Door Elske – Dag beste lezers! Laatst voelde ik mij niet zo top. Ik geloof dat ik, net als de rest van half Nederland op dat moment, geveld was door een buikgriepje. Ik zal verder niet in details treden, maar dat betekende ook dat ik echt NIET wist wat ik zou gaan eten. Het moest vooral warm zijn, niet te zwaar vallen en (natuurlijk as always) niet te moeilijk om te maken zijn. Eigenlijk had ik wel zin in soep, maar niet in de standaard tomaten- of courgettesoep. En toen herinnerde ik mij de noedelsoep die ik ooit maakte. Heel erg makkelijk en bovendien erg lekker. Qua ingrediënten moest ik een paar aanpassingen doen, want ik had niet alles in huis en had geen zin in een barre tocht naar de supermarkt #zieilg. Ik gooide allerlei kruien door elkaar en eindresultaat was fan-tas-tisch. Dus dat wilde ik met jullie deden. Ik moest wel even graven in mijn brein, maarrrr het is me gelukt lieve mensen! Verder weet ik niet wat er heel erg Japans aan dit recept is, maar het klinkt wel leuk. Anyways, hieronder deel ik het recept met je; lees je mee?
Voor 1 persoon: 3 mie nestjes – half blokje kippenbouillon – halve zak wokgroentes * – stuk of 4 champignons – theelepel 5 kruidenpoeder – theelepel kurkurma – theelepel gemberpoeder of halve centimeter verse gember – snufje cayennepeper – 1 teen knoflook – scheut sojasaus – scheut vissaus
* Ik had nog wokgroentes in huis waar o.a. kool, rode ui en zoete puntpaprika in zat en voegde wat extra champignons toe. Maar iets met taugé zou hierin ook goed passen.
Maak in een steelpannetje je bouillon. Dit doe je door het halve blokje kippenbouillon, samen met alle kruiden die hierboven genoemd staan én een halve liter water in de pan te doen. Roer door en breng aan de kook. Pers hierboven vervolgens de teen knoflook uit en voeg ook de champignons in kwarten toe. Heb je geen gemberpoeder maar verse gember? Rasp deze dan nu boven de bouillon. Voeg de vissaus en sojasaus toe en laat alles samen op middelhoog tot laag vuur doorkoken.
Zet ondertussen een andere pan op het vuur waar je de noedels in gaat koken. Doe dit volgens de verpakking (dat is ongeveer 8 minuten) en giet af wanneer ze klaar zijn. Doe ze vervolgens in een diepe kom.
Voeg de zak met wokgroentes aan je bouillon toe. Laat dit samen nog zo’n 10 minuten inkoken en giet vervolgens de bouillon met groentes over je noedels heen. Ik serveerde het geheel met wat kroepoek en wat gefrituurde tuinboontjes, wat een vrij awesome product is als je het mij vraagt. Maar wat pinda’s of cashews doen het vast ook goed als topping. Eet smakelijk!
Ik maakte met opzet een vega-variant, want ik wilde met de hele maag/darm situation even geen vlees toevoegen. Wel gebruikte ik kippenbouillon. Wil je het nou helemaal vegetarisch maken? Gebruik dan groentebouillon en voeg een gekookt ei toe. Niet geïnteresseerd in vegetarisch? Dan lijkt het mij ook erg lekker om hier wat geplukte stukjes kipfilet of beefreepjes aan toe te voegen: MJAM!
Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK!
Maureen zegt:
Gewoon alles bij elkaar gooien, laten koken en een scheutje kokosmelk is ook een aanrader 🙂 stukjes omelet vind ik chiller dan gekookt ei maar dat laatste ziet er hipper uit haha
elske zegt:
Klinkt goed Maureen 😀 Ga ik onthouden!
Kelly zegt:
Dit ziet er lekker uit zeg!