Hallo leuke mensen! Daar ben ik weer eens met een lekker simpel recept. Deze week maakte ik een plaattaart met o.a. druiven, pistachepesto, burrata en rode bieten. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het was VET lekker.
Ik had intens zin in druiven uit de oven met venkelzaad, knoflook en burrata. Dat is een recept van Ottolenghi en ik heb er hier op mijn blog ook wel eens over geschreven. Maar om dat nou als avondeten te eten, vond ik een beetje gek. Dus ik verzon er een plaattaart omheen 😀 Die belegde ik met rode bietjes (lekker roze), pistachepesto (lekker knapperig uit de oven) ennnn veldsla.
Lijkt het je lekker? DAT SNAP IK. Dat was het ook. Zullen we aan de slag gaan? Let’ssss plaattaart!
Plaattaart met burrata, druiven en pistachepesto
Keukentools
Ingrediënten
- 1 tante fanny hartige taartdeeg
- 350gr gekookte rode bietjes
- 100gr ricotta
- rode druiven
- 1 tl venkelzaad
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 1 bol burrata
- 2 el pistachenootjes (ik koop altijd die gepelde van het bakschap)
- 100 gr grana padano
- 15 gr basilicum
- veldsla om af te toppen
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220C.
- Rol het tante fanny deeg uit over de bakplaat. Gebruik de folie waar het in gerold zit als bakpapier.
- Meng de gekookte rode bietjes met de ricotta in een kom met een staafmixer of in de hakmolen tot een roze papje. Het mag nog klonterig zijn. Smeer dit over de bodem van de plaattaart.
- Meng de druiven met venkelzaad, een scheutje olijfolie en een uitgeperste teen knoflook in een kom door elkaar. Verdeel deze druiven over de plaattaart.
- Maak in de hakmolen vervolgens een pesto van pistachenootjes, grana padano, olijfolie en basilicumblaadjes. Het is het lekkerst als je niet zo veel olijfolie gebruikt. Als je de pesto nog een beetje kan kneden, is hij het lekkerst; dan komt hij namelijk een beetje knapperig uit de oven.
- Verdeel de pesto over de plaattaart. Zet de plaattaart 15 minuten op 220C in de oven.
- Top 'm dan af met wat veldsla en burrata. Eet smakelijk!
En dat is dus vet lekker. De volgende keer doe ik wel ff de druiven halveren, ik denk dat dat makkelijker eet. Maar verder was het echt top. Die combi van druiven met venkelzaad uit de oven is GEWELDIG, het aardse van de biet combineert weer prima bij dat zoete van die druiven en de koude burrata op het eind is ook gewoon verrukkelijk. Oh en die pistachepesto is dus awesome, omdat hij een beetje knapperig uit de oven komt. Als je goed op de foto kijkt zie je ook dat ‘ie een klein beetje bruin gebakken is. Zo lekker!
Ja mensen; dit is een aanrader. Ga je het klaarmaken en vond je het lekker? Laat het me vooral weten!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!