Leo’s week 3: opnames bij -22, geweldige film, winterbarbecue, zakelijk succes en meer!

Goedemiddag leuke mensen! Het is woensdag en dus tijd voor mijn terugblik op de afgelopen week. Ik vertel je: ik had een topweek en ik zit heerlijk in mijn vel, woehoe! Het was een fijne week met een goede balans tussen werk en leuke dingen doen en dat is echt mega fijn. Ik had deze week o.a. een opnamedag in een koelcel van -22, zag een ge-wel-di-ge film in de bios, boekte zakelijke successen, fietste om voor HEMA-worst, hostte samen met Jan een winterbarbecue bij -2 en ontdekte prachtige natuur in Nederland. Jaja; het was een topweek!

Zit je er klaar voor? Wijntje erbij (Dry Jan is nu wel over toch..?) of een kopje thee? Let’s go!

Maandag: geweldige film in de Filmhallen
Mijn maandag begon lekker rustig. Ik wilde vandaag een blogpost schrijven over de nieuwe serie ‘Studentje verhuist’ en dook de keuken in voor wat lekkere recepten en daar vulde ik m’n dag mee. Lekker chill!

’s Avonds had ik met Janneman afgesproken bij de Foodhallen. We moesten even snel een hapje eten voordat we naar de film gingen om kwart voor 7, dus Foodhallen it is. Overigens aten we niet echt noemenswaardig geweldige dingen en was het echt bijzonder duur. Vet gaar. Wel dronk ik trouwens echt een geweldig biertje. VET lekker.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31

Daarna gingen we dus naar de Filmhallen voor Free Solo, de film over een bergbeklimmer die zonder touw of andere zekerheid een berg van bijna 1000m beklimt in Amerika. DOOD eng. Maar dude; deze film was echt te gek! Ik heb met zweethandjes in de bios gezeten en het was zooooo spannend en zo mooi gefilmd. Echt een VETTE aanrader, deze film. Go go go! (Ook met hoogtevrees is deze film wel te doen;-)).

Dinsdag: omfietsen voor HEMA-worst
Op dinsdag ging ik wederom lekker aan het werk. Ik schreef m’n weekdagboek, bereidde een gesprek voor, schreef wat blogs, kookte tussen de middag lekker voor mezelf. Prima dagje.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (3)
Deze spinazieflapjes werden super lekker. Check het recept hier.

Tegelijkertijd was ik bezig met een zakelijke afspraak die niet helemaal ideaal verliep. Er waren wat afspraken gemaakt die niet werden nagekomen door de andere partij en het kwam er op neer dat er steeds meer van mij gevraagd werd, waardoor ik in een totaal a-relaxte positie terecht kwam. Gelukkig maak ik dit soort dingen weinig mee, maar het was wel echt ff gaar. Uiteindelijk is het woensdagochtend opgelost en liep alles in the end goed af. Maar ’t was wel ff een gedoe.

Om m’n dinsdagmiddag toch mooi af te sluiten, stapte ik op de fiets om om te fietsen voor een vette craving: HEMA worst, haha. Ja ja; vanavond eten we stamppot met de enige echte vettige sappige heerlijke rookworst van de HEMA. LOVED it.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (2)

Woensdag: meeting in Den Haag
Op woensdag had ik een vet leuke meeting in Den Haag bij mijn agency Adfactor/Hellosparkle. Dit zijn de mensen die mij al jaren vertegenwoordigen en samenwerkingen voor me opzetten en vandaag hadden we ff een sessie om 2019 mooi af te trappen. Mijn afgelopen jaar was zakelijk gezien echt een topjaar (persoonlijk trouwens ook, haha) en dat wil ik natuurlijk dit jaar doorzetten en nog meer ontwikkelen. Daarvoor moesten we elkaar even zien en dat was leuk. Op naar mooie oude én nieuwe samenwerkingen in 2019 ☺.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (4)
Deze bloemenverkoper heeft het leven begrepen #betaalbareromantiek.

Verder kreeg ik vandaag een Asos bestelling binnen met allemaal jurkjes voor de bruiloft van Vera & Leroy in mei. Dit wordt zo’n fantastische dag denk ik, dat ik nu al (!!) op zoek ben naar het perfecte jurkje, haha. Maar helaas zat ‘ie er niet bij. Wel dikke tip trouwens: Asos is echt een top adres voor bruiloft-kleding en ze hebben op dit moment een dikke sale.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (5)

Ook werd ik woensdagavond aangestoken door de Marie Kondo vibes (je weet wel: die schoonmaakguru die vet populair is en momenteel compleet gehyped door de serie op Netflix), maar mainstream als ik ben, moest ik ook opeens opruimen en heb ik lekker m’n kledingkast uitgemest. En er gaat véél naar de kringloop. Lekker hoor, zo’n beetje opruimen voordat we gaan verhuizen over anderhalve maand.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (7)
Does it spark joy? NOPE!

Donderdag: draaidag bij -22
Op donderdag ging ik vroeg uit de veren voor een opnamedag voor Ford. Ik rij natuurlijk sinds kort de Ford Ka+ (echt een topauto, ik ben SUPER blij er mee) en ze hadden me gevraagd of ik mee wilde werken aan een paar toffe video’s voor social media. Wilde ik wel en dus stapte ik donderdagochtend in de auto richting Nieuw Vennep. Ja ja!

Ik reed er in m’n eentje naartoe en aldaar gingen we met een vet gezellige crew filmen bij -22. Ik denk dat ik er nog niet meer over kan vertellen dan dit, maar het komt heel binnenkort online. Woehoe!

Het was echt een vet leuke draaidag en om een uur of 7 was ik weer thuis. He-le-maal kapot. Nu ben ik altijd wel moe na een opnamedag (je staat dan toch de hele tijd aan en dat is vermoeiend), maar nu had ik ook nog autogereden in de spits met ellende en regen en onweer en man o man; ik kon ’s avonds niets meer.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (6)

Jan en ik bestelden pizza bij de pizzeria 150 meter van ons huis (schandalig), ik probeerde mezelf nog even warm te douchen (lukte niet echt) en om 9 uur lag ik in bed. HEERLIJK.

Vrijdag: uit eten bij Nomads
Op vrijdag werd ik echt zoooo chill wakker. Ik had helemaal heerlijk bijgeslapen en echt energie voor 10. NICE! Bovendien had ik een rustige dag op de planning. Omdat ik de afgelopen dagen wel genoeg had gewerkt, hoefde ik vandaag niet bijster veel te doen van mezelf en dat resulteerde ik een heerlijk aankloot-dagje. Beetje Netflixen, ff langs de slager voor vlees voor de winterbarbecue van zaterdag, gewoon lekker chill.

Wel gaar was dat de CV het weer eens niet deed – zoals iedere winter-, maar hij werd gelukkig snel gemaakt.

’s Avonds ging ik eten bij Nomads in Amsterdam Oost met ‘de marketingmeisjes’ (m’n collega’s van DeLaMar marketingafdeling) zoals we nog jaarlijks doen en dat was echt vet leuk. Leuk om bij te praten en te zien waar iedereen een jaar later is en mee bezig is. Vet leuk!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (10)
Geen beste foto, maar het gaat om de gezelligheid <3

En! We aten echt SUPER lekker. Ik was nog nooit bij Nomads geweest maar het is echt een gruwelijke aanrader. Ze koken er ieder half jaar uit een andere keuken en dit keer was het thema Jordanië en dat was zooo smaakvol. Hele toffe gerechtjes om te delen, alles zag er prachtig uit, het was ontzettend smaakvol en best wel goede vega opties. Heel er lekker. Onthoud deze naam Nomads als je een keer een leuk restaurant in Amsterdam zoekt!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (8)
Ik at voor het eerst scheermesjes en vond ze heerlijk en ook deze coquilles met kurkuma waren TOP
WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (9)
Geroosterde bloemkool met een geweldig sausje. LEKKER!
WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (11)
Fantastisch toetje met een mousse van pistache en die knapperige draadjes is een soort bladerdeeg. Echt te lekker dit!

Zaterdag: winterbarbecue met 8 vrienden
En toen was het weekend en dat was tof, want Jan en ik hadden echt een geweldig weekend op de planning. We stonden op zaterdagochtend vroeg op en sjeesden meteen naar de markt voor boodschappen voor onze winterbarbecue die avond. Er zouden 8 vrienden komen eten en Jan was van alles van plan op de Big Green Egg.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (12)
Super rustig op de Ten Kate markt

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (13)

Op de markt scoorden we wat lekkere groentes, smeersels en vers brood, bij Marqt scoorden we lekkere worstjes van Brandt en Levie en bij Appie deden we de laatste boodschappen. Ik had 6 flesjes Lista Negra (HELE lekkere witte wijn) besteld bij Grape District, we hadden nog een heerlijke rode wijn van mijn vader (Crianza) staan en zo waren we de hele dag in de weer met voorbereidingen voor de winterbarbecue.

Op de Big Green Egg maakten we: short ribs met brisket (rundvlees), spareribs (varken) met super lekkere marinade van honing, ketjap en barbecuesaus, aubergine met pittige salsa en mozzarella, prei uit de kolen met burrata, pijnboompitten en olijfolie, zoete aardappel met crème fraîche en bieslook, groene asperges van de grill en worstjes van de grill. En alles was echt bijzonder verrukkelijk. Wat een topavond!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (15)
Brisket/short ribs. Super goed gelukt! Ze hebben 8 uur op de Big Green Egg gelegen en dat maakte dit echt top. We hadden ze gemarineerd in zout en peper (die zwarte rand aan de buitenkant) en die roze ring aan het begin van het vlees, is een rookrand, doordat we snippers van oude whisky-vaten nat tussen de kolen hebben gelegd. Zo lekker dit!!

Daarna gingen we met z’n allen nog ff naar Five Brothers Fat voor de verjaardag van een van de vriendinnen en hoewel we allemaal stampvol zaten en meer bezig waren met ons eten verteren dan bier drinken, was het toch een vet gezellige afsluiter van de avond. Wat een heerlijke avond met vrienden <3.

Zondag: natuur is awesome
Op zondag werden we wakker in een compleet chaos-huis met overal glazen wijn en bestek en papieren bordjes, haha, maar we hadden het vrij snel opgeruimd met z’n twee.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (16)

Om een uur of 1 vertrokken we naar de natuur. Het was vet mooi weer vandaag, dus een perfecte dag om lekker aan de wandel te gaan.

Natuurpark Lelystad is een soort uitbouw van Artis (geloof ik?) waar allemaal vette dieren gewoon ‘in de natuur’ leven. Dat wil zeggen; er staan wel hekken omheen, maar je kunt ook gewoon tussen de Wisenten (grote buffels) lopen.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (21)

Ik was van plan om een fijn wandelingetje van 2 km te maken, maar uiteindelijk hebben we 10km gelopen door de prachtige natuur, met heel veel toffe dieren om ons heen. Ik werd verliefd op de wilde zwijnen en wil een otter in m’n achtertuin (is niet praktisch Leo), Jan werd wild van de Wisenten en Przewalskipaarden (ik hou niet van paarden) en we liepen echt door een prachtig winters landschap. Aanrader hoor!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (19)

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (17)

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (18)

Op de weg terug naar huis werden we getrakteerd op een SUPER felle zon die heel laag stond en het leverde zo’n mooie lucht op.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (22)

We wilden eigenlijk doorrijden naar het strand voor de zonsondergang, maar daarvoor zouden we net te laat zijn. Dus wij googelen in de omgeving… Konden we precies de zon onder zien gaan op het Muiderzandstrand (ofzo) bij Almere. NICE!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (24)

Wij daar naartoe sjezen en nét de zonsondergang gemist. Maar…. Vaak wordt het nog veel mooier als de zon net onder is, dan echt de zonsondergang zelf. En dus bleven we even op het strand en zagen we echt de mooiste lucht ooit.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (23)

Wat een fantastische afsluiter van een heerlijke week en een geweldig weekend!

WhatsApp Image 2019-01-23 at 12.23.31 (20)

’s Avonds thuis kookte ik nog even een gruwelijk heerlijke groente-maaltijd (compenseren voor de dag ervoor) en keken we alleen nog Heel Holland Bakt op de bank. Ik in traaaaanen omdat m’n favoriete kandidaat HHB moest verlaten (niet echt in tranen maar ik baal wel; wie geeft deze leukerd een eigen televisieshow? IK BELOOF DAT IK KIJK!). En toen gingen we naar bed.

Zoals je kunt lezen was het echt een super fijne week en heb ik er zo zo zo van genoten. Man, wat zit ik lekker in m’n vel en wat vind ik mijn leven leuk op het moment. Woehoe!

Inmiddels is het alweer halverwege de nieuwe week en ben ik nog steeds lekker rustig aan het werk. Ik heb genoeg te doen om mijn dagen te vullen en te weinig om te stressen. Perfecte situatie dus! Verder staat mijn week in het teken van OMAWEEKEND (dit weekend), lekker wat sporten, wat leuke etentjes. That’s it. Heerlijk!

Lees je volgende week weer mee?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *