Italiaanse broodsalade met mozzarella, tomaat en balsamico

Goedenavond goed volk! Het mag dan vandaag nog ietwat regenachtig zijn, de komende week wordt het prachtig weer en is het dus tijd voor een Italiaanse broodsalade. Een watte? Een heerlijkheid. Een Italiaanse broodsalade is – volgens mij óf ik heb het echt totaal verzonnen, who knows – een soort salade met lekker veel sompig brood erin. Nu gaan we aan de slag met zelfgemaakte croutons, die mogen best een beetje grof/groot uitvallen en ze mogen dus – nadat je ze knapperig hebt gebakken – sompig worden in de salade gemengd met allemaal lekkere smaken. Klink vaag en ingewikkeld? Is het alles behalve. Dit recept is HEERLIJK en zo klaar. Let’s do this!

Nodig voor 2 personen:
– 1 zak gemengde sla
– 2 sneetjes bruin brood
– een paar cherrytomaatjes
– 1 grote tomaat
– een paar blaadjes basilicum
– 1/2 bol buffelmozzarella
– olijfolie
– peper & zout
– een beetje knoflookpoeder
– een scheutje balsamico siroop

Bereiding
Snijd het brood in grove stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak het brood hierin op middelmatig vuur rondom een beetje knapperig. Dit duurt zo’n 5 minuten. Strooi er lekker wat knoflookpoeder bij en peper & zout. Haal vervolgens het brood uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenrol of gewoon op een bord. Dit is het moment waarop het een beetje knapperig wordt.

Meng een salade van gemengde sla met een tomaat die je in stukjes snijdt, gehalveerde cherrytomaten, stukjes mozzarella en wat fijngehakte basilicum.

Meng dan ook de stukjes brood hier doorheen en hussel alles door elkaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je brood misschien een beetje somig wordt van de tomaten; volgens mij hoort dat zo bij een broodsalade. (Maar wat weet ik er nou van hahahha). Top de salade af met een beetje balsamico siroop en eet smakelijk!

Italiaanse broodsalade

Oh mensennnnnn dit is LEKKER. Echt werkelijk verrukkelijk. Als lunch, als licht avondmaal, als bijgerecht. Maak het, stop het in he gezicht en geniet er intens van. Ik denk dat ik het de komende week – het wordt mooi weer YES BABY – zeker een keer ga lunchen. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Italiaanse broodsalade

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Italiaanse broodsalade met mozzarella, tomaat en balsamico

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *