Ovenpasta met gnocchi, mozzarella en broodlaag

Hey you! Afgelopen maandag was het zoals iedere maandag #meatfreemonday en daarom maakte ik een vegetarische ovenpasta met heel veel groentes. Daar had ik echt zin in. Ik verzon een random recept met o.a. gnocchi en het werd echt mega lekker. Zin in een bord vol groentes, aangevuld met lekkers zoals KAAS en broodkruim? Let’s pasta!

Nodig voor 2-3 personen: heel pak gnocchi – 1 blik tomatenblokjes – hand spinazie – 1 courgette – 1 aubergine – 1 bol mozzarella – beetje parmezaanse kaas – 1 bosui – 2 sneetjes brood – 1 teen knoflook – 20 blaadjes salie – olijfolie – knoflookpoeder

Snijd de aubergine en courgette in stukken. Verhit een scheut olie in de pan en bak eerst de aubergine gaar. Dit duurt best wel even een tijdje (10 minuten ofzo) Keer regelmatig.

Voeg dan ook de courgette en een uitgeperste teen knoflook er aan toe en de fijngesneden salie. Bak dit eventjes met elkaar. Voeg dan ook de spinazie toe en roer er doorheen. Giet er dan de tomatenblokjes bij en eventueel een glas water om het meer een saus te maken. Laat ook de gnocchi in de pan glijden (ongekookt of gebakken) en verdeel die door de saus.

Doe je pasta met saus in een ovenschaal en top af met lekker veel kaas; geraspte parmezaan, een bol mozzarella in stukken gescheurd. Ook verdeelde ik er een bosuitje (in stukjes gesneden) overheen.

Als laatste sneed ik twee sneetjes brood in blokjes en deze bakte ik in lekker veel olijfolie knapperig. Voeg daar peper, zout en knoflookpoeder aan toe en haal ze dan uit de pan. Dan hak je dit tot een lekker prutje en dat verdeel je over de pasta. Zet de ovenschaal dan nog een minuut of 20 in de oven en klaar is je maal!

ovenschotel2

Mennnn, dit was echt mega lekker. Dit is echt best wel een chill recept voor als je voor mensen gaat koken. Die top met brood maakt dit gerecht echt af en je mist in deze maaltijd je stukje vlees helemaal niet. Lekker man! Voor herhaling vatbaar!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *