Hipstertournee: Kanarie Club in Amsterdam West

Hi there! Vandaag heb ik weer een pareltje voor je in de categorie #hipstertournee; mijn tour door Amsterdam langs hippe koffietentjes en nieuwe lunchrooms opzoek naar de leukste werkplek van de stad. Dit keer streek ik neer in Kanarie Club in Amsterdam West. Dit enorme restaurant dat in de Foodhallen zit (voorheen Meat West) is sinds kort geopend en dat maakte mij nieuwsgierig.

kanarie3

Hoewel ik natuurlijk intens beledigd was dat ik niet voor de opening uitgenodigd was (#kapsones), ben ik er vanmiddag toch maar eens even langs gegaan om met eigen ogen te zien of Kanarie Club echt zo tof is als ik dacht. En? Yes it is.

De locatie is natuurlijk al top; de Foodhallen liggen vrij centraal; op de rand van Amsterdam West en het Centrum. Prima bereikbaar ook. Helemaal als je in Amsterdam West woont.

kanarie1

De inrichting van Kanarieclub is ook rete tof; het is hartstikke hip, zonder in clichés als fietsen aan de muur en cactussen te vervallen. De boventoon is geel (natuurlijk) en het meubilair (Zweeds design) (ik heb hier trouwens helemaal geen verstand van. Is het Zweeds? Ik denk het) komt vet goed tot zijn recht in het industriële pand (vroeger waren de Foodhallen een opslagplaats voor trams). Er zijn veel grote planten, een bar in het midden en het is er licht door de vele grote ramen.

De kaart is ook goed. Je kunt er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat eten. Van een All Day Breakfast (croissants, yoghurt, eieren, broodjes) tot 3-, 4- of 5-gangen dineren ‘s avonds. Ik lunchte er een broodje met rib-eye, truffelmayo, parmezaan en pijnboompitten en vond ‘m lekker. Niet heel speciaal, gewoon prima. Voor €8,50. Een redelijke prijs.

IMG_1739

Verder heb ik er heerlijk zitten werken de hele dag. Het is er groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat er overdag geen plek is. Hoe het er ‘s avonds is, weet ik nog niet.

De werkplekken zijn top; je kunt aan een tafeltje zitten, in nisjes (met stopcontacten), onderuitgezakt in een relaxte stoel of aan een grote tafel met meer harde werkers. En in de tussentijd maar cappuccino’s wegdrinken. Heerlijk!

Je leest het; ik vind Kanarie Club een aanrader. Niet alleen voor freelancende Amsterdammers, óók om lekker te gaan lunchen tijdens een dagje Amsterdam. Wat mij betreft is het een aanwinst voor de stad en ik hoop dat het beter gaat lopen dan zijn voorganger Meat West. Maar daar ga jij voor zorgen, toch? 😉

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *