Super easy: pasta uit één pan!

Door Elske – Joehoe leuke mensen! Weten jullie nog dat Leo hem een tijdje geleden in Brazilië aan het chillen was? Nou, toen dus, mocht ik in haar plaats naar een pers-presentatie van Donal Skehan! ‘Wie??’ Ja, nou ik moet je ook bekennen dat ik op voorhand geen idee had wie het was, maar ik kijk dan ook niet vaak naar tv-kookshows zoals 24-kitchen en dergelijke. Je schijnt hem hier vaak te kunnen zien met allerlei kookprogramma’s die hij zo nu en dan combineert met reizen. Klinkt goed toch? Nou, dat is hij ook! Want, ondanks dat ik mijn research goed gedaan had, wist ik niet wat ik van te voren moest verwachten. Maar wat een leuke vent! En hij kookt ook nog eens de sterren van de hemel.

Bij die bijbehorende boekpresentatie kreeg ik Donal’s nieuwste boek: ‘Eet. Leef. Reis.’ Laten deze drie woorden mij nou wel aanspreken, dus ik had meteen super veel zin om dit boek door te bladeren en inspiratie op te doen. En jeujtje, dat komt wel goed met dit boek. Van gerechten die makkelijk en snel zijn, tot een paar die wat meer tijd kosten (maar zeker de moeite waard lijken). Ook de zoetekauw slaat Donal niet over. Dus, zoek je nog een leuk en veelzijdig kookboek? Dan kan deze zeker op je lijstje!

In ieder geval: mijn oog viel op dit recept. Want: makkelijk, snel en toch heel lekker. Daar zocht ik naar, want het moest om 19 uur nog even snel in elkaar te flansen zijn. Dat het om een pasta gaat die je in één pan kunt klaar maken is ook super chill, want twee woorden: scheelt. afwas.

De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar het meeste heb je waarschijnlijk wel in huis. Ik heb een paar aanpassingen gemaakt, omdat ik een aantal ingrediënten nog in huis had die op moesten. Resultaat: nog steeds super heerlijk! Benieuwd geworden? Let’s go then!

Voor twee personen: 200 gr. cherrytomaten – 100 gr. spinazie – 1 kleine ui – 3 teentjes knoflook – 1 rode chilipeper – 200 gr. spaghetti – 600 ml kippenbouillon – parmenzaanse kaas * – gedroogde basilicum *

* dit zijn de ingrediënten die ik vervangen heb. Donal gebruikt geen gedroogde maar verse basilicum. Ook gebruikt hij pecorino i.p.v. parmezaan, maar dat best lijkt veel op elkaar dus kies lekker wat je makkelijk vindt

Snijd de knoflook en ui in dunne plakjes, halveer de cherrytomaten en hak de chilipeper fijn (NIET direct daarna in je ogen wrijven 😉 ). Verdeel de tomaten, spinazie, ui, knoflook, chilipeper over de bodem van een grote, diepe koekenpan. Leg de spaghetti in het midden van de pan en schenk er twee eetlepels olijfolie plus de kippenbouillon over.

Zet de pan op matig hoog vuur en breng aan de kook. Laat ongeveer negen minuten koken; roer de pasta regelmatig tot hij gaar is. Dat is hij wanneer bijna al het vocht verdampt is. Als het goed is heb je dan geen water meer, maar een mooie saus.

Neem de pan van het vuur, roer de parmezaanse kaas en basilicum erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Done! 

Vrij makkelijk toch? En super lekker! Heerlijk dat soort recepten waarbij weinig moeite zich toch uitbetaald in iets lekkers 😉

donalskehan3

Note bij dit recept: het duurde echt wel veel langer dan negen minuten koken. Eerder twintig en ik hield alsnog een wat waterige saus over (zie foto hierboven) die nog wel tien minuten langer had mogen koken. Maar; ik ben dan ook mevrouw ongeduld en als ik honger heb wil ik eten, dus ik vond het al knap dat ik geen soep met spaghetti heb gegeten, maar gewoon een pasta met een wat dunnere saus. Serveren met een lepel en slurpen maar. MJAM, wel echt de moeite waard hoor!

Kende jij Donal Skehan en lijkt jou dit een lekker recept? Of heb je een ander geweldig recept voor eenpans-pasta’s? Let me know in de reacties hieronder, want ik ben fan!

Ps. Wanneer je de kippenbouillion vervangt door groentebouillon of gewoon water is dit recept heel makkelijk vega te maken, maar geef hem dan wel wat extra smaak door wat Italiaanse kruiden o.i.d. toe te voegen.

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *