5 x of je worst lust

Door Elske – Leo wijdde in haar tweede kookboek ‘Gewoon wat een studentje nog meer eet’ (commerical break: dit boek is nog steeds te koop en wel HIER) een heel hoofdstuk aan recepten met worst. Een soort ode aan de worst zullen we maar zeggen. Want, waarom ook niet? Worsten zijn lekker veelzijdig; je eet ze zo op een broodje, serveert ze naast de stamppot, of verwerkt ze in stukjes door een pasta of couscous. Wat mij betreft doe je ermee wat je wilt, maar hoe je worst het lekkerste in je eten verwerkt lees je verderop.  Na dit artikel lust jij sowieso worst, beloofd.

Hotdogs van kipsaucijzen
Hotdogs zijn the bomb. In Amerika weten ze dat al langer dan vandaag, maar wij Nederlanders lijken er nog niet helemaal van overtuigd. Nou, hou je vast, want met dit recept ga jij sowieso dik vet overtuigd worden dat hotdogs geweldig zijn. Zeker als je ze maakt met kipsaucijzen, zoals Leo dat hier deed. TOP receptje als je het mij vraagt. Ook nog eens snel klaar, dus waar wacht je op?

Deze kippenworst ligt er lekker bij ;)
Deze kippenworst ligt er lekker bij 😉

Couscous met rode bieten, spinazie ,worstjes, avocado en feta
Dat je worst in veel gerechten kunt verwerken bewijst dit recept. De chipolata’s geven de couscous intens veel smaak en dat is wat je nodig heb bij de rest van de ingrediënten. De feta maakt het geheel lekker fris en dat maakt het af. Jij bent intens gelukkig vanavond als je dit maakt, geloof Leo maar.

Worstjes met couscous. Top combi!
Worstjes met couscous. Top combi!

Tosti met knakworst, kaas en gebakken uitjes
Knakworst is ook worst anders zou het geen knak-worst heten. Daarom hoort ‘ie helemaal thuis in dit rijtje en echt wel dat jij dit vanmiddag klaar gaat maken. Het recept is namelijk super easy (bijna geen recept te noemen) en fantastisch lekker. Onmisbaar ingrediënt is wel de (broodje Unox-)saus. Heb je die niet, dan kan je hem vervanger door een mix van mosterd en mayo, maar dat haalt het heerlijkheids-level nét niet zeg maar..

Volgens de tosti-koningin herself is dit het ultieme tosti-recept dus snel maken die hap!
Volgens de tosti-koningin herself is dit het ultieme tosti-recept dus snel maken die hap!

Romige spaghetti met truffelworst en paddenstoelen
Worst in je pasta? Het kan allemaal! Zeker met de truffelworst die Leo in dit recept gebruikt. Een ietwat exclusiever worstje, maar dan heb je ook wat 🙂

Truffelworst in je spaghetti; keer wat anders
Truffelworst in je spaghetti; keer wat anders

Stamppot rauwe andijvie met rookworst
En natuurlijk. Last but zeker not least; stamppot met rookworst. Het bestaat al eeuwen en dat is niet voor niets. Het sleept ons de winter door, maar ook in de zomer hebben die die-hard Hollanders vast wel eens cravings  naar een lekker stamppotje met een rookworst on the side. Dan maak je deze stamppot super snel klaar en de smaak is ook top. Score! Ps. Om in de zomersferen te blijven kan je natuurlijk ook sla gebruiken i.p.v. andijvie. Tik je toch nog even het zonnetje aan 😉

Voor welke Hollander is dit geen perfect plaatje?
Voor welke Hollander is dit geen perfect plaatje?

Goed, genoeg over worst gesproken vandaag. Ik weet het zeker; ik ga vanavond nog de hotdogs met kipsaucijzen maken. En jij? Welk worst-recept is jouw favoriet? Laat het weten in de comments!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *