Leo’s leven 118: geweldige DIY lamp, op bezoek bij de boer en samenwerken met McD

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag! Ooooh ik heb gister echt zooo’n leuke dag gehad en ga je er alles over vertellen in mijn dagboek vandaag. De afgelopen dagen stonden in het teken van mooie klussen in de woonkamer en daardoor staat de woonkamer er echt zó veel gezelliger bij, dat ik meteen helemaal in m’n nopjes ben. Natuurlijk heb ik ook gewerkt en zo ben ik o.a. op bezoek geweest bij een boer op het land én afgereisd naar een restaurantketen om een nieuw product te testen. Verder hebben we onze eettafel verkocht, hadden we een vriend over de vloer en hebben Jan en ik eindelijk weer eens een koffietje buiten de deur gedronken. Kortom: het waren heerlijke dagen en ik praat je er nu over bij!

Dinsdag:
Op dinsdag had ik een gewone werkdag en dat was prima, maar ondertussen gebeurde er van alles leuks bij ons thuis. Vriend Jorick kwam gezellig een nachtje bij ons slapen en Jan helpen met klussen dat was awesome. Terwijl ik werkte aan m’n dagboek, een campagne en recepten en 88 pakketjes op de post deed, stonden twee mannen zich uit te sloven in de woonkamer op twee eetkamerlampen die precies op de juiste plek aan het plafond moesten. Het duurde een tijdje (zeg maar gerust: ze zijn 4 uur bezig geweest), maar dan heb je ook wat!! Ooooh ik ben zo blij dat de eetkamerlampen nu hangen! Het staat ZO mooi bij de nieuwe eettafel!

De lampen zijn trouwens van het merk HK living en ik bestelde ze bij Lumz.

Verder kreeg ik vandaag nog het leukste pakketje van het jaar binnen, namelijk van junglehome.nl (*gekregen) met kerstornamenten voor in de kerstboom. Met o.a. een KAASPLANK voor IN DE BOOM. Veeg mij maar op: dit is echt helemaal geweldig. Over 8 weken staat bij mij een boom (ja echt) en ik kan niet wachten, hahaha.

‘s Avonds zou Jan een lekker maaltje koken, maar het eetkamerlampenklusje liep wat uit en dus bestelden we pizza’s van De Pizzabakkers. En dat was echttttttt heel erg lekker. We hadden een heerlijke avond met z’n drie aan de eettafel mét verlichting en ik genoot intens <3.

Woensdag:
Woensdag was een super leuke dag. Ik stond vroeg op en maakte me klaar aan een bezoekje aan boer Thijs. Ik ben niet de enige idioot die zich iedere dag kleedt op welke mensen je ontmoet, toch? Zo trok ik vandaag een vlotte outfit aan met o.a. een grote, geruite blouse, zodat ik op het land eruit zou zien als iemand die niet bang is om door de aarde te ploeteren, hahaha. Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die dit doet.

Anyway; boer Thijs dus. Ik schrijf er binnenkort uitgebreid over in een artikel in samenwerking met PLUS en dat wordt heel leuk. Maar ik kan alvast vertellen dat ik het een ontzettend leuk en interessant bezoek vond. Yay!

Blije meid in de auto klaar voor de terugweg

Na 1,5 uur heen rijden, 1,5 uur kletsen met de boer en 1,5 uur terug naar huis, was het even tijd voor chillings met Leo. Ik plofte neer op de bank met kibbeling en ravigottesaus en daarmee at ik mezelf behoorlijk knock out. Waarom moest ik ook gaan voor een grote portie, ipv de kleine 1 persoons?!

‘s Middags was het echter gewoon weer tijd om aan het werk te gaan en bereidde ik de podcast voor, die ik samen met Janneman opnam voordat we gingen eten. We kletsten over het thema “isoleren kan je leren” en hij staat als het goed is dinsdag aanstaande in je favoriete podcastapp.

Daarna maakte ik lekker tortizza’s volgens dit recept en kroop ik weer op de bank. Jan ging nog even naar een vriend, dus ik had een lekker avondje voor mezelf. M’n & Other Stories bestelling kwam nog binnen en daar werd ik ook echt wel vrolijk van. Yay!

Donderdag:
Donderdag was m’n lievelingsdag van deze week. ‘s Ochtends sliepen we uit – gotta love mijn vrije dag – en omdat het vet lekker weer was, gingen we ff een koffietje drinken bij Cleeff in Haarlem Noord. We konden zelfs gewoon zonder jas op het terras zitten. ZO lekker!

Daarna wandelden we door de Bolwerken en daarna was het tijd om het huis op te ruimen. Het komende weekend vieren we de 2 jaarlijkse familiedag (na 3 of 4 jaar) met mijn moeders kant van de familie bij ons thuis – dat kan nu we opeens zo groot wonen – en dan wil ik het huis er wel een beetje lekker bij hebben staan. Opruimen geblazen!

Rond lunchtijd reden we naar McDonald’s voor een samenwerking die ik met hen heb, over een nieuw product dat vrij geweldig is. Gotta love deze baan <3.

Na het bezoekje aan Maccie reden we naar het centrum, waar Jan naar de kapper ging en ik even de hobbywinkel aan de Gedempte Oude Gracht in dook om textielverf en een mooie kwast te halen. Ik had namelijk zeer snode plannen en die pakten ontzettend goed uit.

Vorige week had ik opeens bedacht dat ik een vette lamp wilde maken. Ik had een vrij specifiek idee in m’n hoofd met een lila lampvoet, een zwart-wit geblokte lampenkap en zéér specifiek: een ronde lampvoet met een gat erin. Waarschijnlijk heb ik dit gewoon ooit ergens gezien ofzo, maar ik dacht: dit wil ik maken. En dus speurde ik het internet af opzoek naar zo’n lamp en die kon ik natuurlijk niet vinden, maar wél ontdekte ik dat ik er een vet DIY project van kon maken met een lamp van H&M. YES!

Dus ik ging lekker aan de slag. Podcastje op en gaan. Jan spoot de poot lila, ik schilderde de lampenkap ik een geblokt patroon en aan het einde van de middag gloeide ik van trots omdat het vet goed gelukt was :D. Ik denk dat ik de uitgebreide DIY vandaag nog even uit probeer te schrijven, maar mensen; dit wil je maken. Het was zooooo leuk om te doen 😀

Daarna kwam Jan thuis met een bossie bloemen en ben ik het huis even gezellig gaan aankleden. Zooi uit de weg en even de boel leuk maken. Love it!

‘s Avonds flanste ik nog een hele lekkere salade in elkaar met allemaal random dingen die we nog in huis hadden en daarna zouden we eigenlijk nog naar het theater naar een voorstelling van Tim Fransen, die ik echt graag wilde zien. Maar we waren echt net te laat qua eten (Jan stond nog een schilder te briefen terwijl ik al in alle snelheid een salade naar binnen probeerde te proppen), dat we de voorstelling gemist hebben. Ik vond het ook nogal wat om een kwartier te laat op de 2e rang aan te komen. Bij cabaret. Nee, dat durft deze meid niet. Maar wel echt jammer dat we de voorstelling gemist hebben :(.

Gelukkig was de salade lekker, haha

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik alweer een super leuke dag voor de boeg. Ik merk echt dat ik gister ontzettend ben opgeladen van m’n creatieve uitspatting en heb daardoor ook helemaal zin in vandaag. Vanmiddag komt Jans zusje met het gezin langs; die hebben het huis nog helemaal niet gezien sinds de betonborrel op 1 september vorig jaar. VET leuk om het nu eindelijk te laten zien. Verder ga ik zo nog even drie blogs schrijven en moet ik wat planningsdingen voor het huis uitzetten, maar dat komt goed.

Dit weekend staat in het teken van familiedag in Haarlem en zondag ga ik naar Yoka in Velp, met m’n vriendinnen om eens even bij te kletsen na vakanties én over onze volgende vakantie, want over precies 6 weken worden wij wakker met z’n 6en in freaking COSTA RICA. Met m’n besties. Ooooh yes!

Thanks weer voor het lezen van mijn dagboek. Ik zie af en toe DM’s voorbij komen van mensen die ze lezen en er weer blij van worden en dat doet me ontzettend goed :D. Ik vind het zelf ook heerlijk om ze weer te schrijven, maar het is ook echt wel leuk om te zien dat ze nog net zo goed gelezen worden als voor de verbouw-pauze :D. Dank je wel daarvoor!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *