Goedenavond goed volk! Het mag dan vandaag nog ietwat regenachtig zijn, de komende week wordt het prachtig weer en is het dus tijd voor een Italiaanse broodsalade. Een watte? Een heerlijkheid. Een Italiaanse broodsalade is – volgens mij óf ik heb het echt totaal verzonnen, who knows – een soort salade met lekker veel sompig brood erin. Nu gaan we aan de slag met zelfgemaakte croutons, die mogen best een beetje grof/groot uitvallen en ze mogen dus – nadat je ze knapperig hebt gebakken – sompig worden in de salade gemengd met allemaal lekkere smaken. Klink vaag en ingewikkeld? Is het alles behalve. Dit recept is HEERLIJK en zo klaar. Let’s do this!
Nodig voor 2 personen:
– 1 zak gemengde sla
– 2 sneetjes bruin brood
– een paar cherrytomaatjes
– 1 grote tomaat
– een paar blaadjes basilicum
– 1/2 bol buffelmozzarella
– olijfolie
– peper & zout
– een beetje knoflookpoeder
– een scheutje balsamico siroop
Bereiding
Snijd het brood in grove stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak het brood hierin op middelmatig vuur rondom een beetje knapperig. Dit duurt zo’n 5 minuten. Strooi er lekker wat knoflookpoeder bij en peper & zout. Haal vervolgens het brood uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenrol of gewoon op een bord. Dit is het moment waarop het een beetje knapperig wordt.
Meng een salade van gemengde sla met een tomaat die je in stukjes snijdt, gehalveerde cherrytomaten, stukjes mozzarella en wat fijngehakte basilicum.
Meng dan ook de stukjes brood hier doorheen en hussel alles door elkaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je brood misschien een beetje somig wordt van de tomaten; volgens mij hoort dat zo bij een broodsalade. (Maar wat weet ik er nou van hahahha). Top de salade af met een beetje balsamico siroop en eet smakelijk!
Oh mensennnnnn dit is LEKKER. Echt werkelijk verrukkelijk. Als lunch, als licht avondmaal, als bijgerecht. Maak het, stop het in he gezicht en geniet er intens van. Ik denk dat ik het de komende week – het wordt mooi weer YES BABY – zeker een keer ga lunchen. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Richard zegt:
Een italiaanse broodsalade heet Panzanella! Heerlijk!!
leonie zegt:
Jaaaa klopt, daar kwam ik laatst ook opeens achter haha