Lasagne maken mét en zónder pakje: wat is chiller?

Gesponsord – Hey allemaal! Een tijdje geleden deed ik op mijn Instagram een oproep om een lezer te vinden die met mij de battle aan durfde te gaan in de keuken. Het idee?

Een paar weken geleden ben ik op het hoofdkantoor van Knorr langs gegaan en hebben we gekletst over hoe we op een toffe manier konden samenwerken. Ik daagde ze uit; durven jullie in een video de strijd aan te gaan met een origineel recept; koken mét pakje vs. zonder pakje en dan beoordelen op een aantal factoren.

Knorr durfde dat wel en dat vond ik rete tof. Lezeres Daniëlle reageerde op mijn oproep op Instagram om met mij de battle aan te gaan en zo stonden we vorige week in een prachtige keuken van vrienden van mij, om onze battlevlog op te nemen. En mennnn, dit was LEUK!

In de video ga ik aan de slag met het wereldgerecht de Vegetarische Lasagne van de Natuurlijk Lekker! lijn van Knorr. Dit is een nieuwe lijn en de producten in deze lijn (naast Vegetarische Lasagne hebben ze bijvoorbeeld ook Paëlla, Kip Piri Piri en Taco’s) worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten; denk bijvoorbeeld aan gedroogde groentes, kruiden en specerijen. Zo maakt Knorr voor altijd een einde aan het idee dat pakjes en zakjes vol gekke dingen zitten. En dat vind ik – als groot liefhebber van koken met pakjes en zakjes- echt tof.

Ik maak dus een lasagne van Knorr. Daniëlle gaat de battle met mij aan en maakt precies hetzelfde recept, maar dan zonder een pakje. Wat in de praktijk betekent dat zij met 12 tomaten aan de slag moet, en ik slechts met 3, omdat het pakje van Knorr al (natuurlijk!) gedroogde, gemalen tomaten bevat. In totaal zitten er namelijk 9 verse tomaten en 2/3 van een ui verwerkt in de Knorr groentemix.

In de video gaan we de strijd met elkaar aan; we kijken naar hoe lang we bezig zijn, wat het gemak of plezier van het koken is, wat lekkerder smaakt en hoeveel groentes onze beide maaltijden nou bevatten.

Ben je benieuwd naar het eindoordeel? Check onze battlevlog hierzo:

Het recept dat ik heb gevolgd is exact die die op de Knorr-verpakking staat.

Nodig: 1 ui – 3 tomaten – 300gr spinazie – 1 bol mozzarella – olie – Knorr Natuurlijk Lekker Vegetarische Lasagne

Ik verwarm de oven voor op 165C, snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en mozzarella in plakken.

In de wok verhit ik een beetje olie en hierin bak ik het uitje.

Dan voeg ik alle spinazie toe totdat het geslonken is en dan voeg ik de tomatenblokjes toe.

Daarna doe ik de sausmix van Knorr erbij met 500ml water en ik breng dit voorzichtig aan de kook en breng het vuur dan omlaag. De saus blijft dun, maar dat is niet erg.

In een ovenschaal bouw ik de lasagne als volgt op: saus, lasagnebladen van Knorr, saus, lasagnebladen van Knorr, saus, lasagnebladen van Knorr, saus, mozzarella en ik eindig met broodkruim van Knorr.

De lasagne moet 35 minuten in de oven op 165C.

Het recept dat Daniëlle heeft gevolgd is als volgt:

Nodig voor 4 personen: 12 rijpe tomaten – eetlepel suiker – Knorr groentebouillonblokje – mozzarella – grote zak verse spinazie – olijfolie – 3 tenen knoflook – 1 ui – lasagnebladen – twee witte boterhammen – theelepel Peterselie – theelepel Oregano – een eetlepel basilicum – zout en peper

Verwarm de oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de lasagnebladen. Snijd de tomaten in stukken en verwarm de tomaten in een verhitte pan met een klein beetje olijfolie. Voeg na 5 minuten het Knorr bouillonblokje, de basilicum, peterselie, oregano en suiker toe aan de tomaten. Als de tomaten goed zacht maak je met de staafmixer een puree.

Rooster de twee witte boterhammen in de oven. Smeer vervolgens de boterhammen in met een klein beetje olijfolie en knoflook. Laat de boterhammen afkoelen om ze vervolgens te verkruimelen.

Roerbak de spinazie met knoflook en een gesnipperde ui, zout en peper.

Snijd de mozzarella in plakken.

Bouw de lasagne als volgt in een ovenschaal op: Eerst laag tomatenpuree, een laag lasagnebladen, daarop spinazie,  weer een laag lasagnebladen, tomatenpuree, weer lasagnebladen, dan weer een laag spinazie met mozzarella en afsluiten met het laatste restje tomatenpuree. Vervolgens helemaal bedekken met zelfgemaakt broodkruim. Plaats de lasagne in de oven voor 30 minuten op 200C.

Ik vond het echt onwijs leuk om dit samen met Daniëlle zo uit te zoeken. Én ik vind het heel stoer dat Knorr deze strijd aan durfde te gaan; dat ze dus zo in hun product geloven, dat ze dat op deze manier prima durven laten zien. Yay!

Vond je het tof om deze battlevlog te kijken? Snap ik :D. Er zijn er gelukkig nog meer! Zo gaan o.a. Lekkerensimpel.nl en Leukerecepten.nl ook de strijd aan met elkaar. Check die video’s ook!

Kook jij wel eens uit een pakje of zakje? Wat is je favoriete gerecht? 😀

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


1 reactie

Kelly -

Love zakjes en pakjes voor drukke dagen; mijn favorieten uit een pakjes zijn Chili Con Carne (Knorr) en Nasi Speciaal (Conimex). Als ik meer tijd heb vind ik het leuk om dingen from scratch te maken! Toffe video! :)

Reageer ook