10 tips in Lissabon

Hoi! Vorig najaar heb ik één dag in Lissabon doorgebracht, als onderdeel van een roadtrip door Portugal, en in die dag heel veel toffe tips verzameld die ik heel graag met je deel. Van toffe plekken om te eten tot de beste Pastéis de nata. Dít zijn de plekker waar je naartoe moet:

#1: Time Out market
De Time Out Market is een foodhal in het centrum van Lissabon en het is geweldig. Je hebt er een stuk of 50 kraampjes van bestaande restaurants waar je heel gevarieerd eten af kunt halen. Van vis tot Pastéis de nata, tot heerlijke ham, pizza’s of sushi. Van alles. Met een wijnbar in het midden. Dit was echt mijn favoriete plek in Lissabon. Must go!

timeout

#2: Beste Pastéis de nata bij Manteigaria
Pastéis de nata is een klassiek Portugees roomgebakje, dat zijn oorsprong vindt in Lissabon. De lekkerste eet je naar mijn mening bij Manteigaria in het centrum van Lissabon. Ze worden voor je neus klaargemaakt en zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Doe er een beetje kaneel en suiker op en eet SMAKELIJK. Zo heerlijk! Deze gebakjes MOET je echt eten als je in Lissabon bent. Ze zijn ook nog eens rete goedkoop.

pasteis

Check ook even dit recept om zelf Pastéis de nata te maken!

#3: Pastéis de Belém
Officieel komen de Pastéis de nata uit de wijk Belém, van de bakkerij Pastéis de Belém. Dit zijn ook hele lekkere Pastéis de nata, alleen vond ik de wijk een beetje afgelegen en zou ik eerder naar dat adresje hierboven gaan.

Goede tip nog wel als je toch naar Pastéis de Belém gaat: er staat buiten altijd een lange rij, maar die kun je gewoon negeren; binnen is namelijk plek voor 500 mensen en daar is dus altijd wel een plekje vrij. Maar dat weten de mensen die buiten in de rij staan niet, haha.

#4: Anjo Azul hotel
Wij sliepen één nachtje in het Anjo Azul hotel en dat was echt prima. Prima kamer, geen ontbijt (maar Manteigaria zit om de hoek, dus dat is top) en de locatie is echt geweldig. Dit is precies de plek waar je wil zitten in Lissabon. Ik vond het een aanrader.

#5: By the wine
Een toffe wijnbar waar je ook heel erg lekker kunt eten ‘s avonds is By the wine. Het plafond van deze wijnbar bestaat uit lege wijnflessen en dat geeft me toch een partij sfeer. Het is een beetje of je in een wijnkelder zit. Heel erg tof. En de wijnen zijn heerlijk. Oh, en de locatie is top. Must visit!

wijnbar

#6: Eten op dakterras Madame Pestica
Rond lunchtijd zijn Jan en ik neergestreken bij Madame Pestica. Dit is een tof restaurant met een dakterras en daarmee uitzicht over Lissabon. Echt een topplek om te zitten.

Van de buitenkant zie je niets van het dakterras, maar ga gewoon naarbinnen en strijk neer.

Een must try bij dit restaurant is de ‘green wine’. Dit is iets typisch Portugees en ik vond het best wel lekker. Vooral voor de Canei-drinker een must try!

#7: Restaurant Pharmacia
Tegenover Madame Pestica vind je restaurant Pharmacia. Zelf heb ik er niet gegeten, maar ik heb het wel heel vaak getipt gekregen en ik vond het er ook erg leuk uitzien. Er zit een grote tuin bij waar je in gekke stoelen neer kunt strijken. Heel tof!

pharma

#8: Vestigius aan het water
Ik vond het in Lissabon moeilijk om een leuk tentje aan het water te vinden, om nog lekker even een wijntje te drinken in de zon. Toch is het ons gelukt; bij de bootterminal vind je een paar leuke barretjes aan het water. Zo ook Vestigius, waar wij neerstreken voor een paar sangria’s (je bent tenslotte in Portugal) en lekkere wijnen. Top plek waar veel mensen langs lopen, dus je kunt hier heerlijk mensen begluren.

wijntje

#9: LxFactory
Het buurtje LxFactory wilde ik nog graag naartoe, maar het paste helaas niet meer in onze planning. Het is een soort hippie en kunstzinnig gebeuren en je schijnt er een aantal leuke eettentjes te hebben. De volgende keer dat ik naar Lissabon ga, sla ik deze plek niet over.

#10 Sea me
Een veel getipt restaurant is visrestaurant Sea me. Zelf heb ik er niet (echt) gegeten, maar ze hebben ook een kraampje in de Time Out Market en daar hebben we wel ff van hun calamaris gegeten. Oh oh oh, wat lekker. Dit schijnt dus echt een geweldig goed visrestaurant in Lissabon te zijn en ik geloof het meteen. Je kunt dus naar het gewone restaurant gaan, of een hapje proeven in de Time Out Market. Doen!

Na deze ene dag in Lissabon zijn Jan en ik door gereden naar Cascais om te lunchen, Ericeira om te surfen, Peniche voor de zonsondergang, naar Nazaré voor de hoogste golven van de wereld, naar Obidós voor kersenlikeur met chocolade en we sloten onze 4-daagse roadtrip af in Porto. Lees dat reisverslag hierzo of check  de video hierrrr.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat als dat het geval is/was :D. Thanks voor het lezen!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *