Zelf bolognesesaus maken zonder pakje

Hey you! Gisteravond heb ik iets van m’n bucketlist afgevinkt! Zelf bolognesesaus én spaghetti maken, yeah! Ja ja, noem mij knullig, maar ik heb nog al wat van dit soort doelen op mijn bucketlist staan; naast grote dingen (lava zien, een eigen product in de winkel en een award winnen) vind ik het ook awesome om kleinere dingen op m’n bucketlist te zetten. Dingen die ik écht ooit eens wil doen en die niet per se super moeilijk te behalen zijn, maar ik toch niet zomaar in m’n dagelijks leven doe. Denk aan een dag niet praten, een wijncursus volgen en op een zondagmiddag from scratch spaghetti bolognese maken. En voor dat laatste was het gistermiddag de uitgewezen middag. En dude, dit was NICE.

Zelf bolognesesaus maken is best een klusje en je moet er best wat geduld voor hebben, maar als je zin hebt om echt even lekker in de keuken te staan, dan is dit een toprecept. Bovendien is het echt súper makkelijk en vergt het 0 skills. Slechts wat tijd en lekkere ingrediënten.

We maakten ook de spaghetti zelf, met de Philips Pastamaker. Wat echt een TOP apparaat is. Sinds we er eentje hebben (paar maanden nu) gebruiken we ‘m zo veel. Dus van de spaghetti die we met deze pastamachine maakten, deel ik ook graag het recept.

Het originele recept van de bolognesesaus komt van Little Spoon en vind je hier. Ik heb de ingrediënten een klein beetje aangepast naar smaak.

Klaar voor super lekkere spaghetti bolognese? Let’s pasta!

Nodig voor 4 personen:
Bolognesesaus:
– 600gr half om half gehakt
– 100gr spekjes
– 1 ui
– 1 stengel bleekselderij
– 5 geraspte worteltjes
– 2 tenen knoflook
– 250ml volle melk
– 2 kleine blikjes tomatenpuree
– 157ml rode wijn
– 800gr tomatenblokjes
– 4 laurierblaadjes
– 20 basilicumblaadjes
– klontje roomboter
– scheut olijfolie
– 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Pasta:
– 2 eieren
– 60ml water
– 400gr bloem

Je maakt de bolognesesaus klaar in een braadpan.

Voor het recept heb ik exact de stappen van Little Spoon gevolgd, dus ik vind het wel zo netjes om je door te verwijzen naar haar recept. Klik hier! Het enige (naast de hoeveelheden van de ingrediënten zoals hierboven aangegeven) dat ik aanpaste was dat ik op het laatst de saus nog even extra op smaak bracht met peper, zout en Italiaanse kruiden.

De zelfgemaakte pasta maak je als volgt: doe 400gr bloem in de pastamachine. Meng in een aparte kom (maatbeker gebruik ik) 2 eieren met water en klop dit goed los. Zet de pastamachine aan en voeg dan voorzichtig het vocht toe via de bovenklep. De pasta machine kneedt er pasta van en zorgt dat er verse spaghetti uit komt. Die kook je in ongeveer 2 minuten gaar in een pan met kokend water, olijfolie en een beetje zout. Klaar!

Ik serveerde de bolognesesaus op de zelfgemaakte spaghetti en deed er nog een beetje geraspte oude kaas over en wat komkommer bij. Klaar is je maal!

spaghetti

Ik kan jullie niet vertellen hoe ontzettend lekker dit was. Werkelijk alles aan dit recept klopte. Het was super smaakvol, smeuïg, ik had intens genoten van het bereiden en het opeten was nog leuker. Wat een feestje!

Deze vink op m’n bucketlist is een heerlijke en ik denk dat ik deze saus echt nog veel vaker ga maken. Mjam!

Heb jij wel eens zelf bolognesesaus gemaakt zonder pakje? Welk recept volg jij dan?

PS: JA, ook deze spaghetti bolognese had ik het liefst gegeten met een zak Doritos on the side, want MAN, wat is dat toch een topcombi. Haha!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


2 reacties

Manon -

Looolll toevallig gistermiddag bolognesaus gemaakt voor vanavond, ik zag je post dus ik dacht even kijken of jij een beetje hetzelfde hebt gedaan als ik, en ik heb precies hetzelfde recept gebruikt xD. Ook meer op smaak gebracht met Italiaanse kruiden :) Geen verse pasta erbij helaas, maar ik denk dat het wel gaat smaken vanavond!!

Tember -

Afgelopen weekend dit gemaakt, door een hardnekkig en ellendig griepje (denk: nachten op de wc bivakkeren) heeft toen helaas alleen mijn vriend er van kunnen genieten maar de restjes heb ik gisteren opgemaakt en man wat is dit lekker!

Reageer ook