Hey you! Wegens enorm veel animo deel ik vandaag het recept voor zelfgemaakte Pasteis de Nata met je. Je weet wel; het lekkerste hapje uit Portugal <3. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het zelf nog nooit heb klaargemaakt en het recept is uitgeschreven door vriend Ramon, die héél goed kan koken. Het zou dus zomaar eens een beetje een uitdaging kunnen zijn. Maar hey: probeer het eens uit ;-).
Nodig: 12 vellen bladerdeeg – 600 ml room – 1 vanille stokje – 6 eidooiers – 70 gram suiker – 1 eetlepel bloem
Zet de room met een vanillestokje op het vuur. Ondertussen maak je een papje van de ei, suiker en bloem. Als de room kookt haal je het vanille stokje eruit en schraap je ‘m leeg. Doe een klein beetje room bij het eierpapje en klop dit goed met een garde. Dan doe je het papje bij de room en al kloppend breng je dit zachtjes aan de kook. De bloem en eieren zullen het geheel tot een vla-achtige substantie binden. Laat de room vervolgens afkoelen.
Ondertussen vet je een muffinplaat in en bestrooi je ‘m goed met bloem. Uit een plakje bladerdeeg steek je met een breed glas een rondje uit. Stop dit in het muffinvakje. Schep daar de room (inmiddels custard) in tot net een beetje onder de rand van het bladerdeeg. Zet het 25 minuten in een oven van 220 graden. Laat de Pasteis de nata een klein beetje afkoelen en serveer ze vervolgens met een beetje kaneel en poedersuiker. Enjoy!
Mensen: dit is ge-wel-dig. Ik weet niet of dit het originele recept is van Pasteis de nata, maar het lijkt er wel op en het is verrukkelijk.
Geniet er van!
Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.
Bestel hier mijn eerste of tweede boek.
En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Nienke zegt:
Ze ware suuuper lekker! Ik had je gisteren getagd in m’n stories, maar kan je dat wel zien? Anyway, ik kon met 7 eidooiers en de rest dezelfde hoeveelheid 24 pasteitjes maken. Bij 12 vellen bladerdeeg heb je dus nog heel veel over!
Leonie zegt:
Ah nee ik heb je stories gemist! Goed om te weten dat je er meer mee kunt maken. Wel ff twee keer afbakken dan denk ik, ivm muffinvormpjes? 😀
Romee zegt:
Ik heb er veel meer kunnen maken, wel 17! Dus wellicht een tip voor anderen. ???? Heb van de resten deeg kaaskoekjes en appelflappen gemaakt, jam! Top recept leonie!
Leonie zegt:
Aaaah zo lekker 😀
Laura zegt:
Ik zou eerst het vanillestokje halveren en leeg schrapen om vervolgens het schraapsel met de uitgeschraapte stokjes in de room te doen. Zo benut je de vanillesmaak van het stokje beter
Leonie zegt:
Dank voor de tip!
Maureen zegt:
en met de eiwitten zou ik trouwens meringues of kokosmakronen maken! 🙂
Maureen zegt:
Lijkt me heerlijk! Kan je er dan 12 mee maken, één muffintray vol? Lijkt me best veel room maar het kookt natuurlijk nog in. De restjes bladerdeeg zou ik trouwens op een bakplaat leggen, met een vork inprikken en met suiker en kaneel bestrooien en dan afbakken. Bladerdeeg is altijd goed 🙂
Leonie zegt:
Ja je kunt er dus een stuk meer maken met de room, blijkt nu haha! 😀 En goed idee voor het overige bladerdeeg!
Anneli zegt:
Hey Leo! Klinkt lekker, wil het ook maken 😀 Maar vraagje, is het 60 if 600 ml room? Er staat nu namelijk 6 ml en dat lijkt me een beetje weinig 😉
leonie zegt:
Het moest 600 zijn. Ik heb het aangepast!
Anne zegt:
Top recept, lekker en snel klaar. Daar ben ik fan van!