Mijn ervaring met snuggs

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij eens een hele andere blogpost dan jullie van me gewend zijn. Mocht je me op Instagram volgen, dan weet je dat ik al een flinke tijd ambassadeur ben van het merk snuggs; dit is een bedrijf dat menstruatieondergoed maakt en het heeft mijn ongesteldzijn echt heel veel chiller gemaakt.

Omdat ik via Instagram vaak veel vragen krijg omtrent menstruatieondergoed en ik op Insta te weinig ruimte heb om ze allemaal te beantwoorden, ga ik dat vandaag eens even in een blogpost doen. Ik hoop dat je ervoor open staat en er wat aan hebt :D.

Wat is snuggs en waarom ben ik fan?
Snuggs maakt menstruatieondergoed. Dat is ondergoed met een vocht absorberende laag waardoor je geen andere producten zoals tampons of maandverband hoeft te gebruiken tijdens je ongesteldheid. Je kunt het ondergoed de hele dag dragen (ze raden 8-10 uur aan, maar ik gebruik in 24 uur gewoon twee onderbroeken), ze zien eruit als “normaal” ondergoed en je kunt ze gewoon wassen. Dit zorgt ervoor dat je dus veel minder afval hebt tijdens je menstruatie, maar daarnaast vind ik het extreem comfortabel om gewoon een vocht absorberende onderbroek te dragen tijdens mijn 12 dagen durende menstruatie, in plaats van maandverband (broeierig) of tampons (altijd pijn). En daarom ben ik ontzettend fan van snuggs.

Tijd om jullie vragen te beantwoorden. Staat je vraag er niet bij? Schroom niet om onder deze blogpost te reageren. Ik beantwoord de vragen graag 🙂

Dit is model Hugger

Lekt het niet door?
Nee het lekt niet door; er zijn verschillende modellen voor verschillende dagen, zodat je de juiste onderbroek kan dragen aangepast aan de hoeveelheid bloed die je verliest. Op lichte dagen en aan het begin van mijn menstruatie draag ik vaak het model Brazilian, Cheeky of High Rise. Op de zwaarste dag van m’n menstruatie draag ik High Waist of Hugger en als ik echtttt veel bloed verlies, kies ik voor het Nighmodel.

De verschillende modellen hebben een verschillende absorptielaag. Bij de een is het een klein strookje, bij de ander zit de strook helemaal van voor tot achter. Praktisch van je navel tot begin bilnaad zeg maar. Daardoor weet je zeker dat al je bloed wordt opgevangen. Maar zoals ik al zei: ik kan met mijn menstruatie de meeste dagen prima uit de voeten met een medium modelletje.

Dit is model High Rise (let op: mijn navel zit best wel hoog haha)

Gaat het niet broeien?
Nope! Ik vind het frisser voelen dan maandverband; dat gebruikte ik altijd voordat ik overstapte op menstruatieondergoed. De vocht absorberende laag in de onderbroek is gemaakt van een sneldrogend materiaal, daardoor is de kans op broeien zeer klein. In mijn ervaring is het alleen op de echt hete dagen (hallo 42 graden in Parijs deze zomer) een beetje warm en plakkerig, maar goed; op die momenten is je hele lijf heet.

Nemen ze ook de bloedproppen op?
Jazeker. Ik weet niet hoe, maar alles wat uit me komt verdwijnt in deze onderbroek.

Hoe zit het met de geur?
Diezelfde vocht absorberende laag die snel droogt, heeft ook een soort hygiënisch laagje dat de geur opneemt. Dus nee: het stinkt niet. Ik voel me écht nog steeds fris als ik het draag! Ik weet dat het ongelofelijk klinkt, maar snap je nu waarom ik zo’n fan ben?

Dit is model Classic Red

Kan je het de hele dag dragen? / Hoevaak trek je een nieuwe aan? Moet je gedurende de dag wisselen van ondergoed?
Op de website van snuggs geven ze aan dat je een onderbroek 8-10 uur kan dragen. Als je een hele dag op kantoor zit, kan dat dus prima. Oók als je heel heftig ongesteld bent, dan zorg je er gewoon voor dat je het heftige model aantrekt.

Ikzelf draag 2 onderbroeken in 24 uur. Dus ‘s ochtends trek ik er een aan en ‘s avonds voor het slapen gaan trek ik een ander aan. Ik ben niet heel heftig ongesteld, maar wel heel lang. In mijn menstruatie heb ik ongeveer 6 lichte dagen, 5 middelmatige dagen en 1 hele heftige dag/nacht.

Kan je het ook dragen op je ergste menstruatiedag? Kan je het dragen op iedere dag van je menstruatie?
Op de heftigste dag van mijn menstruatie draag ik het Nightmodel of de Hugger. Die hebben allebei een vrij grote pad die veel vocht opneemt. Dat werkt echt perfect. En ja; je kan dit dus op iedere dag van je menstruatie dragen en je hebt geen extra producten meer nodig zoals tampons of maandverband.

Dit is model Hugger

Kan je het meenemen op reis?
Leuke vraag; dit had ik nog niet uitgeprobeerd, maar toen ik vorige maand knetter ongesteld werd op Lowlands, kon ik mooi de proef op de som nemen. En ja hoor; je kunt dit prima meenemen op reis. Wel moet je even een paar dingen bedenken: heb je een plek waar je het ondergoed ‘s avonds of ‘s ochtends kan uitspoelen? Dan is er niets aan de hand! Op Lowlands had ik die ruimte niet echt, maar ik heb de onderbroeken bewaard in ziplock bags en dat werkte prima. Na 3 dagen Lowlands kon ik ze gewoon in de was doen en was er niets aan de hand. Nergens gekke geurtjes. Love it. Ik zou deze manier niet aanraden dat als je 2 weken op reis gaat en je dus de hele reis je vieze onderbroeken mee moet slepen in ziplock bags, maar voor die paar dagen ging het bij mij prima.

Kan het na gebruik meteen in de was of moet je eerst spoelen? Kan je het wassen met andere kleding? Gaat al het bloed eruit in de was?
Er werden echt mega veel wasvragen ingestuurd en het leuke is; wassen is super easy. Je wast de onderbroeken van snuggs gewoon met de normale was mee. Ik doe m’n was op 30 of 40 graden en als ik onderbroeken van snuggs was, doe ik het altijd op 40. Verder spoel ik de onderbroeken soms uit voordat ik ze in de wasmand gooi, maar ook weer niet altijd. De onderbroeken liggen hier maximaal 2 dagen in de wasmand voordat ze uitgewassen worden. Mocht ik weten dat ik niet binnenkort een wasje doe, dan spoel ik het ondergoed wel even uit. Is het vies om uit te spoelen? Nee! Helemaal prima. Een misvatting is dat je echt liters bloed verliest tijdens een menstruatiedag, dus het valt echt allemaal wel mee hoeveel spul er uit zo’n onderbroek komt. En ja; ook propjes enzo was je er gewoon uit.

Ik was het dus gewoon mee met andere kleding en alle vlekken gaan dan gewoon uit de onderbroek. Citroentjes fris komen ze uit de was!

Hoeveel heb je er ongeveer nodig?
Ik denk dat je met 3 al een heel eind komt, maar hoe meer hoe beter. Ga je er net aan beginnen, kies dan voor een medium-flow-model zoals de Classic, High Waist of High Rise. Ben je super ongesteld, dan zou ik wel ook de Hugger of het Nightmodel bestellen. En ik vind zelf de kleine modelletjes het aller fijnst, zoals de Cheeky, Bikini of Brazilian. Zelf draag ik trouwens maat L en mijn heupomtrek is 104cm. De maten gaan van van XXS tot 4XL, dus grote kans dat er iets tussen zit dat jij ook past. Niet helemaal zeker van je keuze? Check even de ‘size chart’ op de website.

Dit is model High Waist Tencel!

Hoe zit het met duurzaamheid?
Je kunt één onderbroek ongeveer 2 jaar gebruiken, volgens mij. Verder is er qua materiaal het e.e.a. vernieuwd en produceert snuggs vanaf nu haar ondergoed met alleen duurzame materialen (biologisch katoen, tencel en gerecycled nylon). Dat was voorheen nog niet zo, maar is vanaf nu dus wel het geval.

Voelt het anders dan gewoon maandverband in je onderbroek?
Zeker; maandverband is veel warmer en broeieriger, omdat dat van heel ander materiaal gemaakt is. Snuggs ondergoed ademt gewoon en droogt snel op, dus dat maakt het veel minder plakkerig of nat.

Voelt het nat aan?
Als er net bloed uit je lekt, voel je dat wel even. Maar al snel trekt het in de vocht absorberende laag en voelt het helemaal niet meer nat aan. Voelt het dus nattig? Nope!

Welk model is het minst zichtbaar onder een broek?
Voor lichte dagen: Cheeky, Brazilian
Voor medium dagen: High Rise, High Waist en Classic Tencel
Voor heftige dagen: Hugger en High Waist Tencel

Hoe hoog is het luiergehalte?
Alleen bij het Nightmodel heb ik een beeeeeeetje luiervibes, vooral omdat die strook echt van voor tot achter loopt. Maar verder is het echt 0. Bij een luier is ook de hele unit groot, maar bij menstruatieondergoed alleen – afhankelijk van het model dat je draagt – de vocht absorberende strook tussen je benen.

Waarom maken zoveel influencers reclame voor snuggs?
Omdat het een vet chill product is en influencers dat verhaal het best aan je kunnen vertellen. Ik ben er zelf ook mee begonnen doordat ik erover hoorde in de podcast Damn Honey (totally geinfluencerd dus). Pas nadat ik het gebruikte werd ik benaderd door snuggs om samen te werken. Iets wat ik echt top vind, want ik promoot deze veel chillere manier van iedere maand ongesteld zijn graag onder mensen die menstrueren :D.

Ik hoop dat ik je flink wat antwoorden heb kunnen geven. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust hieronder in een reactie, dan probeer ik die ook te beantwoorden.

Als ambassadeur heb ik ook altijd een leuke kortingscode om snuggs te bestellen. Gebruik de code LEONIE voor 15% korting op je bestelling via snuggs.nl. Tip: de korting geldt ook op de Value Packs; dat zijn verpakkingen met een aantal onderbroeken waarop je sowieso al korting krijgt. Dus korting op korting. De code is geldig van 2 t/m 16 oktober. Lekker!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Mijn ervaring met snuggs

  • Helemaal geweldig dit concept! Sta op het punt te bestellen maar 1 ding houdt mij nog tegen. Hetgeen wat ik mij dan afvraag; het gaat bij je was, maar daar zitten ook andere kleding bij… en of je het nu wel of niet daarvoor uitspoelt, het mijkt mij niet super hygienisch, hoe ervaar jij dat?

    • Leonie ter veld zegt:

      Dit maakt echt niets uit!! Er komt echt maar weinig bloed uit, daar zal je je over verbazen en je was komt gewoon lekker fris uit de machine!

  • Hoi! Hoe weet je wanneer ie “vol” zit? Kan je dat zien of voelen? Bij maandverband kan je tussentijds zien hoe heftig of rustig het is en of hoelang je nog hebt tot je moet verschonen.

  • Je geeft aan dat je zelf geen hele zware menstruatie hebt. Weet je nog hoe lang je op een zware dag normaal met een maandverbandje deed? (Of welk soort tampon; maar volgens mij gebruikte je die niet) Ik vind het nog lastig inschatten hoeveel ik er namelijk nodig zou hebben. Ik heb redelijk zware menstruatie, maar kort. Een ‘super’ tampon ga ik op een zware dag in 2/3 uur doorheen. Ben toch zenuwachtig dat ik zo’n onderbroek dan ook al na 4 uur moet verwisselen en dan heb ik er wel veel nodig om de week door te komen…

    • Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar als het om weinig gaat dan zou ik het zeker uitproberen. Ik weet er echt te weinig van, maar kan me voorstellen dat bvb na een zwangerschap dat het dan wel een fijne manier is om urineverlies op te vangen. Maar misschien zou je je vraag direct aan @snuggs op instagram kunnen stellen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *