Kerst: broccolisoep met roomkaas en zalm (Voor)

Hoi! Ben je op zoek naar een goedkoop kerstrecept dat lekker makkelijk klaar te maken is? Dan heb ik vandaag een lekker voorgerechtje voor je, namelijk broccolisoep met roomkaas en zalm. Super lekker, super feestelijk, heel goedkoop en heel erg makkelijk om te maken. Zin in? Let’s soep!

Nodig voor 4 personen: 1 broccoli – 1 tablet groentebouillon – 2 eetlepels kruidenroomkaas – 50gr gerookte zalm

Voor deze boodschappen was ik bij Albert Heijn €4,97 kwijt.

Snijd de broccoli inclusief steel in stukken. Doe ongeveer 400ml water in een kookpan, voeg de tablet bouillon hier aan toe en doe de stukken broccoli in de pan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten koken.

Pureer de soep dan tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en andere kruiden, mocht je dat nodig vinden. Dille is bijvoorbeeld een lekkere smaak door dit soepje!

Meng in de tussentijd 2 eetlepels water met 2 eetlepels kruidenroomkaas, zodat dit een iets vloeibaardere substantie wordt. Meng het wel even echt goed door elkaar; je wil geen brokjes in je soep straks.

Laat de broccolisoep wat afkoelen, zodat je ‘m half-warm serveert. Schenk de soep in mooie kleine kommetjes, of bijvoorbeeld deze glaasjes die ik voor €1,25 per stuk bij Blokker heb gescoord. Schenk er dan een klein beetje kruidenroomkaas bij en top af met stukjes gerookte zalm. Eet smakelijk!

brocc

Ziet er gezellig uit toch? Yes baby! Super makkelijk, erg lekker en echt een simpel voorgerechtje. Kijk, het is niet het ALLERLEKKERSTE voorgerecht dat ik ooit at, maar het is wel gewoon echt een heel prima alternatief voor een goedkope Kerst. (En ik houd ook eigenlijk niet zo van gerookte zalm, haha).

Maak jij ‘m klaar deze Kerst? Deel je recept met #GewoonWatIkDezeKerstEet! Dan kan ik je recept terugvinden en daar word ik blij van :).

Zoek je een tof cadeau voor onder de Kerstboom?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S (met 56 tostirecepten!) op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *