Leo’s dagboek 30 mrt: uitgebreide shoplog!

Goedemiddag leuke mensen! Het is voor de verandering eens middag voordat ik aan m’n dagboek begin, maar dat komt omdat ik vanochtend eindelijk m’n plantraining weer heb opgepakt. Ik heb vét mooie plannen gemaakt, maar daarover vertel ik je wellicht morgen. Eerst ga ik je bijpraten over mijn maandag; een dag in het teken van lekker rustig aan doen (heerlijk!), een enorme kledingbestelling, beginnen aan een nieuwe serie en een gnocchi-fiasco. Zin in? Let’s go!

Hallo nieuwe kleding!
Mijn dag begon helemaal lekker met een Zalando-bestelling die om 8 uur ’s ochtends werd bezorgd. Ik had echt uitgebreid zitten online shoppen, omdat ik klaar ben met m’n winterkleding én omdat ik heel veel kleding weg heb gedaan naar de kringloop.  Tijd voor iets nieuws <3.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.26.43

Wie o wie heeft er zin in een shoplog? Komt ‘ie!

Ik heb geen shirts met lange mouwen en het is momenteel wat te warm voor dikke truien, maar te koud voor t-shirts. Oplossing:

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.26.54
Shit: Monki via Zalando

Dit sneakermeisje heeft ook nieuwe schoenen nodig, omdat ik nu 1 paar sneakers heb dat er écht nog goed uitziet en de rest allemaal een beetje schmoetsig wordt. Deze vind ik vet, maar lijken te veel op wat ik al heb, dus ik ga ze toch terugsturen…

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.27.04
Schoenen: Newbalance, via Zalando

Ook had ik weer even wat mooie basics nodig; ik heb steeds allemaal shirts die niet mooi blijven; hopelijk is deze kwaliteit wel goed en kan ik dit gewoon lange tijd dragen :).

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.27.46
Shirt: Monki via Zalando

Het volgende blousje is favoriet. Jan vindt het een orgel Joke shirt, ik vind het GEWELDIG. En hoe goed matcht hij met de schoenen die ik terugstuur? Haha!

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.28.23
Shirt: Monki via Zalando

En nog een favoriet: van deze groene jurk word ik instant vrolijk <3.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.28.32
Jurk: Monki via Zalando

Ik bestelde nog meer, maar stuur ook best wel wat terug, omdat het tegenviel. Bummer! Maar ik kan er in ieder geval weer tegenaan met wat gezellige items <3.

Goede moed op maandag
Verder stond ik maandagochtend behoorlijk positief op. Ik had zin om m’n vriendinnen een hart onder de riem te steken en begon m’n week met goede motivatie om er het beste van te maken. Met vriendinnen appte ik over wat onze doelen waren deze week, omdat dat een soort zingeving geeft én omdat je dan echt ff stilstaat bij waar je naar uitkijkt. In mijn geval: de eerste asperges eten, digitaal afspreken met m’n eetclub, samen met Jan aan onze administratie knutselen en ik heb ook wel zin in wat écht goede 1 april grappen.

IMG_0783

Overdag was ik bezig met m’n dagboek van het weekend, wat recepten en dingen voor De Poezen Podcast. Maar in alle eerlijkheid kan ik wel toegeven dat ik weinig heb gewerkt maandag. Er ligt ook écht beduidend minder werk op me te wachten. Zou ik nu al de gevolgen van de crisis merken?!

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.28.49
Vegamaandag = vega lunch! Brood met brie, honing, hazelnoten en tijm uit de oven

Het gnocchi-fiasco
Anyway… ’s Middags ging ik lekker koken. Althans; dat was het plan. Ik had een pompoen in huis en lekker veel salie en besloot dus dat dit wel een mooi moment was om een keer pompoengnocchi te maken. Had ik nog nooit gedaan en hoe moeilijk kon het zijn? (…)

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.28.58
Nadat ik een hele pompoen had gesneden, in de oven had laten garen en toen gepureerd had tot pompoenpuree (1,5 uur verder), ging het al helemaal mis met het mengen van pompoen met meel en aardappel en ei. Dit moest een soepel deeg worden, maar het was echt extreem plakkerig. Daadwerkelijk de hele keuken zat onder de zooi en hoe meer meel ik probeerde toe te voegen, hoe rommeliger m’n keuken werd.
Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.26.22
Dit gaat niet goed.

Moet wel zeggen dat ik echt extreem hard heb gelachen met en om mezelf, hahaha. Wat een bezigheid dit.

Goed; nadat ik echt vetttttt veel meel had toegevoegd lukte het eindelijk om een fatsoenlijke deegbal te kneden. Die rol je vervolgens uit tot een slang en die snijd je in stukjes, totdat je gnocchi hebt.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.29.07

IMG_0868

 

Toen ging ik de gnocchi koken en ontdekte ik al gauw; dit smaakt daadwerkelijk alleen maar naar een gekookte deegbal. Je proefde zelfde nog de ‘rauwe’ bloem, dus dat niet alles lekker gekookt was. GETSIE.

Daarna heb ik de gnocchi nog even gebakken en dat maakte het een stuk beter. Nu was het een soort gebakken deegbal. Erbij maakte ik een heerlijke saus (die voor salieboter, die is makkelijk en HEEL LEKKER) en daardoor werd het nog wel een gerecht wat ik op heb gegeten. Maar die deegballen ga ik echt nooit meer maken; wat een fiasco.

IMG_0874
’t ziet er wel mooi uit, haha

’s Avonds wandelen
Na een zware maaltijd gingen Jan en ik nog heel even buiten wandelen. ’s Avonds is het mega rustig op straat en helemaal nu het langer licht is, is dit een vet fijn moment om even een luchtje te scheppen (lees: deegballen te verteren).

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.29.15

The Walking Dead
En daarna was het tijd voor een avondje Leo-tijd. Jan heeft het behoorlijk druk op werk en werkte de avond door (hij was tot 4 uur ’s nachts bezig!) en ik ging lekker op de bank hangen en samen met Teddy beginnen aan een nieuwe serie. The Walking Dead! Eigenlijk is dit niets voor mij (ik heb nietssss met zombies en hou niet van eng), maar er zijn lekker veel afleveringen en veel seizoenen, dus ik vond het ’t proberen waard.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 11.29.26

Ik keek meteen vier afleveringen, dus op zich ben ik er wel lekker door gegrepen, maar ik kijk wel steeds weg als er iets engs gebeurt, hahaha. Ben benieuwd hoe ik dit over een week vind en bij welke aflevering ik dan ben.

En dat was mijn maandag! Morgen vertel ik je over vandaag. Ik ben zó benieuwd naar de persconferentie van Rutte vanavond… Morgen meer!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

8 reacties op “Leo’s dagboek 30 mrt: uitgebreide shoplog!

  • Leuk dagboek weer!! Goede tip ook van het maken van doelen / leuke dingen waar je naar uitkijkt.
    Vind je het niet lastig om samen thuis te werken als jullie zo’n groot verschil qua drukte in werk hebben? Lijkt me lastig als je dagschema zo verschillend is, merk dit zelf namelijk ook soms!

    • Jaa ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik vind het wel HEEL fijn dat we 2 verdiepingen hebben, waardoor ik gewoon beneden kan gaan niksen, terwijl Jan boven in z’n stress zit. Dat is wel echt fijn..

  • Ik heb PRECIES hetzelfde gehad met die pompoen gnocchi. Dé tip is, extreem uitwringen in een theedoek. Dan werkt het top en is het een goed recept. Anders is het veel te nat. It’s really worth re-trying!

  • The Walking Dead is echt ”en van mijn meest favoriete series ever. Zo spannend! Er komen ook mindere seizoenen, maar die wat nu op fox is, de laatste nieuwe, is weer rete spannend. Ohjeee, wat een fiasco die deegballetjes. Ik ben dol op gnocchi, maar dat ga ik maar niet proberen haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *