Terugblik op 2018: huis kopen, trouwerij in Brazilië, nieuwe vrienden, nieuwe auto, ijsklimmen, babynieuws, datenights en meer!

Hey you! Wat gezellig dat je deze blogpost hebt aangeklikt. Ik geniet zelf altijd intens van het terugblikken op het afgelopen jaar en ik word er blij van dat jij gezellig meeleest, woehoe! Zoals ieder jaar publiceer ik rond de jaarwisseling de terugblik op het afgelopen jaar en boy; dit was een bijzonder jaar; er gebeurde zo ontzettend veel! Ik praat je in deze blog bij over mijn 2018; over hoogtepunten en dieptepunten, over dagelijkse dingen die awesome zijn, over zakelijk succes, over m’n doelen voor dit jaar en over m’n voornemens voor het komende jaar.

Ga er lekker voor zitten! Ik ga je vertellen over huizen kopen, een stuk of 9 reisjes, nieuwe vrienden, de leukste dagelijkse dingen, toffe campagnes, trouwerijen, een nieuwe auto en babynieuws! Dit was mijn 2018:

In de categorie #nietzoawesome:
Mental breakdown & oma overleden
We beginnen meteen gezellig, haha NOT. Nee, het jaar begon voor mij niet mega fantastisch; in december had ik m’n werk neergelegd omdat ik het veel te druk had gehad en daarvan flink overliep. Ik nam vakantie omdat dat echt nodig was en zo begon ik eigenlijk pas eind januari weer met werken. Langzaamaan. En ik vertel je: deze mental breakdown heeft het hele jaar nog invloed op me gehad. Ik doe dingen veel bewuster en ik probeer het echt veel rustiger aan te doen dan voorheen. Wat in de praktijk niet echt lukt (hallo: duizend migraine-aanvallen in Peru), maar ik ben er wel altijd mee bezig. Mijn grootste uitdaging dit jaar was een rustiger leven leiden, terwijl er zo ontzettend veel toffe dingen kunnen en mogelijk zijn. Maar kennelijk kan zelfs ik niet altijd alles tegelijk doen. Ook al zijn dat alleen maar hele toffe dingen.

Dit is de les die ik dit jaar echt heb geleerd en in de praktijk heb gebracht. Ik werkte voor het eerst met een planning, zowel dagelijks als maandelijks (welke maand focus ik me op welk project) en dat is op zich wel een positief overblijfsel van die mental breakdown die ik vorig jaar had. Tegelijkertijd voelt het voor mij een beetje als falen, want ik was altijd die Leonie die alles maar kon en kon volhouden en doorging, en die Leonie ben ik gewoon niet echt meer. Ik moet bewust m’n rust pakken, zodat ik m’n energie kan verdelen over de tofste dingen, in plaats van overal ja op te zeggen en alles te doen. Ik vond dit m’n grootste uitdaging dit jaar, haha. Maar goed; zo leerde ik mezelf dit jaar een beetje beter kennen, werd ik wat ouder en volwassener en vind ik dat eigenlijk ergens ook wel oké.

Nog een #nietzoawesome gebeurtenis begin dit jaar, was het overlijden van mijn oma. Ze was echt super oud en het was echt wel beter zo (ik denk dat iedereen opgelucht was dat ze eindelijk rust heeft nu), maar het blijft een verdrietige gebeurtenis. Maar goed; toch ben ik ook blij dat dit gebeurd is dit jaar. Het was echt goed zo.

Ik ging dit jaar 10x op reis
Absoluut fantastisch was het feit dat ik wederom heel veel reisjes maakte dit jaar. God, wat vind ik dat ge-wel-dig; het is zo ontzettend fijn dat ik het ontdekken van de wereld, kan combineren met mijn werk. Echt: dit vind ik een van geweldigste dingen van mijn leven en ik kan niet wachten tot ik weer op reis ga. Maar voorlopig staat er nog niets op de planning. Maar hey; ik kan teren op de herinneringen van…

… de prachtige natuur in Ost Tirol, waar ik dit jaar met een geweldige groep (Ronald, Kas, Marès <3) o.a. ging ijsklimmen en dat vond ik echt ZO ONTZETTEND TE GEK! Dude, wat fantastisch dat ik dit heb meegemaakt. Ik word helemaal warm van binnen als ik er aan terugdenk… <3

… de geweldige wintersport met Suus naar Les Orres, waar we allebei stuntelden op skies/snowboard, waar ik autorij-angsten overwon en waar het gewoon echt ZO onwijs gezellig was met z’n twee (en hallo: buitenzwembad op de skipiste: WAT GEWELDIG).

… de derde wintersport en nóg een keer een hoogtepunt; dit keer ging ik met vrienden Reinout en Aniek en natuurlijk Jan naar Alpe D’huez en deze week was echt te gek. Zo gezellig, zo fijn, ik leerde skiën, het gebied was prachtig en het absolute hoogtepunt was sneeuwscooteren door dit praaaachtige gebied (of après ski liedjes zingen op de terugweg). Wat een topweek weer!

… Daarna was het tijd voor een zonvakantietje. Jan nam me mee naar Puglia in Italië waar we een geweldige roadtrip deden, 1 jaar verkering vierden en echt de allerlekkerste pasta ooit aten. Mjam!

Ook cool: tijdens deze vakantie maakten we een foto en die haalde Lindanieuws.nl, met een belangrijke boodschap :D. Trots!

…Na Puglia maakten we ons op voor de volgende trip: Brazilië. Dit was een vakantie die alleen maar van hoogtepunten aan elkaar vast zat. We reisden naar Brazilië voor de trouwerij van vrienden van Jan en dat was GEWELDIG. De allermooiste trouwerij die je je kunt voorstellen; met trouwen in een klein kerkje op een tropisch strand, een feestlocatie met OVERAL bloemen, super veel champagne, fantastisch lekker eten, prachtige mensen en we hebben hier echt vrienden gemaakt voor het leven. Dit was echt een fan-tas-tisch weekend.

En we bleven wel twee weken in Brazilië en hebben daar nog zo ontzettend veel meer meegemaakt. Wat dacht je van tongen onder een waterval, het prachtige landschap van Chapada Diamantina, de wandeling door de jungle die we met z’n twee maakten in de buurt van Lençois, het geweldige hotel in Lençois, de trip naar de zandduinen van Barreirinhas, surfen met dolfijnen in Pipa… Deze vakantie was INSANE!

… En toen ik net een paar dagen terug was uit Brazilië, stond mijn volgende trip al op de planning. Ik ging 10 dagen naar Peru! Waar ik ZO lekker heb gegeten en zulke prachtige natuur heb gezien. Maar waar ik ook weer over m’n grens ging en teveel hooi op m’n vork nam en dus de laatste drie dagen met migraine moest doorbrengen. GAAR. En dan een 15 gangen diner wegwerken bij een van de beste restaurants van de wereld. Is best wel een gekke situatie: aan de ene kant is het OMG FANTASTISCH en tegelijkertijd is het gewoon een beetje te veel en had je gewoon liever thuis op de bank gehangen tegen je vriend aan…

… Na Peru was het alleen nog niet gedaan met het reizen, want er stond nog een tripje naar Stockholm op de planning. En dit was een interessante, haha. We gingen hier naartoe met Reinout en Aniek en dat was echt zoooo ontzettend leuk. Het was een weekend van hoogtepunten en diepe dieptepunten en ik kan alleen maar zeggen: we hebben heel erg gelachen. Hahaha.

… En ook toen was het nog niet gedaan met het reizen, want wederom een paar dagen later stapte ik in het vliegtuig naar… Curacao! Dit was echt het allerbeste persreisje van dit jaar. Waarom? Omdat ik samen met Jenny en Lisa helemaal vrij werd gelaten in wat we gingen doen, een week lang op dit zonnige eiland. Ik ben echt verliefd geworden op Curacao en zou er zo nog een keer naartoe gaan. De lokale bevolking is ZO aardig, je kunt er heel goed eten, de stranden zijn fantastisch en ik heb me hier zooooo relaxt gevoeld. Het absolute hoogtepunt vond ik Supyoga met Liberty Suarez en de trip naar Klein Curacao. En het vet gezellige gezelschap waarmee ik deze trip maakte.

… Toen was het even gedaan met de reisjes. In het najaar maakte ik nog één trip en dat was de jaarlijkse vriendinnenvakantie met m’n besties. We gingen naar madeira en dat was wederom TOP. We hebben de mooiste hikes gemaakt, walvissen gespot vanuit een klein bootje ver op zee, fantastische cocktails gedronken bij zonsondergang… Echt een topweek <3.

Muzikale hoogtepunten:
Ook reisde ik dit jaar nog naar Hamburg, samen met Jan, voor een concert van Billy Joel. Dit was één van m’n muzikale hoogtepunten van dit jaar. Ik wil deze oude man al zo lang een keer live zien spelen en ben er zelfs een keer voor naar New York afgereisd (en toen was hij ziek, noooo!). Nu reed ik samen met m’n lief naar de toffe stad Hamburg en heb ik echt tranen met tuiten gehuild tijdens She’s always a Women en Piano Man. Wat een hoogtepunt!

Nog een muzikaal hoogtepunt beleefde ik toen ik met Mikki naar de documentaire van Coldplay in de bioscoop ging, ergens dit najaar. Ik ben heel erg fan geweest van deze band en heb nog steeds een behoorlijk zwak voor ze en deze docu was echt fantastisch. Maar het absolute hoogtepunt beleefde ik tijdens de aftiteling van de docu in de bios; je zit natuurlijk in een zaal met alleen maar Coldplay-fans en toen ze tijdens de aftiteling heel zachtjes een nummer van Coldplay afspeelden, zong de zaal zachtjes mee. En dit was ZO bijzonder. Heb je ooit in een bioscoopzaal gezeten met allemaal mensen die hetzelfde nummer heel zachtjes meezingen? DUDE, dit was ZO kippenvel-fantastisch!

Heel veel zakelijke successen<3
Dit jaar was ook echt een jaar waar ik zakelijk gezien heel erg trots op terug kijk. De bezoekersaantallen van deze blog zijn gegroeid, ik heb inmiddels 2 mensen die ook werken voor Gewoonwateenstudentjesavondseet (shoutout naar Elske en Lieve!) en het gaat super goed met de betaalde campagnes (shoutout naar Adfactor en Hellosparkle) en ik mag ook echt zulke toffe campagnes doen (weet je nog: die kerstboom van Gamma? HAHA, ik ga nog stuk om het moment dat we die foto mesten maken). Maar ik beleefde nog veel meer zakelijke successen dit jaar. Wat dacht je van…

… dat ik mocht schrijven voor de Metro?! Ik heb gewoon 10 weken lang bijna paginagroot in de Metro gestaan. ZO cool!

… Ik mocht video’s maken voor Allerhande, was wederom jurylid bij de Studenten Bonus Battle van Albert Heijn en deed een te gekke presentatieklus voor NS. En ik vind het zo gruwelijk tof dat ik voor dit soort dingen gevraagd word. ZO VET!!!

… Ik had een echte fotoshoot voor het Beemster kookboek en dat vond ik ook gewoon echt heel tof. Ik heb niet zo vaak fotoshoots met echt een make-up artist enzo en vind het gewoon echt wel heel vet als dit wel zo is :D.

…En et aller vetste vind ik dat ik dit jaar een aantal presentaties heb mogen geven over mijn vak. Zo reisde ik naar Groningen om te vertellen over influencermarketing vanuit mijn ervaring, treinde ik naar Utrecht om een workshop zakelijk vloggen te geven, presenteerde ik tijdens de introweek van Leiden en Utrecht over studenteneten en mocht ik de cursisten van de Elle Eten x Fontys cursus foodjournalistiek vertellen over hoe je succesvol online foodvideo’s maakt. En ik vond dit iedere keer echt zenuwslopend en totaal spannend van te voren, maar tijdens en achteraf zo ontzettend cool om te doen. En ik ben echt zó trots op mezelf dat ik dit dit jaar meer ben gaan doen. YES :D.

Niet zo’n succes: Knettervet katervoer
Ik vind het altijd alleen maar eerlijk om in zo’n overzicht ook te vertellen over de dingen die minder goed gingen en een van die dingen was mijn serie Knettervet Katervoer. Of überhaupt: de youtube-video’s die ik maak. Ze worden niet bijster goed bekeken en dat frustreert me. Maar ik weet ook dat dat aan mezelf ligt en aan het feit dat ik er te weinig tijd voor heb. Ik zou zó graag m’n YouTube-kanaal tot een succes maken en heb er zo veel toffe ideeën voor, maar in de praktijk eigenlijk altijd te weinig tijd en vooral te weinig focus voor dit project. En dat vind ik jammer.

Ik durf nog niet de beslissing te nemen om helemaal te stoppen met YouTube, maar ik denk tegelijkertijd ook niet dat YouTube een van m’n focus projecten wordt dit jaar, en dan is het dus eigenlijk wel een soort van verloren zaak.. Maar goed; niet alles is dus even succesvol ;-).

Ook leuk: televisiedingen
Dan nog ff wat leuke televisiedingen die ook dit jaar gebeurden… Zo deed ik samen met Eke (snackspert) mee aan de Keuringsdienst van Waarde-quiz op televisie en lagen we er meteen de eerste ronde al uit (haha: dieptepuntje), was ik dit jaar voor het eerst te zien in RTL Boulevard (vet!) ennnn heb ik een video opgenomen met Herman den Blijker in mijn eigen kleine kutkeukentje 😀 Super bizar, maar heel vet 😀 Woehoe!

Samenwonen, trouwen, sporten, een auto, zo veel hoogtepunten!
Oh jongens… Ik ben er nog lang niet, haha. Goed, even een opsomming van nog een paar dingen die heel erg awesome waren: Jan stuurde een bos rozen vanuit Korea op Valentijnsdag (vind ik geweldig), ik heb 40 lessen Personal Training volgehouden (vind ik echt goed van mezelf want ik haat sport), we gingen dit jaar voor het eerst schaatsen met Oscar en dat was het liefste ooit, het zusje van Jan trouwde en wij waren er natuurlijk bij en dat was echt een mooie dag, Jan en ik gingen SAMENWONEN, haha, je vergeet het bijna, maar dat gebeurde ook dit jaar en was vanaf minuut 1 helemaal geweldig, we kregen geld van mijn ouders en konden eindelijk de tuin eens aanpakken en dit werd echt fantastisch en holymoly, we kregen dit jaar een auto van Ford om te gebruiken voor een halfjaar en dat heeft ons leven nu al nog beter gemaakt dan het al was, haha. LOVE IT!

2018.09.29 Sanne _ Wouter_187

2018.09.29 Sanne _ Wouter_309

Zo veel hoogtepunten… Het is weer even tijd voor een dieptepuntje… Weet je nog dat Lau en ik bij een sterrenrestaurant hebben gegeten en dat het echt het allerslechtste eten ooit was? Mijn god; ik was het bijna vergeten, maar wat heb ik hier een hilarische avond beleefd. Hoe is het mogelijk dat je bij een sterrenzaak eet en dat het echt niet best is? WOEHAHHAA. Jezus, wat hebben we gelachen.

Mooie momenten met vrienden
Overigens heb ik echt heel erg veel mooie momenten met vrienden meegemaakt dit jaar. Wat dacht je van…

… Schaatsen op de Loosdrechtse plassen bij Suus en Tom? We hebben ze dit jaar leren kennen (en te weinig gezien), maar ik weet gewoon dat hier een vriendschap is ontstaan en dat is zó fijn. Leuke mensen zijn awesome

…. Samen met Lau vierde ik dit jaar Pride op een boot door de grachten van Amsterdam en dat was ook echt geweldig en zo’n groot hoogtepunt. Wat een prachtig feest in naam van de liefde en vrijheid en mennnnn wat was dit fantastisch om mee te maken :D:D:D.

… Samen met Marte reisde ik af naar Duitsland voor MELT festival. Dit leek me op voorhand niks voor ons, maar we hebben hier echt zo’n top tijd gehad met z’n 2en. Oooh, Mart, wat is het toch altijd fantastisch fijn met jou :D. Hoe heerlijk kunnen we klagen over dingen, genieten van dingen (pussy party!) en ja: ik vind dit heel fijn. Woehoe!

… En een van de leukste dingen dit jaar was dat ik Jans vrienden beter leerde kennen en hij de mijne. We hebben fantastische etentjes gehad met de ene keer zijn vrienden en de andere keer mijn vrienden (hallo kerstdiner <333), maar het kwam allemaal samen tijdens onze housewarming in augustus. En dat vond ik ook echt tof: om onze vriendengroepen te zien mengen en dan een topavond te hebben. Jaaaa! Dit is fijn :D.

Duizend datenights met Jan
Natuurlijk zijn dingen met vrienden awesome, maar als er iemand was die mijn jaar tot een topjaar heeft gemaakt, dan is het Jan wel. Mennnn, hoe moeizaam onze relatie ooit tot stand kwam, zo fantastisch is het nu. We gaan echt ZO lekker jongens. En we houden er van :D. We hebben dit jaar echt lekker veel datenights gehad, waarvan dit toch echt wel memorabele zijn: datenight bij De Japanner en daarna naar Eva Crutzen in de Kleine Komedie, geweldig lekker eten bij MILK, een avondje eten in DeLaMar en daarna naar Thomas Acda, een avondje Vuurtoreneiland; varen met een boot met hapjes en dan eten op een prachtige locatie in de buurt van Amsterdam, die avond dat we in de watten werden gelegd bij Cinema Paradiso (lekker!), de avondjes bij Five Brothers Fat waar we losgaan op goedkope cava en buikspek, de avonden bij ons favoriete visrestaurant Pesca en die keer dat we daarna nog lekker door Amsterdam fietsten om te genieten van de stad en het Light Festival en die keer dat we gingen sterrenkijken op het IJsselmeer (en we geen ster zagen, maar toch een TOP avond hadden). Ik kan hier geen genoeg van krijgen en ben hier zo zo zo gek op <3. I love you, liefde! 😀

WE KOCHTEN EEN HUIS
Tja en dan wel echt hét hoogtepunt van 2018: we kochten een huis! We gaan 1 maart verhuizen naar Haarlem en ik kan niet wachten. We gaan wonen in het aller tofste huis op aarde (van een vriendin van mij) en gaan er zo’n mooie woning van maken met alle ideeën die we al hebben. Dit wordt ons 2019 en ik heb er zo veel zin in :D.

Oké jongens. We zijn er bijna. Nu nog even hetgeen waar je met smacht vanaf zin 5 op wacht…

BABYNIEUWS!
Ja nee, niks spannend. Oscar krijgt een broertje! En dat vind ik echt geweldig. Dit nieuws kregen we te horen in juni en maakte me weer zó trots! Oscar wordt echt een toffe broer denk ik en mijn zus en Yor voor de tweede keer ouders. Ik kan niet wachten! En het is al bijna zo ver, woehoeeee! 😀

Als laatst wil ik in dit jaaroverzicht nog even stilstaan bij de “dagelijkse dingen” die ook allemaal wel een soort van hoogtepunten zijn…

… zo ben ik dit jaar nóg meer poezenvrouwtje geworden sinds de achtertuin-zwerfpoezen hier nu ook binnen komen EN OP SCHOOT KOMEN ZITTEN. Echt, dit is geweldig. Ik geef deze schatjes al 4 jaar eten in de achtertuin en ze worden steeds tammer. En het aller aller allerergste vind ik dat ik ze vanaf maart achter ga laten hier in de tuin. Want ze kunnen niet meeverhuizen (ze zijn zo gewend aan heel erg veel achtertuinen waar ze in kunnen lopen en die ze helemaal kennen, dat ik ze hier niet weg kan halen en mee kan nemen naar Haarlem). Echt; ik vind dit ZO erg. Stel je voor dat je verhuist en je huisdier achter moet laten. Dotje zit zo vaak op schoot, zit iedere dag binnen bij mij als ik aan het werk ben. Iedere ochtend als ik de deuren naar buiten open doe (ook als het vriest) komt Bagheera over de schutting gesprongen om lekker te knuffelen en eten en zitten Dotje en King Louie samen in hun hokje te wachten op brokjes. Ik ga ze ZO missen :(.

Maar ik heb ook zo’n leuke tijd met deze schatjes en zodra Jan en ik in Haarlem wonen gaan we zelf een poes nemen; hopelijk verzacht dat het gemis een beetje. (En we zoeken een nieuwe huurder die voor Dot en King Louie en Baghera en Balou en Pietje willen zorgen. (Voor de oplettende lezer: Shirkan komt niet meer en we zijn bang dat ze wellicht overleden is… Maar die poes was al behoorlijk oud en gaar en de laatste keer dat ik dr zag hebben we heel hard geknuffeld, dus ik denk dat ze met liefde is gestorven…).

poezen

… Goed, iets heel anders: ik vind het ook heel erg awesome dat ik iedere woensdag (ongeveer) met m’n zus en Oscar bel. LIEFDE door de telefoon, love it!

facetime

… Ook heb ik de fijnste vrienden en vriendinnen om me heen die je wellicht niet iedere dag ziet of spreekt, maar waar het altijd fijn mee is en dit is zo waardevol. Al zie je elkaar 1x op wintersport, 1x met een brunch, 1x met een curry-date, oid, het is altijd fijn met jullie!

Zo, nou. Dan denk ik dat ik nu wel aan het einde ben.

Vanaf 7 januari ben ik weer aan het werk en kun je nieuwe blogs online verwachten. Tot die tijd chill ik ‘m nog even de pan uit met m’n lief, vrienden en mezelf. Ik hoop dat je het tof vond om m’n jaarverslag van 2018 te lezen. Laat je even een berichtje hieronder achter met jouw hoogtepunt? Dit is echt tof om over na te denken en als er een moment is om stil te staan bij het afgelopen jaar, dan is het wel dit moment toch?

Dank je wel voor het lezen, dank je wel voor dit afgelopen jaar (ja, echt! Ik ben zo blij dat je mijn blog leest :D) en tot heel binnenkort! <3

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

8 reacties op “Terugblik op 2018: huis kopen, trouwerij in Brazilië, nieuwe vrienden, nieuwe auto, ijsklimmen, babynieuws, datenights en meer!

  • Wow! En dat allemaal in één jaar. 2018 is voor mij ook echt jaren in één jaar geweest. Hoogtepunt was het huwelijksaanzoek van mijn lief. Fijne jaarwisseling vanuit Australië gewenst!

  • Ohhh wat een topjaar heb jij achter de rug! En ik hou zooo van je eerlijkheid, en het benoemen van zowel grote als kleine geluksmomenten. Ik ben ook blij met mijn 2018: ik studeerde af, ging in mn eentje op reis, en vond tijdens die reis een baan in het buitenland (wat ik heel graag wilde!). Top dus 🙂

  • Wauw, wat een overzicht en wat een jaar! Ik word helemaal blij van jouw lekker eerlijke overzicht met hoogte- en dieptepunten, lekker eten en ook iets minder culinaire dieptepunten 😉 Je kunt terugkijken op een jaar vol mijlpalen en geweldige reizen! En dan staat er ook nog eens een nieuwe mijlpaal voor volgend jaar op de planning. Hoe leuk! Ik ben nu al benieuwd naar jullie eigen katachtige huisgenootje straks.
    Ik wens je een fijne jaarwisseling en een nog véél fijner 2019 toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *