Zelf gnocchi maken (met tomatensaus en mozzarella)

Hello you! Oh mensen, deze week heb ik iets gemaakt wat al heel lang op mijn kook-bucketlist stond. Ik heb zelf gnocchi gemaakt! Dat schijnt dus vet makkelijk te zijn en #teringlekker dus ik wilde het echt eens zelf uitproberen. Toen ik in m’n voorraadkast dook en ontdekte dat ik alle ingrediënten in huis had, ben ik dus maar eens lekker aan de slag gegaan.

Ik volgde het recept van Culy.nl en gaf daar een kleine twist aan.

Spoiler alert: dit is echt SUPER LEKKER en best wel budget. Mega chill!

Nodig voor 2 personen: 500gr aardappelen – 150gr bloem – 1/2 ei – snuf zout – tomatensaus – 1 bol buffelmozzarella – beetje verse basilicum – olijfolie

Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen. Stamp ze dan fijn.

Meng de aardappelpuree met de bloem, zout en een half geklutst eitje en kneed tot een mooi deeg. Trek stukjes van het deeg af en rol dit tot een lange sliert van ongeveer 2-3 cm dik. Snijd die sliert vervolgens in stukjes van 3 cm ongeveer. Dit zijn je gnocchi’s.

Je kunt er met een vork nog streepjes in zetten of ze écht in de gnocchi vorm maken op de manier die culy beschrijft, maar dat hoeft niet.

Breng een pan water aan de kook en doe de gnocchi’s er in. Ze zijn klaar (binnen een paar minuten) als de gnocchi’s boven komen drijven. Giet dit dan af. Bak vervolgens de gnocchi nog even aan in een pan met een lekkere scheut olie. Laat ze eerst ff bruin worden aan één kant en hussel het dan door elkaar zodat ook de andere kant een beetje bakt.

Verwarm ondertussen wat tomatensaus in een ander pannetje.

Serveer de tomatensaus over de gnocchi, top af met buffelmozzarella, een beetje verse basilicum en wat peper en zout. Eet smakelijk!

gnocchi1

JONGENS, DIT IS ZOOO LEKKER. Echt ge-wel-dig. Ik was het aan het eten en moet mezelf echt complimenteren met hoe onwijs lekker ik het vond. Gewoon echt, en ja ik ga dit zeggen, restaurantwaardig. ZO nice. Mjam!

Ps: wist je dat je als je verse gnocchi over hebt, je dit nog even in de koelkast kan bewaren of een paar maanden in de vriezer? Chill!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *