Wraps met aubergine, mango, kruidenolie en halloumi

Goedemorgen goed volk! Vandaag heb ik echt een gewelllllllldig recept voor je voor wraps met aubergine, mango een kruidenolie en halloumi. Dit WIL je maken. Het is zomers, fris, echt iets anders dan je gewend bent en tegelijkertijd gewoon wel vrij makkelijk te maken. Oké, toegegeven; je staat wel al met al ongeveer een uur te koken denk ik. Ruim genomen, maar wel ff realistisch. Met al het snijwerk en dat bakken van aubergines (dat duurt gewoon best lang als je ze lekker wil hebben). Maar het is het helemaal waard en ik verplicht je eigenlijk, als je dit leest, dat je dit moet klaarmaken. Echt.

Let’s aubergine!

Nodig voor 2 personen:
– 6 kleine wrapjes
– 1 kuipje zure room
– 2 aubergines
– 1 eetrijpe mango
Р1 eetlepel jalape̱os
– 2 tenen knoflook
– 50 ml rode wijn azijn
– 50 ml olijfolie (voor de kruidenolie, maar je hebt meer nodig!!)
– een handje verse peterselie
– 1 blokje halloumi

Leuk om te weten: dit recept is een vegetarische variant op dit recept. Heb je juist zin in een stukje vlees, dan kun je dus ook deze variant met biefstuk maken!

Bereiding
Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Leg alle plakjes op een schaal of een snijplank en bestrooi ze met grof zeezout. Laat de aubergines 15-30 minuutjes zweten; er komt allemaal vocht naar boven door het zout en dat ga je er straks (met het zout) zo goed mogelijk af deppen.

Snijd ondertussen de mango in blokjes, de halloumi in plakjes en maak alvast de kruidenolie.

De kruidenolie maak je als volgt: hak de peterselie en jalapeños fijn, pers de knoflook uit en meng alles met 50ml olijfolie en rode wijn azijn tot een kruidenolie. Breng op smaak met grove peper en grof zeezout. Zet deze olie ff apart.

Bak vervolgens de aubergines. Laat de pan heet worden en zet het vuur op middel-hoog. Doe lekker veel olijfolie in de pan en bak de aubergines aan beide kanten mooi goudbruin. Hiervoor heb je echt wel wat olie nodig, anders lukt het niet.

Bak ondertussen ook de halloumi. Ik doe dit altijd tussen een grillijzer, maar het kan ook in de pan. Maar zo’n grillijzer is wel handig als je ook al op het vuur bezig bent met de aubergines. De halloumi is klaar zodra het mooi goudbruin is.

Verwarm als laatste de kleine wrapjes. Dit kan in de magnetron, maar ik vind het lekkerder uit de pan. Bak ze heel even in een droge koekenpan aan beide kanten in totaal ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Eén voor één natuurlijk.

Beleg de wrapjes dan met zure room, aubergines, gegrilde halloumi, mango en top af met de kruidenolie. Eet smakelijk!

wraps met aubergine

Oooooh mensen deze wraps met aubergine zijn zo lekkerrrrrrrr. Het is veel werk, maar het is het helemaal waard. De aubergines zijn super lekker op deze manier en smaken bijna vleesachtig. De combinatie met het kruidige van de olie en het zoete van de mango is verrukkelijk. Zet daar die stevige, zoute halloumi bij en je hebt een droommaal. Echt; dit MOET je eten. Enjoy!

PS: voor de oplettende lezer; op de foto zie je ook nog gebakken Beyond Mince, maar dit vond ik geen toevoeging aan het recept. Wel lekker, maar niet nodig, dus die heb ik in het uiteindelijke recept hier weggelaten.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wraps met aubergine

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Wraps met aubergine, mango, kruidenolie en halloumi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *