Leo’s leven 117: een weekend vol familie, taart en lekker eten

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over een weekend vól familieaangelegenheden, een drukke maandag in het teken van administratie (maar nog nooit zo weinig administratie gedaan op een dag) ennnn w.v.t.t.k. XD. Een beetje een kort dagboek, want zaterdagochtend kwam m’n vorige dagboek online, dus er is een dagje minder om over te schrijven. Oké ready? Lees je mee?

Zaterdag:
Op zaterdagochtend werd ik wakker met Teddy pontificaal op m’n lijf en het was gezellig en intens, haha. Daarna heb ik lekker uitgeslapen, om het weekend rustig te beginnen. We ruimden wat op in huis, pakten cadeautjes in, ontbeten uitgebreid en om 12 uur stapten we in de auto richting Assen.

Bloemetje voor m’n moeder! Dikke tip trouwens: alles is toch duurder tegenwoordig? Het valt me op dat bloemen bij mijn verschillende bloemenstallen helemaal niet duurder zijn geworden en dat maakt het extra leuk om jezelf of een ander eens met een bloemetje te verwennen <3.

Onderweg luisterden we naar de nieuwe podcast ‘Rampvlucht’ over de vliegtuigramp in de Bijlmer in 1992. Vet interessant, want ik was ten tijden van de ramp 2 jaar oud en heb er dus nooit echt iets van meegekregen. Aanrader wel, deze podcast.

Mensen, wat zijn we toch dol op onze Ford Fiesta. Ze rijdt als een tierelier en het is zo chill om zo’n lang stuk te rijden met cruise control. Ook zie je in beeld op het dashboard de lane correction, die geeft je een kleine waarschuwing als je over de lijn op de weg gaat met je banden. Super handig; dit soort snufjes maken autorijden echt zo veel meer comfortabel :D.

Na 2,5 uur rijden kwamen we aan in Assen, waar we met mijn hele gezin een weekend samenkwamen. Gewoon om weer eens bij m’n ouders te zijn én om de verjaardag van mijn zus te vieren. Vet gezellig!

De band tussen Olaf en Oom Jan is echt zo bijzonder: Olaf is instant vrolijk als hij Jan ziet, echt zoooo grappig haha.

Er was taart, er waren grote cadeau’s, er waren kleine cadeau’s en vooral: ontzettend veel lekker eten. Mijn vader was de keuken in gedoken voor een gewelllldige scaloppa a la gorgonzola, waarvan ik voorheen van mening was dat ik het zelf ook erg lekker kon maken, maar die van m’n vader was écht next level heerlijk. Mjam!

Happy birthday Sis!

Tot ‘s avonds laat voerden we discussies over van alles in de wereld, kakelend door elkaar en in totale chaos, zoals het altijd is als ik met m’n gezin bij elkaar ben. Vet gezellig :D.

Zondag:
Op zondag werden we vroeg gewekt door Oscar en Olaf en een heleboel knuffeldieren, haha. Vanuit het logeerbed bij m’n ouders zette ik nog even een artikel online over menstruatieondergoed en daarna was het tijd voor een gezamenlijk ontbijt. Het leek dit weekend wel even alsof het al Kerst was; met de wijnproeverij met vrienden en stoofvlees op vrijdag, het uitgebreide diner met familie op zaterdag en een groot ontbijt waar een kerstontbijt bij in het niet valt, op zondag. Helemaal heerlijk.

Goedemorgen!

Na de lunch vertrokken Jan en ik weer uit Assen en reden we door naar Opeinde om even een bezoekje te brengen aan Beppe. Na een appeltaartje en een kopje thee reden we weer door; naar Lemmer dit keer. Daar aten we nog gezellig even een hapje bij de ouders van Jan en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Gotta love stoofpeertjes! En wie herkent de ovenschoten op links? Dat is er een met gekruid gehakt, banaan, kaas, puree en… zuurkool. Wie o wie kent dit recept?

Tijd om dit weekend ook nog even tijd met z’n tweeën door te brengen. Ehh, drieën. Teddy niet vergeten natuurlijk :D.

We kropen lekker op de bank met Mocro Maffia seizoen 4 (inmiddels ben ik er wel een beetje aan toe dat het weer afgelopen is) en zo was ‘t een mooi weekend geweest.

Maandag:
Op maandagochtend sprong ik vroeg uit de veren, want het beloofde een drukke week te worden. En om dat allemaal in goede banen te leiden, begon ik m’n dag met uitgebreid de tijd nemen om een goede planning te maken in mijn structuurjunkie planner.

Voor 9 uur ‘s ochtends had ik al een planning gemaakt, een mail rondgestuurd voor de familiedag, een en ander gebudgetteerd voor de familiedag a.s. zaterdag, statistieken aangeleverd en mails beantwoord. Daarna was het tijd voor boodschappen, zodat ik aan de slag kon met een campagne voor een heel lekker product uit de supermarkt.

Daar was ik vervolgens uren mee bezig; koken, filmen, fotograferen, opeten, uitschrijven. Heerlijk werk dit.

Rond een uur of 4 was ik klaar met m’n to do’s en was het tijd voor nog één hele grote saaie klus in m’n planning: de administratie van Q3. Maar mensen, wat had ik daar weinig zin in. Ik verzon van alles om het maar uit te stellen en hoewel ik wel een tompouce voor mezelf geregeld had (je moet de administratie tenslotte zelf leuk maken), is het me niet gelukt om mezelf ertoe te zetten. In plaats daarvan vond ik het echt heel belangrijk om een fotoboek te maken van de verbouwing van het afgelopen jaar. En een uitnodiging voor de burenborrel te printen en uit te schrijven voor alle buren die we binnenkort hier uitnodigen. Hahaha. Nou goed; geen admini gedaan, wel andere dingen van m’n lijstje afgestreept.

‘s Avonds dook ik de keuken in voor een lekker simpel maaltje; ik maakte stamppot spinazie met gebakken zalm en zelfgemaakte ravigottesaus. Erg lekker. En uiteraard aten we dat op op de bank, met Mocro Maffia.

Ik denk dat dit recept vandaag nog online komt!

Dan denk je; mooie dag zo, maar niets is minder waar. Het was namelijk tijd voor de klusplanning! Jan en ik moesten nog even samen achter een excelsheet zitten om de enorme takenlijst die er nog ligt, in een planning te gieten. Anders schiet het niet op en ik wil per se voor het einde van het jaar de bovenverdieping klaar hebben, zodat we fatsoenlijke logeerkamers hebben als onze familie hier komt met Kerst. Gotta love werken met een deadline.

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik al een mooi bedrag verdiend met het verkopen van onze oude eettafel! 😀 En mijn dagboek al geschreven! En het is pas 10 uur.

De komende dagen zijn druk wat werk betreft – zo ga ik o.a. morgen langs bij een boer op ‘t land om een van zijn producten te bekijken!! – én we gaan wat leuke klusjes klaren. Ik vertel je er vrijdag alles over 🙂 Voor nu wens ik je een fijne week en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 117: een weekend vol familie, taart en lekker eten

  • Leuk dat je dagboeken weer terug zijn! Ik vroeg me nog iets af: het ging vorige editie over je eetclub. Zou het een idee zijn om weer eens zo’n oproep te doen, net zoals je een paar jaar geleden hebt gedaan? Ik heb daar wel interesse in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *