Leo’s leven 155: een heerlijk verjaardagsweekend met geweldige cadeau’s

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 14 maart. Live vanuit de woonkamer zit ik te werken achter m’n iMac, omdat het bureau op kantoor deconstructed en nét geschilderd is. Vanaf morgen kunnen we eindelijk werken aan een fatsoenlijk bureau, yay!

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend en dat stond voornamelijk in het teken van mijn verjaardag vieren met familie en vrienden. Heel klein en heel fijn. Ik kreeg echt geweldige cadeau’s en had hele leuke dagen. Verder heb ik gister even wat stomme klusjes weggewerkt, zijn Jan en ik uit eten geweest bij een voor ons nieuw restaurant in Haarlem, ben ik heel veel in bad geweest én was ik drie keer op het strand. Yay! Lees je mee?

Vrijdag:
Op vrijdag was ik jarig en ik ben nog nooit zo niet met m’n verjaardag bezig geweest, haha. Maar Jan heeft me echt ontzettend in de watten gelegd. Om 7 uur facetimeden mijn ouders – zoals gebruikelijk – en daarna serveerde Jan een ontbijtje op bed. Super lief.

Ik kreeg ook echt geweldige cadeau’s van m’n schatje; een doos vól met acrylverf om m’n kunst-hobby op te pakken (ik ben al heel lang bezig met een heel vet kunstwerk) én een super lieve kaart waarop hij o.a. schreef dat ik een piano mag uitzoeken voor m’n verjaardag. Een cadeau dat ik HEEL graag wilde. Nu we namelijk op de begane grond wonen, is er eindelijk ruimte voor een piano in onze woonkamer. En dat lijkt me ZO vet voor mezelf, maar ook voor de opvoeding van ons kindje. Echt zo vet. En ik hoef echt geen duur ding, dus het plan was om de kringlopen in de buurt en Marktplaats de komende tijd goed in de gaten te houden voor een leuk exemplaar. En dat liep even anders dan gepland, maar daarover straks meer…

Zo wakker worden op je 32e verjaardag is ook echt rijkdom <3

Na het ontbijt was het gewoon tijd om aan het werk te gaan. Ik kon vandaag eindelijk aan de slag met de campagne die ik al een week aan het uitstellen was, schreef m’n dagboek, beantwoordde wat mails en merk dat het al best wel wat rustiger wordt qua werk. Lekker wel. Ik schrijf natuurlijk zelf ook echt weinig content momenteel, maar ik merk echt dat ik de rust nodig heb, dus dat is even wat het is.

‘s Middags reden we even samen naar kringloopwinkel Rataplan in Haarlem Noord. Dit is de kringloop waar ik heel vaak en echt heel graag kom en ik had – per toeval – gistermiddag toen ik er een pakketje moest ophalen bij het postNL punt – een hele mooie piano zien staan voor €75. Nou mensen, dit kán toch bijna geen toeval zijn? Dit had echt zo moeten zijn. Want het was precies de piano waar ik al een tijd naar verlangde; hij speelde nog super goed, hij ziet er goed uit, hij ziet er klassiek uit maar niet té, de houtkleur is mooi, maar hij is ook overschilderbaar en de prijs is geweldig. Oooooh! Dus het cadeau van Jan voor m’n verjaardag kon meteen geïnd worden en nu wordt de piano gewoon vanochtend bij me geleverd – ze zijn as we speak onderweg!! Oh ik ben ZOOOO blij en zoooo’n geluksvogel. Wat een geweldig cadeau <3.

Vrijdagmiddag werden we nog verrast met opeens een sneeuwbui, waar ik echt GROOT tegenstander van ben. Ik hou normaal echt van sneeuw, maar ben dit jaar echt zo klaar voor het voorjaar dat een sneeuwbui op mijn verjaardag me niet echt vrolijk maakte. Oké, het was wel cool om onze tuin eens in sneeuw te zien, maar verder was ik er gauw klaar mee.

Voordeel is wel dat ik momenteel de Bob ben, dus toen we ‘s avonds uit eten gingen in het centrum van Haarlem, konden we gewoon met de auto :D.

We aten een hapje bij Subliem en dat was echt een fijne avond. Leuke sfeer, goeie playlist, leuke bediening en leuke gerechtjes. We vonden het allebei niet écht subliem, maar we hadden wel echt een fijne avond. Maar man; 2 uurtjes in een restaurant zijn voor mij wel de max hoor, langer hou ik momenteel niet vol. Tijd om naar bed te gaan!

Zaterdag:
Op zaterdag stond een familiebezoek van mijn gezin op de planning. Ik had niet zo’n zin om m’n verjaardag echt groot en gezellig te vieren en nodigde dus letterlijk alleen m’n ouders en zus uit en het was echt geweldig op deze manier. Oooh wat heb ik genoten van de zaterdag.

Nog even de boel schoonmaken voordat de familie komt!

We aten gezellig taart en kletsten bij, aan de eettafel hebben we mooie kleurplaten en tekeningen gemaakt met z’n allen terwijl Jan en m’n middelste neefje tosti’s bakten in de keuken (o.a. de vruchtenhagel tosti; echt een hit). Daarna zijn we met z’n allen naar het strand gereden, want het weer was COMPLEET anders dan de dag ervoor. Lekker zonnig, maar wel fris. Perfect weer om de kids even uit te laten razen op het strand. We kletsten, wandelden, gingen nog even op het terras zitten met warme choco in de zon. Ik vond het echt zoooooo’n fijne dag!!

Oh én ik kreeg ook nog echt geweldige cadeau’s. Zo gaf m’n zus me de draagzak die ik al een tijdlang op het oog had en ik had echt nooit verwacht om ‘m cadeau te krijgen. ZO lief!! En van m’n ouders kreeg ik een fantastische plant (met heel wild kapsel), drie vet leuke kaarsen die he-le-maal in m’n interieur passen én een heel lekker geurtje dat ik graag wilde. Wat een verwennerij!!!

‘s Avonds hadden Jan en ik helemaal niets meer op de planning. Ik ging lekker in bad en volgens mij lag ik om half 8 in bed. Heerlijk.

Zondag:
Op zondag sliepen we uit en om 12 uur hadden we allebei een afspraak buiten de deur. Jan ging naar vrienden in Haarlem, ik sprak af met vriendinnen op het strand voor een lunch bij Tent6. En dat was ook echt zoooo heerlijk. Zo leuk om bij te kletsen – hoewel we elkaar de week ervoor nog hadden gezien – én ik kreeg wederom allemaal lieve cadeau’s. O.a. een geweldig broekje van Mini Robini – gewellllllldig babymerk maar veel te duur om zelf te kopen – en een boekje met daarin voorspellingen over de babynaam, gewicht en bevaldatum enzo. Vet leuk <3.

Na de lunch streken we nog even neer op het terras buiten in de zon, waar het goed koud was, maar met je hoofd in het zonnetje en je lijf flink ingepakt, toch echt heerlijk. Wat een lekkere middag.

Daarna hebben Jan en ik thuis nog een paar kleine klusjes weggewerkt – o.a. een kunstprint opgehangen en beschuitjes onder het bureau gemonteerd (don’t ask) en daarna ben ik weer lekker op tijd naar bed gegaan. Heerlijk!

Maandag:
Op maandag had ik de kluskriebels helemaal te pakken, dus stond ik vroeg op om even wat stomme klusjes gedaan te krijgen. We werken weer eens met een harde deadline en dit keer is het niet de housewarming of de kerstvakantie, maar een televisieprogramma dat hier 23 maart komt filmen. Voor die tijd willen we nog een paar dingen klaar hebben, dus het is nog even een race tegen de klok. Zo ging ik maandag bezig met het opvullen van gaten in de trap, zodat we die nog een laatste laagje verf kunnen geven, schilderde ik de poot van het bureau blauw en de kastjes in dezelfde kleur (schuren, primer, en 2 lagen schilderen; zo ben je er makkelijk een dag druk mee) ennn stipte ik wat vlekken op de muur aan met verf.

Ik kan niet zeggen dat de kluskleding nog echt goed past, hahaha

Rond lunchtijd ging ik even naar de stad om te kijken of ik nog ergens droogbloemen kan scoren, maar die zijn alweer helemaal uit want nergens te vinden en daarna haalde ik even een broodje gehaktbal bij Cleeff, m’n favoriete koffiezaakje. En dit broodje gehaktbal met o.a. mosterddressing, augurk en gekarameliseerde ui is zooooo lekker. Erg goed idee dit.

Daarna kakte ik in en heb ik een uurtje op de bank liggen tukken. Ondertussen was ik ook bezig om weer even de inhoud van boek 2 van De Zeven Zussen tot me te nemen door samenvattingen, podcasts en youtube-video’s, omdat ik daar a.s. woensdag een podcast over ga opnemen.

‘s Middags werkte ik vanaf de bank en aan het einde van de dag reden Jan en ik naar het strand om nog heel even uit te waaien. Want het waaide MOEILIJK hard, hahaha.

‘s Avonds doken we samen de keuken in om pannenkoeken te bakken en daarna ben ik weer lekker in bad gegaan. Ik vind dit zoooo’n fijne vorm van ontspanning met m’n zwangere lijf en rugpijntjes en wiebelbenen, dus ik geniet er maar extra van. De waterrekening zien we volgend jaar wel #help.

En daarna was het tijd om weer lekker naar bed te gaan.

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik al een kast staan opruimen want #nesteldrang. Verder heb ik vandaag een medium drukke dag met één grote deadline, maar dat komt goed.

De komende dagen staan in het teken van die podcastopname, rustig aan doen (doe nou gewoon Leo), wat klusjes hier en daar, heel veel pianospelen en een zwangerschapsshoot ennnn that’s it geloof ik. Ik praat je vrijdag bij.

Thanks voor het lezen en tot snellll!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *