Vega burrito bowl mét wrap

Door Elske – De bowl trend. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik er van vind. Hoewel ik groot voorstander ben van je eten serveren in een kommetje, vind ik trends toch een beetje lastig. In ieder geval; laatst zag ik ergens een burrito-bowl voorbij komen en dat leek mij toch een partij lekker. MAAR -en nu komt de wereldproblematiek- ze lieten de wrap WEG. Niet-te-geloven. Dus ik besloot om ook zoiets te maken, maar dan mét de wrap. Als kom. Tenminste, dat probeerde ik. En of dat geslaagd was… lees je verderop!

Men heeft nodig (voor één persoon): één grote wrap – 100 gram vegetarisch gehakt – kopje gekookte rijst – zakje taco-kruiden – 3 eetlepels salsasaus – halve gele paprika – vijf champignons – klodder zure room

Kook een kopje rijst (voor één persoon of iets minder kan ook) volgens de verpakking gaar. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze vervolgens in een beetje olijfolie in de pan. Vervolgens voeg je er de champignons en later ook het vega-gehakt aan toe. Na een paar minuutjes bakken voeg je de taco kruiden toe, samen met de salsasaus. Als het goed is krijgt alles in de pan een rood/oranje kleurtje door de kruiden en saus. Perfect voor het maken van een mooie foto #not (voor bewijsmateriaal, zie hierboven). Als laatste stap voeg je de gekookte rijst toe. Roer alles goed door en klaar is je mengsel.

Vervolgens smeer je de wrap in met wat zure room en leg je deze in een wokpan. Hierdoor probeerde ik een ‘bakjes-vorm’ te creëren. Oordeel zelf over de geslaagdheid van dit proces. Terwijl de wrap nog in de pan zit, vul je deze met het mengsel van gehakt en rijst. Til dan je wrap (desnoods met behulp van een spatel) uit de pan en klaar is Kees. Of Bennie. Of Henk. Serveer met een klodder zure room.

Onmogelijk om netjes op te eten, maar daar smaakt het waarschijnlijk niet minder om. Ik vergat overigens de mais en de sla. En eigenlijk ook de bonen, maar die vind ik vies. Wel at ik er wat komkommer en tomaat bij. Dus, leef je lekker uit en voeg dit ook allemaal toe als je wilt.

Al met al was dit echt lekker en makkelijk. Alles in één pan, want ik had de rijst nog over van de vorige dag; chill! Dikke tip voor als je een keertje rijst over hebt van de vorige dag.

Wist je dat burrito eigenlijk ‘ezeltje’ betekent? Aldus Wikipedia. Geen idee of dit plausibele informatie is, maar vond het het waard om dit met jullie te delen 😉

Dus, heb jij wel eens een ‘ezeltjes-bowl’ gemaakt? 😉 Of ga je de wokpan challenge aan en ga je bovenstaand recept proberen? Let us know!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Vega burrito bowl mét wrap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *