Kerst: Makkelijk recept voor steak tartare

Goedemiddag goed volk! Het Grote Kerst Koken is begonnen op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en vandaag heb ik het rete makkelijke recept voor Steak Tartaar voor je. Ja mensen, dit is dus súper makkelijk zelf te maken. Het is alleen ff belangrijk dat je de juiste ingrediënten in huis haalt.

Zin om je familie of vrienden omver te blazen met je zelfgemaakte culinaire voorgerecht? Let’s do this!

Qua ingrediënten kun je op 1,5 biefstuk per persoon rekenen als hoofdgerecht en dan serveer je het met frites. Als voorgerecht zou ik 2 biefstukken voor 3 personen aanhouden. Dit is het recept voor hoofd:

Nodig voor 2 personen: 3 biefstukken – 2 theelepels mosterd – 3 theelepels mayonaise – scheutje olijfolie* – 10 dashes tabasco – 10 dashes worcestersaus – 1 kneep ketchup – een pluk verse peterselie (liefst krulpeterselie) – paar kleine augurkjes – paar kappertjes – peper & zout – 2 verse eieren

*ga eventueel voor truffel olijfolie, voor extra luxe smaak 😀

De ingrediënten zijn niet mega precies, omdat je het een beetje op gevoel moet maken en aan de hand van proeven bepaalt of het klaar is of niet. Maar begin eerst eens met deze ingrediënten en kijk of je meer nodig hebt.

Bereiding
Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een kom: mosterd, mayo, ketchup, olie, worcester en tabasco.

Snijd het rauwe vlees van de biefstuk helemaal fijn. Wij hebben het vlees eerst in grove stukken gesneden en toen fijn gemalen (zoals gehakt) in onze steaktartaar

De beschrijving was dan misschien lang; al met al is dit echt een super simpel recept om te maken. En echt zoooooooo lekker. Vooral met die frietjes, ooooh man. Eet smakelijk!

Geniet van de Kerst en vergeet niet jouw foto te delen met #GewoonwatikdezeKersteet @Lterveld!

MERRY CHRISTMAS!

Liefs,
Leonie

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.