Gegrilde romaine sla met honing-mosterddressing en tijm

Hey you! Vorige week staken Jan en ik weer de barbecue aan en maakten we een vet leuk bijgerecht. We hadden nog sla over van de hamburgers die we eerder aten en ik was net op een tof barbecue event geweest, waar ik had geleerd dat je sla ook vet leuk kunt grillen. Ik had alleen geen specifiek recept en ging dus maar zelf aanĀ het experimenteren en ik vond het vĆ©t geslaagd.

Benieuwd naar een leuk tussengerechtje of een grappig (vegetarisch) hapje van de barbecue? Lees verder!

Nodig: kleine kropjes romaine sla – beetje verse tijm – beetje olijfolie –Ā 1 theelepel mosterdzaad gemalen – 1 theelepel mosterd – 1 theelepel honing – 1 eetlepel mayonaise – beetje water

Snijd de kropjes romaine sla in de lengte doormidden. Maak van olijfolie en mosterdzaad een mengsel en schenk dat over de open kant van de halve slakropjes. Steek de barbecue aan en grill de onderkant (de dichte kant) van de romaine sla eventjes, totdat het er gegrild uitziet (minuut of 5). Keer de kropjes dan even om en grill ook nog even de binnenkant.

Haal de kropjes van de grill en leg ze op een plank of bord. Drapeer er wat zelfgemaakte honing-mosterddressing overheen (mengsel van honing, mosterd, mayo en een beetje water) en top af met wat verse tijm. Klaar!

sla

Ik vond het echt een MEGA leuk tussengerecht. We stonden gewoon lekker met z’n twee te barbecuen in de tuin en dit was zo klaar en gewoon echt ff een leuk hapje uit het vuistje. Loved it! Maar in alle eerlijkheid moet ik wel ook schrijven dat Jan letterlijk zei: “Leo, geef me nooit meer gewoon zo’n hap sla. Wat saai man.” Haha! Maar ik vond het wel echt vet. Dus: probeer het en laat me hieronder weten wat je er van vond! šŸ˜€

Volg mijn leven viaĀ INSTAGRAMĀ en blijf op de hoogte van nieuwe recepten viaĀ FACEBOOK.

Trouwensā€¦Ā Wist je dat ik drieĀ boekenĀ schreef?

EĆ©n reactie op “Gegrilde romaine sla met honing-mosterddressing en tijm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *