Leo’s leven #106: zeehond op het strand, vos in de duinen, Jan met Corona en nieuwe kleding

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn honderdzesde dagboek! Het belooft een dagboek vol fijn dierennieuws te worden, want ik had deze week interactie met een vos, een zeehond en Teddy was een eindbaas as always. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen, die in het teken stonden van een zieke Jan, veel wandelingen in de zon, een tof interview, een geweldige shopsessie en ook nog best wel wat werk. Lees je mee?

Dinsdag: prachtige wandeling met een vos
In mijn dagboek van dinsdag vertelde ik al dat ik goed in m’n vel zat. Dat ligt echt 100% aan de zon en het is amazeballs. Dat zorgt ervoor dat ik lekker kan werken, lekker m’n ontspanning pak én de hele dag aan het zingen ben. Zo heer-lijk.

Op dinsdag hield ik me qua werk bezig met m’n dagboek, een pakketje ophalen voor een samenwerking, content maken voor een samenwerking, ik schreef recepten uit en nam tussenstukjes op voor de 11e vlog over de verbouwing – die net online kwam. Rond lunchtijd had ik een interview over hypotheken, aftrekposten en meer. van dat soort informatie mbt de bouwval. Een lekker druk ochtendje werken dus!

’s Middags maakte ik broodjes met rivierkreeften als lunch – zeer goed gelukt al zeg ik het zelf – en dat recept komt hopelijk vanmiddag nog online.

Teddy nam het er ook lekker van tijdens lunchtijd in de zon.

’s Middags gingen Jan en ik wandelen in de duinen. Hij is niet echt fit deze week, maar een wandeling kon er nog wel van af. Omdat we de rest van de dag geen plannen hadden, konden we echt alle tijd nemen voor een van onze favoriete wandelroutes en dat hebben we dan ook echt gedaan. Volgens mij hebben we twee uur door de duinen gelopen – van Parnassia naar het vogelmeer en weer terug – en het ws echt gewellldig. Zulk mooi weer, zo veel geluiden van dieren, zo veel rust en kalmte, zoveel zon én als klapper op de vuurpijl kwamen we een vos tegen die echt super dicht bij het pad liep. ZO cool!

Doordat ik dinsdag zo lekker in m’n vel zat, lukte het me ook om lekker te koken ’s avonds. Ik had echt zin om even een chill maaltje te maken, dus ik grillde een stukje zalm, maakte lekkere rozemarijn aardappeltjes en gegrilde asperges. Mjam!

Was ff vergeten dat ik echt een geweldige andere pan heb om dingen knapperig in te grillen en het is zoooooo’n groot verschil of je het doet in een keramische pan of niet. Dit was dus niet in een keramische en de buitenkant was echt veeeel minder knapperig. Learning voor de volgende keer!

Woensdag: sushi om het leven (en je smaakpapillen) te vieren
Op woensdag had ik ook weer een lekker overzichtelijk dagje. Minder to do’s qua werk en dat was prima. Ik hield me ff bezig met wat previews voor drie samenwerkingen, deed wat plan-dingen en that’s it. Ik moest eigenlijk ook aan de slag met wat website aanpassingen, maar kon het er in m’n hoofd even niet bij hebben. Vaak heb ik dat; dat als ik een super productieve dag heb gehad, het de volgende dag weer echt een stuk minder is. En ik moet zeggen; die zon zorgt voor een flinke dosis extra motivatie, maar lonkt ook héél erg om lekker te gaan wandelen, haha. Dus ik wandelde lekker een stukje door de buurt.

Jan testte inmiddels vrij onverwacht positief op Corona. Shittttt! En om te vieren dat hij alles nog wel kon proeven en ruiken, bestelden we ’s avonds sushi. Iets met zelf de slingers ophangen ;-).

Donderdag: een zeehondje op het strand!
Op donderdag was ik vrij en het was wat onwennig dat Jan ook opeens thuis (en niet aan het werk) was, haha. ’s Ochtends deed ik nog een paar dingen voor werk en daarna kwam er een pakketje binnen van H&M en fotografeerde ik een enorme shoplog. YES! Dit is onderdeel van een samenwerking en het komt maandag online op Instagram. Maar mensen; ik heb zulkeeeee leuke items geshopt. En het was echt lang geleden dat ik bij H&M winkelde, maar I LOVE de kleding van H&M altijd zo erg. Dit is echt een van m’n favoriete merken qua stijl én pasvorm bij mijn lijf. Wist je trouwens dat ik echt jarenlang bij H&M heb gewerkt? Wat een top tijd was dat.

Dus het was heerlijk om weer ff tussen al het moois te speuren naar items die mijn voorjaarsgarderobe wat gezelligheid geven. En dat was ook nodig, want ik ben iets zwaarder dan andere jaren, dus veel shirts en broeken zitten niet helemaal top meer helaas. Maar goed; maandag zie je wat ik voor leuks heb gekocht en het is VROLIJK :D.

Sneak peak!

Als lunch haalde ik vandaag lekker een bakje kibbeling bij Leo van Rijn – de beste kibbeling van Haarlem Noord- en die heb ik heerlijk in de zon op m’n dakterras opgegeten. Overigens heb ik nergens last van qua Corona-klachten en test ik tot nu toe iedere dag negatief. Dus ik mag nog gaan en staan waar ik wil. Gelukkig <3.

Na een heerlijke chillsessie op ’t dakterras (ik heb zelfs in m’n ondergoed gezeten omdat het ZO warm was!!), was het tijd om naar het strand te gaan. Ik reed naar het zuidelijkste puntje van Zandvoort aan zee en parkeerde daar m’n auto. Het was tijd om weer eens een wandeling naar Noordvoort te maken: dat is een stuk over het strand naar het zuiden en dan stuit je op een gegeven moment op een rij paaltjes op het strand en dan mag je niet verder. Achter die paaltjes is een zeehonden rustgebied, dus daar mag je niet komen. Je kan er wel de duin op om nog een stukje verder te lopen en dan via de achterkant van de duin weer terug te wandelen. En die route is zoooooo mooi.

En het was echt geweldig, want ik kwam gewoon een ZEEHOND TEGEN. Echt OMG! Nog helemaal niet op dat stuk wat speciaal voor ze is afgeschermd, maar veel dichter bij de bewoonde wereld van Zandvoort. En het was echt het allerrrrr schattigste op aarde. Zeehonden zien er super lief en aaibaar uit, maar ik heb uiteraard goed afstand gehouden. Maar omg, mijn dag kon niet meer stuk.

Na een wandeling van 8 kilometer was het mooi geweest. Op de weg terug naar huis sjeesde ik nog ff langs de toko om bao buns te halen, zodat Jan en ik ’s avonds lekker konden eten.

Daarna plofte ik op de bank en kwam Teddy meteen aantrippelen om bij me op schoot te chillen.

Aan het begin van de avond sportte ik nog ff en daarna was het tijd voor Boa buns én heb ik Jan na het eten naar boven gebonjourd, want ik had intens veel zin in een Harry Potter Night met mezelf. Heerlijk!

Gisteravond keek ik film 7 en ik kan niet wachten om film 8 ook weer te kijken. Oooh wat ben ik toch gék op Harry potter.

Inmiddels is het vrijdagochtend en is het nog steeds zonnig, jeeeeej! Ik ga vanmiddag zeker nog ff wandelen ergens en probeer m’n werk zo goed mogelijk vanochtend af te krijgen. En daarna genieten van het zonnetje. Oh wat lekker.

Ik zit m’n gezicht ook steeds in te smeren met zonnebrand en het ruikt zoooo lekker naar zomer. Echt: can’t wait.

Overigens staat er in dit dagboek gewoon NIETS over de bouwval; uitzonderlijk! Maar er gebeurde weinig deze week.. Wel gaan we dit weekend weer ff aan de slag – als Jan zich beter voelt tenminste – en breng ik een bezoekje aan een showroom voor deuren. Want een deur kiezen, daar komt ook nog flink wat bij kijken. ZIN IN!

Ik spreek je dinsdag weer en duim voor me dat ik geen Corona krijg <3

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *