Leo’s dagboek 27, 28 & 29 mrt: barbecuen, de tuin opruimen, gore havermelk, grote publicatie en 1000 stukjes in één week

Dag mooie mensen! Welkom op maandag in de derde week in Corona-thuiswerk-tijd. Vandaag praat ik je bij over mijn weekend in thuisisolatie, waarin ik echt een miljoen fijne dingen heb gedaan. Van de daktuin opruimen en 2x barbecuen, taart eten van vrienden, als vanouds borrelen met Sas & Yor, tot heel veel puzzelen en shoppen. En ik vertel je over m’n vrijdag, die in het teken stond van #corporatekatten, de laatste DWDD, vet lekker eten, borrelen met pap en meer!

Zin in? Kopje koffie erbij en gaan 😀

Hallo vrijdag!
Waar ik vrijdag best wel met levensvreugde opstond, belde vriendin Marte me al snel omdat ze de indruk had dat ik me sip voelde, haha. Viel erg mee, maar een facetime sessie tussen onze katten is altijd een geluksmoment, dus kom maar op :D. That’t what friends are for <3.

IMG_0530

Work work work work work
Daarna ging ik aan het werk op kantoor, waar Jan inmiddels ook al 15 dagen zit te werken. De grootste uitdaging aan samen thuiswerken is dat Jan in een of ander Corona-crisis-team zit en dus de hele dag in corporate calls en ik er een beetje bij hang met HEEL HARD klassieke muziek in m’n oortjes. Ik ken inmiddels de Maximum concentration list van Spotify van voor tot achter uit m’n hoofd. Als er vocalen waren, kon ik ze allemaal meezingen. Maar goed; als dat de grootste uitdaging is momenteel, dan hebben we het goed.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.34

Corporate katten
Op het instagram-account van De Poezen Podcast ben ik -net als op mijn eigen insta- druk bezig om wat positiviteit en gezelligheid de wereld in te werken en daar lenen katten zich natuurlijk uitstekend voor. Afgelopen vrijdag begon ik – na het succes van stories over #thuiswerkenmetkatten en #thuiswerkenispawesome- nu met #corporatekatten. Waar ik nog ff mee door ga deze week:

A44F785E-1063-4567-9F41-D98D3FA9C4A4

Overigens neemt Teddy ondertussen de quarantaine héél serieus. Live vanuit de onderbroekenmand ín de kledingkast….:

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.18
Dat plukje bibs dat door de opening komt. LOVE 😀

Verder hield ik me bezig met het schrijven van m’n dagboek, het recept van een VET heerlijk tussendoortje (oeeeh, denk dat ik deze vandaag weer ga maken) en moest ik wat dingen doen voor 3 verschillende campagnes bij één merk. Dus dat was top! 😀

Aan het einde van de middag facetimede m’n vader met een goed glas wijn om het weekend te openen. Vet gezellig <3.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 13.48.22

De laatste DWDD
’s Avonds was de laatste uitzending van DWDD op televisie en ik had het letterlijk in m’n agenda gezet, omdat ik dit niet wilde missen. Ik heb echt jaren genoten van dit programma en vind het super jammer dat het nu stop. En helemaal in deze vreemde tijd ga ik het onwijs missen. Ik vond de afgelopen weken zó goed. Maar goed, aan alles komt een einde. (ZO OOK AAN DE CORONA-CRISIS, VERHEUGEN JULLIE JE ER OOK AL ZO OP?).

62BAFC13-D0D1-4A6E-A3BC-0136011C16E5

Teddy is in ieder geval helemaal klaar met thuisisolatie.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.55

Tv uit en gaan!
Na DWDD zetten we de tv uit en gingen we weer eens even lekker puzzelen met z’n twee. We moesten alleen nog de blauwe lucht afmaken en dat is echt een k u t  klus, kan ik je vertellen. Maar… WE DID IT! 1000 stukjes in één week tijd. Tijd voor een nieuwe puzzel!

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.41

Zaterdagochtend: sporten
Op zaterdagochtend had ik de grootste moeite ooit om uit bed te komen. Ik had met mezelf de afspraak om zaterdagochtend te sporten, maar ooooooh wat had ik daar weinig zin in. Tegelijkertijd probeer ik deze hele fucked up situatie aan te grijpen om een beetje fit te blijven/worden, maar dat thuissporten is helemaal niets voor mij. Ik heb de discipline van een gebakken ei en het wordt er niet beter op.

Gelukkig heb ik uiteindelijk de helft van m’n training wel gedaan en was het best oké.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.48

Grote publicatie
Ook viel zaterdag het PLUS voorjaarsmagazine bij heel veel huishoudens op de mat, met daarin een interview met mij en Fransesca én een recept (en veel meer toffe inspiratie voor het voorjaar<3).

timeline2

Shoppen!
Zaterdagochtend kwam er een pakketje binnen van & Other stories. Normaal ga ik best vaak ff de stad in om rond te kijken voor gezellige kleding of leuke dingen voor in huis, maar nu blijf ik zoveel mogelijk binnen. Thank the world for online shoppen <3. VET chill. Ik ontving o.a. dit shirtje en ben verliefd:

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.35.06

Daktuin-schoonmaaksessie
In de middag was het tijd voor een uitgebreide dakterras-opruim-sessie. We hebben het hele terras inclusief buitenkeuken ingesopt met een mengsel van groene zeep en biotex, tegen de groene aanslag. Werkte fantastisch; beter zelfs dan HG spul.

IMG_6914

Daarna ging Jan hardlopen en had ik ff zin in een pamperuurtje met mezelf. Ik douchte uitgebreid, lakte m’n nagels, waste en föhnde m’n haren en epileerde eindelijk weer eens m’n wenkbrauwen. Heerlijk!

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.35.12

Barbecue sessie no1
Voor de avond hadden we op de planning dat we weer eens de lekkere speklappen van de Big Green Egg zouden maken. Dit is een maaltijd die wel ff wat tijd vergt en dat is heerlijk op dit soort momenten.

Ik sneed verse kruiden, smeerde speklappen in met mosterd en een droge-kruiden-mengsel (een rub) en knoopte het tot pakketjes voor op de barbecue.

IMG_1736

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.34.44

1,5 uur later hadden we een heerlijke maaltijd. Veel te veel voor ons 2, maar daar konden we de volgende dag nog lekker van genieten:

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.35.33

Borrelen als vanouds
’s Avonds gingen we als vanouds borrelen met Sas en Yor, maar dan op afstand. Normaal rijden we eens in de zoveel tijd op zaterdag naar Groningen voor een gezellig avondje met elkaar, maar nu deden we het vanuit ons eigen huis. En dat werkte echt top. Lekker borrelen, heel veel kletsen en pas uren later gingen we naar bed. Het werd gewoon als vanouds hartstikke laat en ik was behoorlijk teut toen ik in bed lag. Wat een heerlijke avond!

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.35.27

Zondag, luierdag
Zondag was dan echt een luierdag. Waar we zaterdag nog best veel hadden gedaan, voerden we zondag echt weinig uit.

IMG_1789
Een goed begin is het halve werk!
Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.37.04
Ik maakte vrijdag zelf havermelk en man, wat is dat GOOR. Het is super makkelijk zelf te maken (ff googelen), maar het smaakt echt heel anders dan die heer-lijke havermelk van Oatly uit de supermarkt. JAMMER.

Ik spendeerde de meeste tijd puzzelend en Jan hing lekker op de bank. We wilden vandaag niet naar buiten gaan, omdat ik bang was dat het druk zou zijn op sommige plekken in de natuur. Dat komt deze week wel weer, op een moment dat het minder druk zal zijn.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.35.41

Spontaan bezoek van vrienden
’s Middags ging de bel; we keken elkaar vragend aan omdat we allebei niemand verwachtten… En toen stonden er twee vrienden op de stoep (2 meter afstand) met een taartje :D. ZO lief! Ze hadden een taart gebakken en wonen in de buurt, dus ze kwamen ons ook 2 stukjes brengen. Zo lief en zooooo lekker. En echt fijn om even bij te kletsen, op afstand <3.

IMG_1792

’s Middags maakte ik nog een lekkere borrelplank, met de speklappen van gister nu als borrelhap gesneden en lekkere toastjes met brie. Mjam!

IMG_0154

En ’s avonds belden we ook nog even met Jan z’n ouders, om te kijken hoe het daar is. Vet gezellig man, die videocalls :D.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.33.28

Barbecue no2
Daarna was het nog tijd om te eten en gingen we voor de 2e keer barbecuen dit weekend. Hoewel, ik zeg wel we, maar ik voerde geen snars uit. Ik hing op de bank met Boer zoekt vrouw en Jan bakte Pizza’s voor me. Heerlijk! Mag ook wel; ik kook de rest van de week, haha.

Schermafbeelding 2020-03-30 om 11.34.57

En dat was ons weekend! En nu is het maandag en ben ik weer behoorlijk positief opgestaan. Ik heb deze week een paar toffe dingen om naar uit te kijken (pompoengnocchi zelf maken voor het eerst, asperges eten, videobellen met m’n eetclub), dus ik heb er wel zin in. En uiteraard hoop ik dat je deze week weer gezellig meeleest.

Waar kijk jij -ondanks alles- naar uit deze week?

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “Leo’s dagboek 27, 28 & 29 mrt: barbecuen, de tuin opruimen, gore havermelk, grote publicatie en 1000 stukjes in één week

  • Wat een gezellig dagboek weer! Ik merk dat ik nu toch wel heel erg moe en prikkelbaar ben door de hele situatie en mijn werk dat gewoon doorgaat (gehandicaptenzorg). Dan is je dagboek wel echt een positief puntje! Ik kijk wel heel erg uit naar woensdag, dan gaat mijn vriend (als alles goed gaat) afstuderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *