Pasta met kruidenroomkaas & broccoli – zonder pakje

Hoi allemaal! Ik zit momenteel om onverklaarbare reden helemaal onder de netelroos – al weken- en ben me sinds deze week aan het verdiepen in voeding die daar tegen helpt. Netelroos is trouwens een soort jeuk uitslag over je hele lijf; het is niet besmettelijk en niet goor, het jeukt alleen als een malle en soms zwellen er dingen op. Zoals je lippen, m’n wangen en m’n ogen. Helemaal a relaxt. Maar goed; ik kom ervoor bij de dokter en het is vast over een paar weken wel weer voorbij, maar tot die tijd kan het geen kwaad om me te verdiepen in voeding met weinig histamine. Histamine is namelijk een stofje die vrijkomt bij een allergische reactie en hoe minder histamine er in ’n gestel de boel op z’n kop zet, hoe beter. Dat betekent dus ook: geen alcohol; want alcoholische dranken bevatten veel histamine.

Anyway; ik wil er niet te veel over vertellen want ik weet er veel te weinig van af, maar ik volg nu dit schema en kijk welke voedingsmiddelen ik wel en niet mag en kwam zo tot dit avondmaaltje: pasta met zelfgemaakte kruidenroomkaas, broccoli en pijnboompitten. En het was een heerlijk én lekker budget maaltje. Zin in? Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen: 200gr mon chou (naturel roomkaas) – handje verse bieslook – handje verse peterselie – 2 teentjes knoflook – 1 broccoli – 2 eetlepels pijnboompitten – peper & zout – 1 sjalotje

Kook de broccoliroosjes in een paar minuten gaar. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar.

Snijd ui in kleine stukjes en bak in een pannetje met een scheutje olijfolie glazig. Pers een teen knoflook uit en voeg er aa toe en roer er dan meteen mon chou door en laat dit smelten. Snijd peterselie en bieslook fijn en voeg ook toe aan het pannetje met roomkaas. Verdun het geheel een beetje met het kookvocht van de pasta. Breng het op smaak met peper en zout.

Rooster ondertussen de pijnboompitten even in een droge pan.

Giet de pasta af en roer door de roomkaas. Roer ook de broccoli er doorheen en top af met pijnboompitten. Eet smakelijk!

roomkaasIMG_9685

En smakelijk was het zeker. Wat een lekker chill recept dit. Zo simpel, maar erggg lekker. Het bracht me echt even terug in m’n studententijd.. En speaking of m’n studententijd… heb je de blog al gelezen met 11 ultieme studentenmaaltijden? 😀

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta_roomkaas_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *