Groene curry met kip, paksoi en cashewnoten

Hello you! Ik zag op mijn telefoon nog een foto staan van een curry die ik laatst heb gemaakt (die vet lekker was), waar ik gewoon nog niet over heb geschreven. RAAR. Dus vandaag even om nog in te halen… deze groene curry met kipdij, paksoi, spinazie en cashewnoten. SUPER lekkere maaltijd.

Klaar voor? Let’s curry!

Nodig voor twee personen: 300gr kipdijfilet – 2 handjes spinazie – 1/2 paksoi – 1 bakje Conimex groene curry paste – 400ml kokosmelk – rijst – handje gezouten cashewnoten

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een pan met (kokos)olie totdat het van buiten bruin is. Snijd in de tussentijd de paksoi klein. Ik weet niet precies welk denk van de paksoi je wel en niet hoort te gebruiken, maar ik heb gewoon vooral het midden gebruikt; van bijna tot boven tot bijna onderaan. En dan de helft daar van, anders wordt het wel heel veel.

Bak de paksoi met de kipstukjes mee en voeg twee handen spinazie toe. Laat dit slinken. Voeg dan de currypasta toe en wat kokosmelk en laat dit nog zachtjes op het vuur stoven. Een minuut of 10. Je kunt de smaak zachter maken door meer kokosmelk toe te voegen. Mjam! Uiteindelijk heb ik wel zo’n heel blik van 400ml kokosmelk gebruikt.

Kook in die 10 minuten ook de rijst gaar.

Doe bij het serveren nog wat gezouten cashewnoten over de curry en klaar is je maal. EET SMAKELIJK!

cur2

Dude, ik vind dit ZO lekker. Dit pakje van Conimex was vorig jaar een van m’n best gelezen dingen en dat is zoooo terecht. Ik sterf echt van deze curry in duizend geluksgevoelens. ZO lekker. Geniet er van!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Groene curry met kip, paksoi en cashewnoten

  • Ziet er superlekker uit! Tipje: je kan zo goed als alles van de paksoi gebruiken! 🙂 Alleen het onderste stukje gebruiken, en de bladeren (kleingesneden) pas op het allerlaatste moment erbij doen (laatste 2 min ong)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *