Gepofte zoete aardappel van de barbecue

Hey mensen! Het afgelopen weekend hebben Jan en ik weer vet lekker gekookt op de barbecue en ik deel vandaag echt een vet chill recept met je. We maakten kogelbiefstuk op de Big Green Egg, maar dat was helaas geen slaand succes. Wel gewoon lekker ff aan beide kanten gegrild en het vlees was nog mooi rood van binnen, maar we vonden het vlees allebei wat taai en magertjes en dat maakte het toch ietwat saai.

Iets wat helemaal niet saai was, waren de gepofte zoete aardappelen die we erbij aten. Die waren echt suuuuuper goed gelukt en ik wist niet of ik het recept wel eens met jullie heb gedeeld, dus bij deze.

Als je echt een VET lekker bijgerecht voor de barbecue zoekt, lees dan vooral verder!

Nodig: een paar zoete aardappelen* – crème fraîche – bieslook – aluminiumfolie

*hoe groter hoe beter, maar tegelijkertijd betekent hoe groter uiteraard ook dat ze er langer op moeten om vanbinnen gaar te worden.

Pak de zoete aardappelen in met een laag aluminiumfolie en steek de barbecue aan. Zodra de kolen niet meer vlammen, maar beginnen te gloeien, leg je de zoete aardappelen ertussen. Ze mogen er wel een minuut of 30-50 op liggen. Ze zijn klaar wanneer je er makkelijk iets in kunt prikken.

Schrik niet; je zoete aardappelen zijn aan de buitenkant, ondanks het aluminiumfolie, waarschijnlijk helemaal zwartgeblakerd. Dit is helemaal niet erg. Snijd de zoete aardappelen met een scherp mes in één keer door midden en je zult zien dat de kern nog prachtig fel oranje en lekker zacht is. MJAM!

Druk er met een theelepeltje een gat in het zachte oranje gedeelte en leg daar wat crème fraîche in. Knip er wat bieslook overheen en klaar zijn je zoete aardappelen.

fuckinglekker

Op de foto zie je bij ons ook nog dat ik de bloemetjes van de bieslook heb gebruikt. Jaja; als je bieslook in de tuin zet, komen er bloemen uit en die zijn ook eetbaar! Vet tof.

Verder aten wij er nog een pompoen-gerecht bij, met burrata, spinazie en basilicum-pesto. Dat recept vind je hier.

Al met al was het echt een super geslaagde maaltijd. ZO lekker! En ik vind het dus best wel vet dat de groentes het in deze maaltijd wonnen van het vlees. Fucking heerlijk. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Gepofte zoete aardappel van de barbecue

  • I ♥️ zoete aardappel! Als ik dit in de oven wil doen (mini-balkon is all I have), hoe heet en hoe lang zou het dan moeten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *