Naanbrood met aubergine, halloumi en kruidenyoghurt

Hey hey! Oooooh wat een geluk dat je op deze blogpost hebt geklikt. Je gaat namelijk écht lekker eten. Ik maakte vorig week deze naanbroden zelf en belegde ze vervolgens echt met h e e r l i j k  beleg. Ik grilde aubergines, maakte een gewellllldige kruidenyoghurt (al zeg ik het zelf) en vulde het aan met gegrilde halloumi. Serieus mensen: dit is lekker. Zin in? Aan de slag dan!

Nodig voor 2 personen: 1 aubergine – 1 blokje halloumi – plukje munt – plukje verse peterselie – 1 kleine rode ui – 1 teen knoflook – 1 klein rod pepertje – peper – zout – FAGE dikke yoghurt 4 eetlepels – naanbrood*

Je kunt naanbrood zelf maken volgens dit recept of je koopt het gewoon in de supermarkt. Zelf maken is niet moeilijk en véél lekkerder, maar wel echt ff meer werk dan als je het in de supermarkt haalt.

Snijd de aubergines in zo dun mogelijke plakken en bestrooi die met zeezout. Laat de aubergines nu even zweten; er ontstaan in een minuut of 15 druppeltjes op de aubergine. Gebruik die tussentijd om alvast de kruidenyoghurt te maken.

Snijd munt, peterselie, rode ui, rode peper en 1 teen knoflook zo fijn mogelijk. Meng dit met peper en zout door de dikke yoghurt van FAGE en klaar is je kruidenyoghurt. ZO lekker.

Snijd de halloumi ondertussen in plakjes en grill ze even tussen een tosti-grill of in een grillpan totdat ze mooi goudbruine streepjes hebben. Let op; zet even een schaaltje onder het tosti-apparaat, want de hallomi lekt nogal wat vocht uit. Gets; wat klinkt dat goor. Maar niets is minder waar; halloumi is zoooo lekker.

Als de aubergines wat gezweet hebben dep je ze droog met keukenrol. Probeer ook zoveel mogelijk zout te verwijderen. Bak vervolgens de aubergines in een hete pan met olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Echt mooi bruin; dan zijn ze het lekkerst.

Bak de naanbroden af in de pan of in de oven.

Beleg vervolgens de naanbroden met de kruidenyoghurt, aubergine, halloumi en top af met een beetje verse peterselie en munt voor de sier. Eet smakelijk!

naan_staand_beleg

Oké oké, dit was echt best veel werk. Maar het was ook ZO LEKKER. Echt nietttttttt normaal lekker. Ik zou zit iedere dag wel kunnen eten. Echt mensen, dit wil je. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Joe; wat doe je nog hier?! AAN DE SLAG! Geen tijd te verliezen! Eet smakelijk <3.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

naanbrood_halloumi_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

2 reacties op “Naanbrood met aubergine, halloumi en kruidenyoghurt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *