qua structuur. Nog even nadenken….

Daarna reden we nog naar ons favoriete tuincentrum: Tuincentrum Osdorp, omdat ze daar mooie grote kamerplanten hebben. Maar helaas hadden ze de vingerplant die we op ‘t oog hadden, niet meer op voorraad. Sad.

En toen zijn we nog doorgereden naar Hornbach om tuinverlichting te scoren, zodat we die ook helemaal juist konden aansluiten. Erg saaie bezigheid, maar toen het eenmaal klaar was, waren we er erg blij mee :D. Ik zal binnenkort even wat mooie foto’s ervan maken.

‘s Avonds was ik moe van dit heen en weer gereis en ook wel een beetje van de werkweek en besloot ik lekker niks meer te doen. Jan dook de keuken in voor een AGV’tje en we kropen weer heerlijk op de bank met Mocro Maffia.

Inmiddels is het vrijdagmiddag half 4 en heb ik er alweer een hele dag op zitten.

Er is al een fotograaf geweest om de badkamer te fotograferen (nadat ik ‘m vanochtend uittttgebreid gepoetst heb), er is al iemand op de koffie geweest, tegelstudio is nog langs geweest om ook het eindresultaat van de badkamer die zíj ontworpen hebben eens met eigen ogen te zien. Daarna heb ik nog gewerkt voor een aantal campagnes, heb ik eindelijk weer een receptblog geschreven (en wel een heeerlijke voor een plaattaart met o.a. burrata, bietjes, pistachepesto en… druiven!!) en nu ook nog m’n dagboek uit m’n mouw geschud.

Hoppa!

Straks ga ik lekker eten met vriendinnen hier thuis – Mart, Viv en Hiemke konden niet bij de Housewarming zijn – en daarna heb ik een heel weekend voor mezelf. Jan gaat wandelen op de Veluwe en ik heb helemaal zin in een weekendje samen met Ted. Uitslapen, shoppen, sushi bestellen, de hele dag in joggingbroek lopen. Ik heb helemaal zin in dit weekend, woehoe!

Dank je wel dat je m’n dagboek weer gelezen hebt en ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

6 reacties op “Leo’s leven 114: een eerste fatsoenlijke werkweek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *