10 x koken met de favoriete ingrediënten van Leonie!

Door Elske  – Hee hallo! Leuk dat je weer meeleest, want we gaan vandaag een speciale editie doen 😀 Of nouja, speciaal.. ik vind hem speciaal. Net als een patatje speciaal net even wat anders is dan een patatje mayo. Goed, dit verhaal gaat nergens heen, maar als je de titel hebt gelezen zegt die genoeg! Laatst vroeg ik mijn baas Leo (klinkt stoer toch?) wat haar favoriete ingrediënten zijn om mee te koken. Op basis hiervan gaan we vandaag aan de slag met wat recept-inspiratie. Dus klaar voor gember, truffel, burrata en meer heerlijkheid? Komt ‘ie!

Truffel
Als je gewoonwateenstudentjesavondseet.nl al een tijdje volgt weet je dat Leo een voorliefde heeft voor alles met truffel. Truffelolie, truffelmayo, ik denk dat zelfs pure truffel niet te gek is voor Leo! Er bevinden zich hier dus ook genoeg recepten met truffel. Ik deed in dit artikel al eens eerder een opsomming van truffel gerechten, maar toch wilde ik de volgende twee even in het zonnetje zetten. Deze zijn het echt waard om eens te proberen. Geloof Leo; dit wil je in je leven.

Tortizza’s met truffelpaddenstoelen, spekjes en parmezaan
Het toeval wil dat Leo ook aangaf dat wraps ook favoriet zijn bij haar. Dus truffel + wraps maakt 1 en 1 is heel veel heerlijkheid bij elkaar. En zo klinkt dit recept precies.

tortizza
Deze tortizza’s met truffel zien er hemels uit toch?

Broodje vegaburger met zoete aardappelfrites
Heb je nu gewoon even geen zin om uitgebreid te koken met truffel maar heb je wel zin in intense heerlijkheid? Dan is deze hamburger jouw ding voor vanavond! En is het vega-maandag? No problemo, want hij is nog vega ook 🙂

champignonsburger
Hij ziet een beetje bleek, deze burger, maar dat doet niets af van de smaak. MJAM!

Gember
Gember is zeg maar een dingetje voor mij. Ik hou ervan of ik haat het; het is maar net hoe mijn stemming op dat moment is. Voor Leo is er absoluut geen sprake van dit dilemma: zij houdt ervan! De volgende gerechten lijken mij ook heerlijk en terwijl ik dit schrijf besef ik mij dat ik nog een stuk gember in de koelkast heb. Het eerste recept gaat sowieso gemaakt worden vanavond. MJAM! Lijkt me heerlijk 🙂

Noedels met gember, kip, garnalen, ei en cashews
Toegegeven: je hebt wat ingrediënten nodig voor dit recept, maar het voordeel ervan is dat je ermee kunt freestylen zoals Leo deed. Gebruik alleen kip, alleen garnalen of maak hem vega en voeg een extra ei toe. Serveren met wat cassave en je bent een gelukkig mens  🙂

Check deze noedel -heerlijkheid!
Check deze noedel -heerlijkheid!

Zelfgemaakte kip kerrie
Een ‘Leo’s favorieten overzicht’ zou niet van Leo zijn als er geen kip kerrie in stond. Dus, bij deze! Helemaal zelf gemaakt, dus zonder pakjes en zakjes en daarnaast gewoon super lekker en alsnog easy. Probeer zelf maar eens!

Kip kerrie zelf maken? Super easy en super lekker!
Kip kerrie zelf maken? Super easy en super lekker!

Burrata
Door Leonie is mijn voorliefde voor burrata ontstaan. Toen ik nog niet voor haar werkte, maar haar blog wel veel las, kwam ik voor het eerst in aanraking met burrata. En mijn hemel; de Italiaan die deze mozzarella heeft ontwikkelt (was het een italiaan?) verdient een lintje! Zo lekker romig, zo veel beter dan een cheapass mozzarella uit de supermarkt. Helemaal als je hem dus zo gaat eten. Daarmee bedoel ik: in een salade caprese of los op je pasta. Ga je de mozzarella verwarmen dan is het niet zo heel erg als je een mindere goede/goedkopere variant gebruikt. Maar mensen neem dit advies ten harte: koop de volgende keer eens burrata i.p.v. normale mozzarella. Wereld van verschil en een wereld die voor je open gaat 😉

Gnocchi caprese met burrata
Eerlijk mensen; dit gerecht kost echt heel erg weinig moeite, maar je krijgt er dubbel zoveel voor terug. MAN wat lekker. Geen poespas, gewoon pure ingrediënten en een beetje pastasaus uit fles/pak. En burrata natuurlijk, want dat is de topper in dit gerecht.

Check hoe mooi deze burrata erbij ligt.  Precies goed om op te eten :)
Check hoe mooi deze burrata erbij ligt. Precies goed om op te eten 🙂

Pizza met burrata, tomaat, basilicum en olijven
Burrata past niet alleen goed bij pasta, maar smaakt ook zeer goed op een pizza. Je verwarmt de burrata niet mee in de oven, maar legt hem later (als de pizza is afgebakken) over de pizza heen. En geloof Leo als ze zegt dat dit echt superrr lekker is 🙂

Pizza met burrata for the win!
Pizza met burrata for the win!

Avocado
Ook hier schreef ik al eens eerder een artikeltje over, maar van avocado’s krijgen we nooit genoeg toch? Precies. Om deze reden gewoon nog een keer wat inspiratie, plus natuurlijk het feit dat het één van Leo’s favo ingrediënten om mee te koken is. En dat maken de volgende recepten wel duidelijk. Komen ze!

Poké bowl met mango, zalm en (natuurlijk) avocado
Best of both worlds deze poké bowl. De smaak van sushi maar dan los in een kommetje, met vis en avocado. De mango geeft er een lekkere zoete twist aan.. MJAM! Lijkt me dus vet heerlijk. En dat is het ook als we Leo moeten geloven. Wie gaat dit maken vanavond?

Die kleuren <3  Dit wil je meteen maken toch?
Die kleuren <3. Dit wil je meteen maken toch?

Zomerse wraps
Omdat de huidige temperaturen het Nederlandse volk zin geven in zomerse gerechten presenteer ik u hierbij: zomerse wraps met kabeljauw, mango, avocado en wat kruiden. Zie je het al voor je? Je maakt deze wraps in een mum van tijd klaar (#makkelijk), je vouwt ze dicht, papiertje er omheen en vervolgens scheur je op je fiets naar het park om ze daar vervolgens met je vrienden/huisgenoten/jezelf want dat is ook wel eens fijn om te eten 🙂 Enjoy!

Maken, oprollen, fietsen en opeten in het park deze zomerse wraps :)
Maken, oprollen, fietsen en opeten in het park deze zomerse wraps 🙂

Courgette
Een ingrediënt wat Leo ook veelvuldig en met liefde gebruikt is de courgette. Ik begrijp dat helemaal, want je kunt er zoveel kanten mee op. Gebruik hem als vervanger voor je pasta, hol ze uit en maak gevulde courgette of snijd ze in blokjes en gooi ze door de wokgroentes. Ideaal 🙂 En dat zijn ook de volgende recepten.

Couscous met van alles + courgette
Ja ja, deze couscous bevat veel ingrediënten maarrrr hij is vet geslaagd. Dat komt inderdaad niet alleen door de courgette, maar vooral door de spek, dadels en brie. Toch is de courgette een fijne toevoeging. Dus heb je courgette over of wat je niet wat je ermee moet doen? Maak dan deze couscous! Je zult geen spijt krijgen. Ik maakte hem vorige week en hij is heerlijk.

Super chill en easy receptje dit!
Super chill en easy receptje dit!

Geitenkaassalade
In deze salade is de courgette onderdeel van de gegrilde groentes en dat is een gegarandeerd succes verhaal. Gegrilde groentes, geitenkaas, abrikoos en amandelen; dat klinkt toch goed? Als je de hoeveelheden verdubbeld kan je deze salade bijvoorbeeld ook heel goed bij een barbecue serveren. Just saying.. 

Ziet er top uit dit;  niets meer aan doen!  Oh, behalve maken natuurlijk
Ziet er top uit dit; niets meer aan doen! Oh, behalve maken natuurlijk

Dat was hem alweer lieve mensen! Wat vonden we van dit lijstje? Geen hele gekke ingrediënten toch? Ik vind in ieder geval ze stuk voor stuk heel erg lekker, afgezien van die gember op zijn tijd. Maar vandaag heb ik er zin in dus jeej! Ik ga voor de noedels met garnalen, kip, ei en cashews vanavond.. en jij?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Eén reactie op “10 x koken met de favoriete ingrediënten van Leonie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *