Cannelloni met spinazie, gehakt, mozzarella en Parmezaan

Door Elske – Hallo daar! Ik ga jullie meenemen in één van mijn avondmaaltjes van vorige week. En ik kan je nu alvast vertellen: dat was geslaagd! En dat vond ik niet alleen, dat vond mijn tafelgenoot ook. En die kan zo af en toe best kieskeurig zijn… 😉 Benieuwd wat ik maakte? Lees dan mee!

Nodig voor twee personen *:400 gram rauwe spinazie – 200 gram gehakt –  blikje tomatenblokjes of gezeefde tomaten – 12 cannelloni buisjes –  bol mozzarella – Parmezaanse kaas

* Nu komt overbodig info, maar just saying: halveer deze hoeveelheden wanneer je voor één persoon kookt. Tenzij je natuurlijk stervende honger hebt. Dan eet je dit lekker allemaal zelf op.

Even een side note: koop voor dit gerecht echt die verharde cannelloni buisjes. Die staan gewoon bij de andere verharde pastasoort. Kun je deze nou niet vinden? Dan kan je ook lasagne bladen gebruiken. Deze kook je eerst en rol je later, samen met de vulling, op. Maarja.. Dat is wel wat meer werk. Het schijnt dan dus ook goed met verse lasagne bladen te kunnen maar hé.. liever lui dan moe hiero, dus dat gaan we niet doen. Ook goed om te weten is dat je de verharde buisjes niet eerst hoeft te koken, maar zo met vulling en al in de oven kunt schuiven. Chill! Goed, over tot het recept van de dag.

Allereerst bak je de verse spinazie in de pan. In eerste instantie lijkt het een berg spinazie, maar let maar op: na het bakken heb je veel minder over. Spinazie klaar? Schep deze uit de pan en in een vergiet. Druk het met een lepel stevig aan, zodat al het vocht eruit loopt.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak daarin je gehakt rul. Als je het nodig vindt kan je het nog even kruiden met wat peper en/of zout. Gehakt lekker bruin en beetje krokant? Yes baby, dan kan je nu de uitgelekte spinazie toevoegen aan het gehakt. Roer door elkaar, voeg 1/3e van je tomatenblokjes toe en roer nogmaals goed door. Oké bijna klaar.

Dit is het moment om je oven voor te verwarmen op 180 graden. Pak een ovenschaal en vet de randen in met olijfolie. Hierna vul je de cannelloni-buisjes stuk voor stuk met het gehakt/spinazie mengsel. Doe doe met een lepel en gebruik waar nodig je handen, want het moet wel het midden raken. Leg de buisjes één voor één in de ovenschaal, giet hier de rest van je tomatenblokjes of gezeefde tomaten overheen en top af met plakjes mozzarella en geraspte parmezaan. Zet voor 25 min. in de oven en, jawel hoor, klaar!

Ik vond dit dus echt een geslaagde maaltijd. Het vulde goed en smaakte, zeker met mijn glaasje rode wijn en kleine salade on the side, perfecto! Je kunt dit gerecht ook vega maken door geen gehakt maar ricotta door de spinazie te roeren. Ook fijn! Wie oh wie heeft er nog meer een lekker recept met cannelloni? Of wie heeft het wel eens met (verse)lasagne bladen geprobeerd? Slagveld of succesverhaal? Ben benieuwd!

Dit produceerde jij zojuist ook; wat een feest!
Dit produceerde jij zojuist ook; wat een feest!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Eén reactie op “Cannelloni met spinazie, gehakt, mozzarella en Parmezaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *