Salade met witlof, blauwe kaas en rauwe ham

Hey hey! Weet je niet zo goed wat je met witlof moet doen? Vandaag heb ik een lekker recept voor witlof op een manier die je waarschijnlijk niet vaak eet. Tegenwoordig doe ik vaak op maandag weekboodschappen, zodat ik de hele week alvast wat gezonde dingen in huis heb om te snaaien, in plaats van terug te vallen op crackers met nutella en zakken chips. Zo had ik aan het begin van de week alle ingrediënten gehaald voor een plaattaart met witlof en gister stond ik op het punt om het klaar te maken, maar ik was even vergeten dat mijn oven stuk is. Echt fijn; foodblogger zijn zonder oven, hahah. Anyway; de nieuwe oven is onderweg, maar tot die tijd moet ik even roeien met de riemen die ik heb en werd de plaattaart met witflof en rauwe ham, een salade. En die smaakte top!

Door de combinatie van smaken in deze salade, is het bittere van de witlof heerlijk in balans met het zoete van de druiven, het zoute van de ham en het smaakvolle van de blauwe kaas. Echt mensen; deze salade is top!

Nodig voor 2 personen:
– 2 stronken witlof
– een zak gemengde sla
– 15 witte druiven
– een handje spinazie
– balsamico-siroop
– 150gr gorgonzola
– een paar plakjes biologische rauwe ham
– 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding
Snijd de witlof in stukjes en meng in een grote kom met de sla en spinazie. Halveer de druiven, snijd de gorgonzola in kleine stukken en scheur de rauwe ham in stukjes. Meng alles in een grote kom, met de balsamico-siroop. Bak heel even wat pijnboompitten in een droge koekenpan en zodra ze mooi goudbruin zijn, doe je die ook door de salade. Klaar!

witlof

Een super makkelijk recept, maar het is wel echt heel erg lekker. Ik at het voor lunch, maar het is ook lekker als avondmaal als je er nog iets bij neemt. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

witlof

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *