Pasta carbonara

Hello! Naast pasta pesto ben ik echt dol op pasta carbonara: een simpele pasta met rauw ei, room, kaas en spekjes. Ja; ik weet dat veel Italianen vinden dat er geen room door hoort, maar ik vind het lekker dus let’s do it.

Pasta carbonara is echt suuuuper makkelijk en snel klaar te maken, dat zal je zo wel lezen. Verder is het echt comfortfood dat zowel in de winter als zomermaanden heerlijk is. Echt een van m’n favoriete pasta’s <3.

Klaar voor dit simpele recept? Aan de slag!

Nodig voor twee personen:

  • 3 eidooiers
  • 75ml slagroom
  • verse spaghetti
  • 150gr gerookte spekjes
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt een minuut of 10.

Kook de verse spaghetti in 2-4 minuten gaar. Proef gewoon even wanneer jij de sliertjes lekker vindt!

Giet de spaghetti vervolgens af, maar bewaar een kopje kookvocht.

Meng in de tussentijd in een kommetje 3 eidooiers met slagroom en klop dit even door elkaar (kan gewoon met een vork). Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¾ toe aan het ei-slagroom-mengsel.

Doe dan de pan van de spekjes uit en voeg de spaghetti en wat kookvocht hier aan toe. Doe niet meteen al het kookvocht, maar hou een beetje achter de hand.

Roer dan ook het eimengsel door de spaghetti met spekjes. Doe dit gewoon op een rustig tempo en ongeveer een minuut lang. Op die manier gaart het ei geloof ik toch een soort van en zit je dus uiteindelijk niet echt rauw ei te eten. Maar: wat is een minuut nou… Anyway… KLAAR IS JE PASTA CARBONARA!

pasta carbonara

Ik serveerde de pasta carbonara nog met flink wat zwarte peper en een klein beetje verse peterselie en dat vond ik wel echt een goede toevoeging. Zout is niet nodig, omdat het spek en de Parmezaanse kaas al zout zat zijn. Oh en wat je met de overige Parmezaanse kaas doet? Dit kun je er nog overheen serveren! 😀 Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer varianten van pasta carbonara? Check hier een aantal andere lekkere recepten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

10 reacties op “Pasta carbonara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *