Simpele pasta met pittige tomatensaus

Door Elske – Als ik ergens van houd dan is dat van simpel koken én van lekker eten. Misschien gaan die twee niet altijd samen, maar de laatste tijd lukt het me verrassend vaak om ze te combineren in één recept. Zal wel aan de periode liggen. Soms heb ik dat: periodes met intens veel inspiratie waar dan een fantastisch recept uit komt, en soms weken dat ik van alles probeer en de uitkomst varieert van ‘niet boeiend’ tot ‘goor’. Dít recept is dat laatste in ieder geval niet kan ik je vertellen. Het is vet simpel, bevat geen moeilijke ingrediënten, is super snel te maken én ook nog eens vrij fantastisch van smaak. Ik zie weinig redenen om het niet klaar te maken vanavond. Ready voor het recept? Let’s go!

Nodig voor 1 persoon: spaghetti voor 1 persoon – stuk of 10 cherrytomaten – scheut tomatensaus – halve theelepel cayennepeper – 3 zongedroogde tomaatjes op olie – 5 olijven – 1 theelepel kapertjes, uitgelekt – 1 ui – 1 teen knoflook – lekker veel parmezaanse kaas, gedroogde italiaanse kruiden en pijnboompitten

Begin met het koken van de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pel de teen knoflook. Pak een koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in. Zet op het vuur en bak daarin de ui aan en pers de teen knoflook erboven uit. Voeg na 2 minuten de helft van de cherrytomaten in hun geheel toe. De andere helft snijdt je in kwarten. Voeg deze daarna ook toe en daar het vuur wat zachter.

Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven in stukjes en voeg toe aan de koekenpan, samen met de kappertjes. Roer goed door en voeg daarna de tomatensaus toe. Doe dit qua hoeveelheid een beetje op gevoel. Jij kunt het beste inschatten hoeveel saus je lekker vindt, hoewel ik je bij dit gerecht wel moet zeggen less is more. Breng de saus op smaak met de cayennepeper en wat zout en vervolgens voldoende Italiaanse kruiden. Ik gebruik vaak gedroogde kruiden (gewoon in de super te vinden in een potje), maar je kunt ook lekker losgaan met verse kruiden. Gebruik in dat geval sowieso basilicum, oregano en peterselie.

Goed, pasta gaar? Laat het dan uitlekken, maar bewaar 1 eetlepel kookvocht in de pan. Voeg dat, samen met de spaghetti toe aan de koekenpan met saus, roer door en laat nog even staan. Wanneer je saus is ingedikt kan je hem serveren. Doe dat in een diep bord en maak af met wat extra kruiden en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Smakelijk!

Ja, heel heel heel erg lekker. Hoe simpel kan lekker zijn? 😀 Serveer met een broodje on the side zodat je de saus uit je bord kunt schrapen en je bent een gelukkig mens!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

simpelepasta_2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *