Kerstrecept: Zelfgemaakte pasteis de nata als dessert

Hey you! Wegens enorm veel animo deel ik vandaag het recept voor zelfgemaakte Pasteis de Nata met je. Je weet wel; het lekkerste hapje uit Portugal <3. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het zelf nog nooit heb klaargemaakt en het recept is uitgeschreven door vriend Ramon, die héél goed kan koken. Het zou dus zomaar eens een beetje een uitdaging kunnen zijn. Maar hey: probeer het eens uit ;-).

Nodig: 12 vellen bladerdeeg – 600 ml room – 1 vanille stokje – 6 eidooiers – 70 gram suiker – 1 eetlepel bloem

Zet de room met een vanillestokje op het vuur. Ondertussen maak je een papje van de ei, suiker en bloem. Als de room kookt haal je het vanille stokje eruit en schraap je ‘m leeg. Doe een klein beetje room bij het eierpapje en klop dit goed met een garde. Dan doe je het papje bij de room en al kloppend breng je dit zachtjes aan de kook. De bloem en eieren zullen het geheel tot een vla-achtige substantie binden. Laat de room vervolgens afkoelen.

Ondertussen vet je een muffinplaat in en bestrooi je ‘m goed met bloem. Uit een plakje bladerdeeg steek je met een breed glas een rondje uit. Stop dit in het muffinvakje. Schep daar de room (inmiddels custard) in tot net een beetje onder de rand van het bladerdeeg. Zet het 25 minuten in een oven van 220 graden. Laat de Pasteis de nata een klein beetje afkoelen en serveer ze vervolgens met een beetje kaneel en poedersuiker. Enjoy!

Mensen: dit is ge-wel-dig. Ik weet niet of dit het originele recept is van Pasteis de nata, maar het lijkt er wel op en het is verrukkelijk.

Geniet er van!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

12 reacties op “Kerstrecept: Zelfgemaakte pasteis de nata als dessert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *