11 Ultieme studenten recepten: makkelijk, snel & goedkoop

Hey hey! Het is inmiddels al járen geleden dat ik mijn blog begon tijdens mijn studententijd en in die 11 jaar (wow!) heb ik al behoorlijk wat recepten uitgeschreven. Omdat life happened en ik momenteel zwanger ben en dus (bijna) met verlof, dacht ik; het is misschien fijn om wat receptinspiratie op de homepage van mijn blog te zetten. En wat is er nou beter dan een overzicht van 11 ultieme studenten recepten? De recepten uit deze lijst zijn allemaal makkelijk en snel klaar te maken, zijn onwijs lekker, iedere idioot kan dit maken en vaak zijn ze ook nog lekker betaalbaar. Zin in? Aan de slag met deze studenten recepten!

Courgettesoep
(of pompoen-, wortel-, broccoli-, zoete aardappelsoep)
Nodig voor 2p:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 courgette
– 1 blokje bouillon
– staafmixer (die koop je al voor €12,95)

Je snijdt de ui, knoflook en courgette in stukjes. Deze bak je in een pannetje eventjes aan. Voeg er een halve liter water en 1 blokje bouillon aan toe en laat het 10 minuutjes pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper&zout. Klaar!

studenten recepten

Mexicaanse wraps
Nodig voor 2p:
– 1 x HAK Kidneybonen Chili in stazak (zitten al kruiden door, vet lekker)
– 1 avocado
– 4 wraps
– beetje rucola
– eventueel geraspte kaas

Verwarm de bonenschotel in een pannetje (zonder olie) totdat het geheel warm is, maar laat het niet koken. Verwarm de wraps in de magnetron en snijd een avocado in plakjes.

Vul de wraps vervolgens met de bonen, verdeel er wat avocado over en wat rucola en eventueel nog een beetje geraspte kaas. Klaar! Mexicaanse wraps behoren wat mij betreft echt thuis in dit lijstje met studenten recepten, wat jij?

Pasta roomkaas
Nodig voor 2p:
– 2 pangasius filets
– 250gr pasta
– 1/2 prei
– 3/4 bakje roomkaas (die van Garlan is het goedkoopst)
– 2 handjes rucola

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Bak de pangasiusfilet in z’n geheel in een koekenpan met een scheutje olie. Na 3 minuten keer je de vis om. Snijd de prei in ringen in dezelfde pan als de vis. De vis mag uit elkaar vallen.

Voeg dan de roomkaas toe aan de pan met vis en prei en doe daar 4 eetlepels kookvocht van de pasta bij. Laat dit op zacht vuur lekker pruttelen.

Giet de pasta af, roer door de roomkaas, serveer in een diep bord met nog een paar ringetjes rauwe prei er op en een handje rucola. Breng op smaak met zout en peper.

studenten recepten

Wraps met kikkererwten
Nodig voor 1p:
–  1 klein blikje kikkererwten
– 2 wraps
– 200 gram spinazie
– 75 gram feta
– 50 gram walnoten
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels kwark

Bak de kikkererwten 10 minuten in olijfolie in de pan rondom knapperig. Maak de wraps warm in de koekenpan; heel even aan beide kanten bakken (zonder olie). Wok de spinazie in olie tot het geslonken is en pers er een teentje knoflook bij. Smeer de wraps in met kwark, verdeel alles erover, top af met walnoten en klaar is je maal.

Pasta caprese
Nodig voor 1p:
– 75 gr pasta
– 10 cherrytomaatjes
– 150gr buffelmozzarella
– 10 blaadjes basilicum
– olijfolie

Kook de pasta in 4-8 minuten gaar. Bak de cherrytomaatjes in de koekenpan rondom een beetje gaar, met wat olijfolie. Serveer de gekookte pasta met cherrytomaatje sen to[p af met basilicum, mozzarella, peper & zout en eventueel nog een scheutje olijfolie. Klaar! Een makkelijk en snel recept dat absoluut in dit lijstje met studenten recepten thuishoort!

studenten recepten

Pasta pesto
Dit is het basis-recept; je kan zelf nog dingen toevoegen zoals kip, garnalen, gehakt, zongedroogde tomaten, gegrilde groentes, broccoli, etc.
Nodig voor 1p:
– een handje verse basilicum (hoe meer hoe beter)
– een eetlepel pijnboompitten (of cashew- of pistachenoten)
– een scheut olijfolie
– geraspte kaas (welke je lekker vindt!

Je maakt pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en de geraspte kaas met elkaar te mengen in een hoge kom. Ik gebruik hiervoor altijd een maatbeker. Zet de staafmixer er op en klaar ben je! Kook de pasta gaar in 4-8 minuten (afhankelijk van verse pasta of harde pasta) en roer vervolgens de pesto erdoor.

studenten recepten

Stamppot spinazie of rucola
Nodig voor 2p:
– 1 zakje aardappelpuree alleen water toevoegen
– 1 theelepel grove mosterd
– 1 eetlepel kappertjes
– twee handen rucola
– 2 kaasschnitzels (of een stukje vlees of vis)
– witte peper

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kaasschnitzel aan beide kanten lekker goudbruin en knapperig in ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur. Doe eventueel de deksel op de pan.

Meng de aardappelpuree (echt zo’n studenten recepten ingrediënt) uit een zakje met kokend water (zie verpakking voor de verhouding) en roer er ook meteen rucola doorheen. Roer dit door elkaar en dan heb je je stamppot. Roer er ook een beetje mosterd en wat kappertjes doorheen. Hierdoor krijg je een hele chille frisse smaak. Breng de puree op smaak met witte peper en serveer de kasschnitzel erbij.

studenten recepten

Couscous met feta, tomaat en spinazie
Dit is een basis recept uit mijn 1e kookboek voor studenten; je kan er nog van alles aan toevoegen (zoals een lekker kippetje, gegrilde groentes, nootjes, dadels, etc) maar het hoeft niet.
Nodig voor 1p:
– 75gr couscous
– 100gr spinazie
– 8 cherrytomaten
– 2 el feta

Laat de couscous wellen in evenveel kokend water als couscous. Wok de spinazie eventjes in de pan met olijfolie. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Klaar!

Tortizza’s met spekjes en creme fraiche
Nodig voor 2p:
– 6 kleine tortilla’s
– 1 klein kuipje crème fraîche
– 125gr biologische spekjes
– 1 bosui

Smeer de kleine wraps in met crème fraîche, verdeel daar de spekjes over en zet dit voor 15 minuutjes op 200C in de oven. Ze zijn klaar als de randjes een beetje bruin beginnen te kleuren. Top dan at met wat peper en in ringen gesneden bosui en klaar is je maal.

Wraps met kipkorn en honing-mosterd dressing
Nodig voor 2p:
– 4 (vegan) kipkorns
– 4 kleine wraps
– 1 el mayo
– 1 tl mosterd
– 1 tl honing
– handje verse spinazie
– 1/2 mango
– 5cm komkommer

Bak de kipkorns in 7 minuten af in de Airfryer. Verwarm de wrapjes in de magnetron. Meng een eetlepel mayo met 1 tl mosterd en 1 tl honing. Roer het door elkaar en verdun met 2 theelepeltjes water en klaar is je zelfgemaakte honing-mosterd-dressing.

Smeer een beetje dressing op de wrap, doe daar wat verse spinazie op, wat komkommer (in hele kleine stukjes gesneden) en wat mango (in hele kleine stukjes gesneden) en de kipkorn. Enjoy!

Roomkaas met vispakketje
Dit is een recept uit mijn tweede kookboek vol met studenten recepten
Nodig voor 1p:
– 1 koolvis (diepvries)
– een paar roosjes broccoli
– 1 kleine rode ui
– 2-3 eetlepels kruidenroomkaas
– 50 ml slagroom
– 1 kopje witte rijst
– stukje aluminiumfolie

Verwarm de oven voor tot 180 C. Leg de koolvis op het stukje aluminiumfolie. Snijd de kleine rode ui in ringen en verdeel deze over de vis. Snijd kleine roosjes van de broccoli en verdeel ook deze over de vis. Meng de kruidenroomkaas met wat slag- room zodat het wat dunner wordt en schenk het mengsel over de vis met groentes. Vouw het aluminiumfolie een beetje dicht en zet het geheel 25 minuten in de oven. Kook in de laatste 8 minuten de rijst gaar en serveer de vis hier bovenop.

Ik hoop dat dit lijstje met studenten recepten je inspireert om eens iets anders te maken dan diepvriespizza of een te duur verspakket van de supermarkt. Mocht je meer inspiratie zoeken voor makkelijke studentenmaaltijden, check dan vooral het archief op mijn blog (er staan 2500 recepten online, dus zoek ff op een ingrediënt en je vindt van alles) of bestel een van mijn kookboeken.

Verder deel ik iedere dag een recept via Facebook en vind je inspiratie voor je avondeten op mijn Pinterest, dus volg me daar ook :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je deze studenten recepten op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “11 Ultieme studenten recepten: makkelijk, snel & goedkoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *