5x de lekkerste supermarktwijn voor bij een brunch

Door Wout – Hi allemaal! Het weekend staat voor de deur… Ben jij ook zo gek op een uitgebreide brunch? Ik vind het soms nog leuker dan een uitgebreid diner… Lekker in de middag, de tafel vol met lekkere broodjes en andere hapjes… En daar kan een een glaasje wijn (of twee) wat mij betreft niet bij ontbreken. In deze blog deel ik mijn favoriete supermarktwijn voor bij de brunch!

Voordat ik aftrap; volg je me al op Instagram? Daar deel ik nog meer tips over lekkeren wijnen van om de hoek!

1. Spy Mountain Sauvignon Blanc – Aldi €4,99
Deze ‘Spy Mountain’ sauvignon blanc is afkomstig uit Nieuw-Zeeland, maar wordt gebotteld (in de fles gedaan) in Duitsland. Hoe dat kan? Het is zogenaamde bulkwijn. Het woord bulk verwijst naar de wijze van transport (bijvoorbeeld in grote tanks), het zegt in principe niets over de kwaliteit. Transport in bulk heeft veel voordelen, want het vervoer van flessen is kostbaar en milieubelastend. Bulkwijn is dus gunstiger voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee! Want door kosten te besparen kan een wijnmaker zijn wijn, die soms van behoorlijk goede kwaliteit is, goedkoper aanbieden. Deze supermarktwijn van de Aldi is aromatisch met tonen van kiwi en groene appel. De smaak is fris en fruitig en daarmee perfect voor bij de brunch! Lekker bij een quiche met groene asperges.

supermarktwijn

2. La Vis Pinot Grigio – Gall & Gall €9,29
Of je nu gaat voor een pinot blanc, pinot gris of licht gekoelde pinot noir: een pinot past perfect bij een brunch. Zelf ga ik vaak voor deze heerlijke pinot grigio van Cantina La Vis, een coöperatie die van de druiven van verschillende wijnboeren in Trentino wijnen produceert en op de markt brengt. Het gebied Trentino staat bekend om de warme zomers met koele nachten. En dat is perfect voor het behoud van de frisheid in de wijn. De wijn is fruitig, met aroma’s van meloen, citrus en rijpe appel. De smaak is droog en vol, met een fijne kruidigheid, tonen van peer en frisse zuren. De kwaliteit is beter dan andere pinot grigio’s in deze prijsklasse. Perfect bij lichte visgerechten, sandwich met komkommer of een groene salade.

3. Cave de Beblenheim Pinot Blanc – Albert Heijn €4,99
De perfect groente bij een brunch: Hollandse asperges! Het officiële aspergeseizoen is inmiddels begonnen, YES! Asperges worden vanaf begin februari in kassen geteeld en de kwaliteit van dit ‘witte goud’ is tot eind juni zeer goed. Heerlijk bij gerookte zalm of beenham. Perfect bij witte asperges is deze Pinot Blanc Tradition van Cave de Beblenheim. Een hele betaalbare supermarktwijn met een behoorlijk goede kwaliteit. De wijn is fris, zacht, breed inzetbaar en met een heleboel smaak voor weinig geld. Door een vettig mondgevoel en medium zuren is deze wijn dé begeleider bij asperges!

supermarktwijn

4. Neleman Chardonnay en Viognier – Hema €6,00
Derrick Neleman is een Nederlandse wijnmaker in Spanje met een missie: gewoon lekkere wijn maken. Zijn motto? “Wijn is er om van te genieten en sámen verhalen bij uit te wisselen”. Amen! Hij maakt zijn wijnen op duurzame en ecologische wijze. Zo plant hij voor elke 173 flessen wijn een boom om de CO2-uitstoot te compenseren. En dat niet alleen, hij maakt ook nog eens heerlijke wijn, zoals deze blend van de beroemde Chardonnay en de opkomende Viognier druif. De wijn is fris en fruitig met tonen van exotisch fruit. Lekker bij schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld een broodje garnalen!

5. Excellent Selectie Coteaux Bourguignons – Albert Heijn €7,99
Ga je graag op sjiek? Dan is deze Chardonnay uit de Franse Bourgogne een goed alternatief! Het is de wijninkopers van Albert Heijn Excellent namelijk weer gelukt om een mooie wijn in het assortiment op te nemen. Deze ‘Coteaux Bourguignons Chardonnay’ uit de Franse Bourgogne is vol, zacht en fris. Ik ruik tropisch fruit, een beetje citrus en de smaak is romig met voldoende frisheid. Toegankelijk, soepel en mooi in balans. Heerlijk bij een Sunday Brunch met een sandwich zalm en roomkaas of een salade met rivierkreeftjes.

supermarktwijn

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje inspiratie heb gegeven voor een lekkere én betaalbare supermarktwijn, zodat je niet meer schaapachtig voor het schap staat… Volg me dus vooral op Instagram via @thesocialsommeliernl of bezoek mijn website thesocialsommelier.nl!

Tot de volgende keer,

Wout – The Social Sommelier

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *