Supersnelle wraps met kruidige courgette

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij een suuuuuper simpel recept dat ik klaarmaakte in de tijd dat ik geen keuken had, omdat we net verhuisd waren naar de bouwval. Wanneer je even geen keuken tot je beschikking hebt (op de camping! Tijdens een verhuizing! In een overvol studentenhuis!) óf wanneer je van echt makkelijke recepten houdt (als je er namelijk geen keuken voor nodig hebt, weet je zeker dat het een simpel recept is), dan ben je blij dat er merken zijn die snappen dat je van gemak houdt. Santa Maria is zo’n merk en daarom ben ik er sinds mijn studententijd al fan van.

In het recept van vandaag gebruik ik de Santa Maria No Salt Seasoning – een kruidenmix zonder toegevoegd zout. Verder maak ik natuurlijk gebruik van de Santa Maria Tortilla’s en spice ik het geheel wat op met Santa Maria Medium Taco Sauce. Beetje groente erbij, beetje sla en een sausje en je simpele maaltje staat zó op tafel. Het enige keukenapparaat dat ik heb gebruikt is een grill-ijzer, maar je kan het recept ook klaarmaken in een (grill) pan.

Het recept heb ik overigens niet zelf verzonnen dit keer. Via Instagram kon je vorige week reageren op mijn stories waarin ik je verschillende ingrediënten liet zien. Jullie kozen uiteindelijk met welke ingrediënten ik de keuken in dook (of nou ja; zonder keuken dan) en dat recept ben je nu aan het lezen. 😀 Thanks voor jullie input!

Santa Maria ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten

Wie o wie heeft er zin in overheerlijke en toch simpele wraps met kruidige courgette, gegrilde paprika, crème fraîche, frisse en knapperige ijsbergsla en een sausje? IK! Let’s cook!

Soft taco’s met kruidige courgette

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor zachte taco's met kruidige courgette, gegrilde paprika, crème fraîche en ijsbergsla. Lekker en simpel en binnen 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • grill-ijzer

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de courgettes in hele dunne plakjes. Grill de courgettes in de pan of tussen het grill-ijzer met een beetje olie. Ze zijn klaar wanneer er mooie grillstreepjes op tekenen.
  • Meng de Santa Maria No Salt Taco Seasoning met een scheutje water en doe in een grote kom. Doe de gegrilde of gebakken courgettes hierbij en meng door elkaar. Bak nog even in de pan of doe het nog even tussen het grill-ijzer.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en grill ook die tussen het grill-ijzer, tot er mooie streepjes op staan.
  • Verwarm de tortilla's in de pan, magnetron of eventjes tussen het grillijzer.
  • Beleg de soft taco's met een laagje crème fraîche, knapperige ijsbergsla, de kruidige courgette – die er inmiddels uitziet als pulled courgette en dat is top – wat gegrilde rode paprika en top af met Taco saus en gesneden verse peterselie.
  • Eet smakelijk!
Koken zonder keuken: zo ziet dat eruit…

Ik vond het een superlekker recept. Ik had er eerlijk gezegd niet super veel van verwacht, want toen ik de ingrediënten bij elkaar zocht leek het wat karig. Maar het was echttttt lekker en Santa Maria is wel echt de held in dit verhaal. De courgette die zo dun gesneden was viel een beetje uit elkaar en was echt heerlijk met die No Salt Seasoning er doorheen. En ook de Taco Sauce die voor een heel groot aandeel uit puur tomaten bestaat heeft ’t geheel lekkerder gemaakt. Echt!

Ik vond het dus weer een zeer geslaagd recept in de categorie ‘Koken zonder keuken’ en ga dit zeker vaker maken. Lekker, simpel en voedzaam. Wat wil een mens nog meer <3.

Santa Maria wraps

Ga je ook aan de slag met dit recept? Deel het online @santamarianl en @lterveld of gebruik #SantaMariaKookclub. Ik ben dit jaar namelijk gezellig weer een kookclub samen met Francesca en Brenda en dat betekent dat we om de beurt een lekker recept online delen, dat we klaarmaken met inspiratie van onze lezers/volgers. Super gezellig als je meekookt! 😀

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept