Vega lasagne zonder pakje

Goedemiddag! Ik heb vandaag echt een chill recept voor zelfgemaakte lasagne voor je. Dit was voor het eerst dat ik mijn lasagnesaus niet uit een potje haalde, maar helemaal zelf maakte en ik vond het best wel een succes.

Je weet dat ik niets heb tegen pakjes en zakjes (en in deze video laat ik je zien dat ik een zakje eigenlijk soms gewoon lekkerder én vooral makkelijk vind), maar deze keer vond ik het wel lekker om me even compleet uit te sloven in de keuken.

Heb jij ook zin in lasagne from scratch? Let’s do this!

Ingrediënten voor 4 personen:
Tomatensaus:
– 12 tomaten
– 1 el suiker
– 1 blokje groente bouillon
– 5 takjes verse oregano
– 1 takje verse salie
– 1 takje verse tijm
– 1 takje verse rozemarijn
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook

En verder:
– verse lasagnebladen
– 1 courgette
– 2 bollen buffelmozzarella
– 2 sneetjes bruin brood
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– zout

Snijd de tomaten in grove stukken, de ui fijn, pers de knoflook uit en hak alle verse kruiden fijn.

Verhit olie op het vuur en bak ui en knoflook in een pan met opstaande randen. Voeg de tomaten toe in de pan voor een paar minuten. Voeg zodra er lekker vocht in de pan ontstaat ook de verse kruiden hier aan toe. Laat dit lekker pruttelen. Dit wordt je saus, die je straks even gaat pureren met de staafmixer.

Maak in de tussentijd broodkruim door het brood in stukjes te snijden en te bakken in een pan met flink wat olijfolie. Knijp er een beetje knoflook over uit en roer er doorheen en strooi er lekker veel peper en zout over. Haal de croutons uit de pan en laat ze even droog worden. Hak ze daarna fijn tot een lekker broodkruim.

Bouw je lasagne als volgt op: een laagje saus, een lasagneblad, wat plakjes courgette en een beetje mozzarella. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een lasagneblad en top die af met mozzarella en broodkruim.

Zet de lasagne ongeveer 25 minuten in de oven; dan zijn de lasagnebladen wel gaar. MJAM!

lasagne2

Eet smakelijk!

Ik vond het echt suuuuuper lekker. Het was zó lekker om die broodkruim en mozzarella over de lasagne heen te proeven. MJAM! De saus was ook lekker, maar eerlijk gezegd proefde ik weinig verschil met normale pastasaus uit een zakje/potje, haha. Maar prima. Lekker receptje hoor 🙂

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Vega lasagne zonder pakje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *