Kant & klaar #64: Kip kerrie basismaaltijd van Albert Heijn

Door Elske – Hallo daar! Sinds ik verhuisd ben is de Albert Heijn niet meer de dichtstbijzijnde supermarkt voor mij, dus ik kom er niet meer zo vaak als eerder. Laatst was ik er weer even en kon direct de bonus aanbieding op de kant-en-klare maaltijden niet weerstaan. Die gingen mee voor deze ‘Kant & klaar’ serie! Voor €5 euro kon ik twee kant-en-klare maaltijden uitkiezen. De eerste waar ik erg benieuwd naar was, was deze Kip kerrie. I loveeee kip kerrie en kreeg er direct zin in. Zou ‘ie lekker zijn? Dat ga je nu lezen!

Het assortiment
Van alle supermarkten waar ik nu geweest ben voor kant-en-klare maaltijden voor deze serie, heeft de Albert Heijn het grootste assortiment. De keuze is daar echt reuze en dat vind ik super fijn. De bonus aanbieding waar ik voor koos betrof de ‘basismaaltijden’. Ik heb geen idee waarom het precies ‘basis’ heet, maar als ik de maaltijden in de basis-serie zo bekijk, dan zijn het inderdaad basics. Een pasta, een stamppot, kip kerrie, saté enz. Voor de Appie niets bijzonders en daarom heten ze waarschijnlijk basis maaltijd.

Qua looks zien de basis maaltijden er ook minder uitgebreid uit dan bijv. een stoommaaltijd. Ook qua prijs zijn de maaltijden behoorlijk ‘basis’. Als deze maaltijd niet in de bonus was geweest had ‘ie alsnog ‘maar’ €3,50 gekost, wat een schappelijk bedrag is wanneer je het vergelijkt met de rest van de AH kant-en-klare maaltijden.

De bereiding
Liefde voor magnetron maaltijden! Op dit moment heb ik namelijk een kleine klusvakantie en dan is er niets beters wanneer er binnen 5 minuten een bord met fatsoenlijk eten op tafel staat. Voor deze maaltijd prik je gaatjes in de folie en zet je het vervolgens voor 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Aan tafel!

kant&klaar64_2

De smaak
Deze maaltijd bestaat uit witte rijst met kip (gegrilde kippendijfiletreepjes), verschillende groeten, rozijnen en kerrie saus. Wanneer de maaltijd uit de magnetron komt is mijn eerste reactie: ‘Huh, waar is de saus?? Je moet weten; ik hou echt van saus, zeker bij kip kerrie waar de saus echt de smaak maakt, dus niets is erger dan als zo’n maaltijd gortdroog blijkt te zijn. Gelukkig blijkt al snel dat je even goed moet door roeren met een lepel, zodat alle saus van de bodem door je rijst heen kan. Geen reden voor paniek dus.

De eerste hap vind ik lekker! De boontjes zijn echt nog knapperig en de rijst is geen plak-hap, maar lekker korrelig en goed gaar tegelijk. Nice! Toch mis ik na een paar happen de echte kerrie smaak; de smaak die kip-kerrie echt maakt of breekt. En hier breekt het. Een beetje. Het is niet zo dat je het niet proeft, maar heel duidelijk komt de smaak ook niet naar voren. En dat vind ik best jammer. Dit smaakt wat meer naar zo’n teveel met water aangelengde kerriesaus uit pakje. Aan de andere kant: ik vind de saus wel lekker smeuïg en dik. Er had gewoon wat meer kerrie-smaak aan moeten zitten, maar verder is het niet slecht.

De kip stukjes smaken een beetje ‘neppig’. Terwijl het volgens de verpakking gewoon gegrilde kippendijfilet reepjes zijn. Maarja, wellicht moet je voor de prijs ook niet een hele goede kwaliteit vlees verwachten.

De rozijnen vind ik goed passen bij de rest van de maaltijd, ookal zie ik rozijnen niet als standaard ingrediënt bij kip kerrie. Toch vind ik het niet gek smaken! Misschien eens proberen wanneer ik zelf weer kip kerrie maak? Want, dat is wel de conclusie van deze maaltijd; het wint het niet bij een kip kerrie from scratch. Heb je daar écht zin in? Probeer dan dit recept van Leo eens! Heb je het er voor over om een kip kerrie te eten, die wel prima is, maar waar je zeker wat inlevert op de smaak? Dan is deze maaltijd niet zo gek duur, vult de maag en lijkt enigszins op kip kerrie. Dus wel oké!

Je merkt; ik ben een beetje wisselend in mijn mening over deze maaltijd. Hij is niet heel slecht, maar ook niet geweldig. Een krappe 3 sterren dus!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Kant & klaar #64: Kip kerrie basismaaltijd van Albert Heijn

  • Karlijn zegt:

    Zo in eerste instantie vind ik het er lekker uit zien, maar WAAROM rozijnen. Gatsie! Ik hou niet van rozijnen in mijn avondeten, stom. Wel goed dat de boontjes nog lekker knapperig waren en de rijst gaar. Dus geen boontjes die tot moes zijn gekookt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *