Risotto met gebakken pastinaak

Beste mensen van het goede leven! Ik heb een nieuwe ontdekking gedaan en het heet: pastinaak. Sure, ik kende deze groente allangggg, maar ik maak er nooit iets mee klaar omdat ik ’t een beetje een ingewikkeld ding vind en er geen inspiratie voor had.

Tot ik ergens in de afgelopen weken eens een barbecuerecept maakte met pastinaak en honing (werd lekker, maar moet ’t recept nog ff finetunen, dus komt later wellicht ooit online) ennnnn toen had ik teveel pastinaak gekocht. Dus; pastinaak over.

Op een meat free monday ergens in de afgelopen maand besloten Jan en ik weer eens risotto te eten. Was lang geleden. En toen bedacht ik: heuy… misschien kunnen we die pastinaak wel toevoegen?!

Ik zou zeggen: lekker koken en er doorheen roeren, maar Jan stond vandaag in de keuken (ik sport tegenwoordig op maandag) en die bedacht dat we de pastinaak zouden bakken en dan er bovenop serveren. Wat denk je?

Super lekker.

Nodig voor twee personen: 200gr paddenstoelen – 1 ui – 1 teen knoflook – 2 glazen witte wijn – 1 tablet bouillon – 2 kopjes risottorijst – 2 eetlepels mascarpone – 50gr parmezaanse kaas – 15 blaadjes verse basilicum – 2 handjes gemengde sla – peper – 2 pastinaken*

*maar meer is altijd lekkerder

De risotto maak je klaar volgens dit recept. Dit gewoon paddenstoel, ui, knoflook snijden en glazig bakken. Risottorijst erbij. Roeren. Wijn erbij. Roeren. Bouillon erbij. Roeren. Roeren. Roeren. Wijn erbij. Kaas erbij. Mascarpone erbij. Basilicum erbij en klaar. Serveren in een diep bord met, en nou komt ‘ie… gebakken pastinaak!

Je snijdt de pastinaak in blokjes en bakt die in een pannetje met boter. Op laag-middel vuur zodat het lekker kan garen en het mag best een tijdje op staan. Ze zijn klaar als ze er echt lekker gebakken uitzien en zacht van binnen zijn. NICE!

Drapeer de gebakken pastinaak over de risotto, doe er nog een beetje gemengde sla bij en klaar is je maal. Eet smakelijk!

pastinaaaak

Ik vond het echt een top combinatie en ben sinds dien verslaafd aan pastinaak. Ik wil het echt fulltime eten. Weet jij nog een tof pastinaak-recept? LET ME KNOW! Echt, ik wil het <3.

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

5 reacties op “Risotto met gebakken pastinaak

  • Maurits zegt:

    Bij mij is de risotto ja 1/2 liter bouillon dus nooit gaar. Pas na 1 1/2 liter begint het in de buurt van gaar te zijn. Echt geen idee wat ik fout doe

    • Volgens mij hadden we al contact via Instagram, toch? Anyway; de pan die je gebruikt kan heel veel verschil maken. Ik heb het dit keer in een wokpan gemaakt! En een beetje extra vocht is helemaal niet erg 🙂

  • Ik vind pastinaak ook heerlijk! Mijn vriend houdt er minder van, maar ergens doorheen vindt hij het ok.
    Ik vind aardappel -/ pastinaakpuree superlekker. Gewoon 1:1 en lekker smeuïg maken met boter, etc.
    Laatst had ik aardappel gebakken en ook half-om-half met pastinaak. Blokjes geschilde pastinaak en aardappel in schil kort koken en daarna bakken. Lekkere combinatie en minder zwaar dan alleen aardappel.
    Gebakken / geroosterde pastinaak is sowieso een goede bereidingswijze, ben er ook fan van 🙂
    Ottolenghi heeft (verrassend) ook een toprecept, met een kappertjesvinaigrette. Allemaal lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *