Hallo leuke mensen! Gisteravond ben ik de keuken in gedoken voor een simpele stamppot spinazie met gebakken zalm en zelfgemaakte ravigotesaus. Ik bak de zalm zo, dat de buitenkant lekker knapperig is en de binnenkant nog een beetje roze; zo vind ik ‘m het lekkerst. Erbij maakte ik een simpele stamppot met spinazie, omdat zalm en spinazie zo lekker met elkaar combineert. Maar een stamppot zonder jus vind ik een beetje saai en daarom heb ik er ook nog een soort zelfgemaakte ravigotesaus bij gemaakt; van kappertjes, augurk, mayonaise en mosterd. Al met al een super simpel recept dat binnen 20 minuten op tafel staat en toch lekker en voedzaam. Aan de slag!
Stamppot spinazie met zalm en ravigote
Keukentools
- 1 stamppotstamper
Ingrediënten
- 2-3 grote aardappelen (ongeveer zo groot als je vuist)
- 1/2 glas melk
- 1 klontje boter
- 1 tl nootmuskaat
- 1/2 tl witte peper
- 1 blokje groentebouillon
- 2 zalmfilets
- 1 el kappertjes
- 1 augurk (of een paar schijfjes)
- 1 tl mosterd
- 4 el mayonaise
- 2 handen verse spinazie
Instructies
- Snijd de aardappelen (eventueel met schil) in stukken en kook in 12 minuten in een pan met een bouillonblokje helemaal gaar.
- Giet de aardappelen dan af en stamp ze fijn. Voeg de rauwe spinazie er aan toe en stamp door elkaar. Doe ook wat melk, boter, witte peper en nootmuskaat erbij en stampen maar! Breng op smaak met peper, zout en maak het smeuïg met melk of boter. Vaak vind ik het lekker om de stamppot dan nog heel even op middelmatig tot laag vuur te zetten en door elkaar te roeren met een beetje warmte van het vuur. Dan mengt de boel lekker warm door elkaar en wordt het nog smeuïger!
- Ondertussen bak je de zalmfilet. Bak beide kanten ongeveer 4 minuten en keer maar één keer om; zo bak je de zalm lekker knapperig en hou je het binnenste een beetje roze.
- Maak ondertussen ook de ravigotesaus door kappertjes en augurk fijn te snijden (ik deed ze in de hakmolen, je kan er ook een staafmixer op zetten of het gewoon zelf snijden op een snijplank). Meng vervolgens met de mayonaise en mosterd.
- Serveer de stamppot in een diep bord met de zalm erbij en de ravigotte ernaast. Eet smakelijk!
Het was een super lekker maaltje en ik zou dit zo nog een keer eten. De stamppot was top en smaakvol, de zalm lekker knapperig en de ravigotesaus ontzettend goed gelukt. Ja mensen: dit was top!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!