Hoi! Ieder jaar komt Radio NH in december bij me op bezoek om te kletsen over goedkope kerstrecepten en ieder jaar tip ik dus op de radio een Kerstmenu voor 25 euro in totaal. Dit jaar dacht ik: maar hey; hoe chill is het als ik daar ook even een blog bij schrijf, met alle recepten? Vet chill!
Dus: bij deze.
In deze blog vind je een kerstmenu voor 4 personen, waarbij ik in totaal maximaal €25 heb uitgegeven. Ik maak daarvoor als voorgerecht een broccolisoep met kruidenroomkaas en zalm, als hoofdgerecht gehaktballetjes in bladerdeeg met bonen in spek en aardappelpuree met truffel en als nagerecht zelfgemaakt cookie dough-ijs met rood fruit. Super lekker en super betaalbaar, woehoe! Aan de slag!
Voor: Broccolisoep met kruidenroomkaas en zalm
Kost totaal: €4,97
Nodig voor 4 personen: 1 broccoli – 400ml water – 1 tablet groentebouillon – 2 eetlepels kruidenroomkaas – 50gr gerookte zalm
Check het recept hier.
Hoofd: Gehaktballen in bladerdeeg met aardappelpuree met truffel en boontjes in spek
Kost totaal: €11,89
Nodig voor 4 personen: – 400gr half om half gehakt – 1 ei – gehaktkruiden – 4 blaadjes bladerdeeg – aardappelen – scheutje melk – 300gr boontjes – 4 plakjes ontbijtspek – klontje boter – scheutje truffelolie
Check het recept hier.
Na: Zelfgemaakt cookiedough-ijs met rood fruit
Kost totaal: €5,93
Nodig voor 4 personen: 75gr bloem – 50gr gezouten roomboter – 30gr donkere basterdsuiker – 1 pure chocoladereep – paar rode vruchtjes om het af te maken
Check het recept hier.
Wat denk je er van, deze Kerst? ???? Ga je een van de recepten klaarmaken? Deel je foto dan met #GewoonWatIkDezeKerstEet!
Volg me ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK
Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.