Couscous met zoete aardappel, spinazie, feta en chorizo

Hoi hoi! Vandaag heb ik een lekker couscous recept voor je. Dat is lang geleden! Tijdens mijn studententijd at ik echt super vaak couscous, omdat het zo’n makkelijk product is dat letterlijk binnen 2 minuten klaar is. Bovendien kun je het echt met super veel dingen combineren, wat het al helemaal een makkelijk ingrediënt maakt.

Deze week maakte ik een vet lekkere couscous klaar, met maar 5 ingrediënten. En toch was het super smaakvol. Zin in? Let’s couscous!

Nodig voor 2 personen: couscous* – 2 handjes verse spinazie – 3 kleine zoete aardappelen – 2 eetlepels feta – 15cm chorizo

*ik weet nooit hoeveel gram ik gebruik, ik doe maar wat

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Meng met wat olijfolie en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak dit 30-40 minuten af in de oven op 200C. Je kunt trouwens in de supermarkt ook gewoon zo’n zak voorgesneden zoete aardappel kopen.

Oh en normaal maak ik zoete aardappel altijd klaar in m’n Airfryer, maar dit keer wilde ik dat het een beetje zacht en sappig bleef en in de Airfryer “frituur” je ze vaak wat droger. Dus voor dit recept was de ovenvariant beter.

Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in de pan met wat olie, totdat ze lekker gebakken zijn.

Laat de couscous wellen in kokend water en binnen 2 minuten is dat klaar. Meng de couscous met spinazie (die je eventueel een beetje fijn snijdt), gare zoete aardappel en feta. Meng als laatste de chorizo er doorheen en eet smakelijk!

Op de foto zie je trouwens een hele worst liggen; ik had toevallig nog chorizo braadworsten in de koelkast liggen en gebruikte die voor dit recept, maar ik weet zeker dat het lekkerder is als je gewoon zo’n chorizo droge worst uit de supermarkt gebruikt.

worst2

Benieuwd waar dit bord van is? Check het hier!

Ik vond de maaltijd echt lekker. Volgens mij heb ik nog niet eerder couscous met zoete aardappel gemaakt en die combi werkte echt wel voor me. Vet nice man. Verder vind ik couscous met feta altijd winning en pasten de rest van de smaken ook top bij elkaar. Misschien zou ik er de volgende keer nog wat gebakken kikkererwten doorheen gooien, om het nog voedzamer te maken. Maar yes: er gaat een volgende keer zijn, want ik vond dit een mega chill recept.

Eet smakelijk!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *